Υγεία & Ομορφιά
Αυξημένο Άγχος
Κατάθλιψη-Άγχος-Στρες

Ψυχοσωματικά Προβλήματα Αυξημένου Άγχους

Το άγχος βλάπτει την ψυχική υγεία και κάποια στιγμή εκδηλώνεται στο σώμα αφού ο εγκέφαλος διαθέτει ένα σύστημα συναγερμού που το προστατεύει από κάθε αντιλαμβανόμενη απειλή. 

Αν εντοπιστεί μια απειλή, το σώμα στιγμιαία απελευθερώνει ορμόνες για να την αντιμετωπίσει, ενώ εκδηλώνει τα παρακάτω συμπτώματα. 

Αυξημένο ΆγχοςΑπώλεια μαλλιών

Η μείωση της πυκνότητας των τριχών στο κεφάλι έχει αποδειχθεί πως συνδέεται με το άγχος και παρόλο που συνήθως είναι προσωρινή, μπορεί να προκαλέσει επαναλαμβανόμενους κύκλους αλωπεκίας.

Συχνοί πονοκέφαλοι ή ημικρανίες

Αν αισθάνεστε έναν πόνο αισθητό και στις 2 πλευρές του κεφαλιού ή στον λαιμό, προσπαθήστε να χαλαρώσετε αφού η αίσθηση συνεχούς πίεσης γύρω από την περιοχή του κεφαλιού ή η ευαισθησία στο κρανίο, τον λαιμό και τους ώμους είναι σημάδια που σας δείχνουν ότι πρέπει να ηρεμήσετε και να προσπαθήσετε να αποβάλετε το άγχος.

Δυσκολία συγκέντρωσης

Οι ορμόνες που εκκρίνει ο οργανισμός για να σας προστατέψει από την έντονη πίεση ενεργοποιούν την αμυγδαλή του εγκεφάλου, η οποία παρεμποδίζει την ομαλή λειτουργία του μετωπιαίου λοβού που είναι υπεύθυνη για την προσοχή και τη συγκέντρωση. 

Απώλεια μνήμης

Αν ξεχνάτε περισσότερο απ’ ότι συνήθως, μπορεί να φταίει το άγχος σας αφού το χρόνιο στρες εξασθενεί μακροπρόθεσμα τη μνήμη, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεστε να αποθηκεύσετε χρήσιμες καθημερινές πληροφορίες.

Πόνοι στήθους

Πολλές φορές εξαιτίας της έντασης οι μύες του σώματος σφίγγονται και το άγχος εκδηλώνεται με έντονους και επίμονους πόνους γύρω από το στήθος.

Ταχυκαρδίες

Το έντονο άγχος ευθύνεται για την υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης, νικοτίνης ή αλκοόλ, ουσίες υπεύθυνες για την ταχυκαρδία που εκδηλώνεται ακόμα και τα βράδια.

Αυξομειώσεις βάρους

Αν το άγχος είναι χρόνιο έχει ως αποτέλεσμα παραπανίσια κιλά γιατί η ινσουλίνη αυξάνεται, τα επίπεδα σακχάρου πέφτουν απότομα με αποτέλεσμα να ζητάτε λιπαρές τροφές με πολλή ζάχαρη για να μπορέσετε να συνεχίσετε την ημέρα σας.

Πόνοι στομαχιού

Οι στρεσογόνες καταστάσεις συχνά προκαλούν πόνο στο στομάχι ή εντερικές ενοχλήσεις.

Αν αυτό συμβαίνει περιστασιακά, θεωρείται φυσιολογικό και αναμενόμενο αλλά, αν επιδεινωθεί, μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε έλκος.

Κακός ύπνος

Αν τα βράδια δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, θα πρέπει να βρείτε τρόπους για να διοχετεύσετε το άγχος σας μέσα στην ημέρα αφού η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει πολλά και διαφορετικά προβλήματα υγείας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί Είναι Απαραίτητη η Επαφή με τη Φύση

Evi Makavelou

Κατάθλιψη Εφήβων: Συμπτώματα και Βοήθεια των Γονέων

Τρόποι για να μην Είστε Λυπημένοι

Evi Makavelou

Κατάθλιψη και Ψυχοσωματικά Συμπτώματα

Evi Makavelou

Πώς θα Καταλάβετε εάν Κάποιο Κοντινό σας Πρόσωπο Κάνει Σκέψεις για Αυτοκτονία

a.alefragkis

Ψυχοσωματικά Συμπτώματα Υπερβολικού Άγχους

Evi Makavelou

Μελαγχολία της Επιστροφής στην Πόλη και Καταπολέμηση

Evi Makavelou

Άγχος – Ποιες Τροφές το Επιδεινώνουν;

Παχυσαρκία: Αυξάνει τον Κίνδυνο Κατάθλιψης

yoadmin

Στρες και οι Επιπτώσεις του στην Επιδερμίδα

Evi Makavelou

Πώς να Καταπολεμήσετε το Καθημερινό Άγχος

Evi Makavelou

Τα Ψυχοσωματικά Συμπτώματα του Stress