Υγεία & Ομορφιά
Ενυδάτωση και τροφές
Διατροφή

Ποιες Είναι οι Τροφές που μας Παρέχουν Ενυδάτωση;

Το νερό είναι πηγή ζωής για κάθε έμβιο ον.

Η σωστή ενυδάτωση είναι αναγκαία για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.

Οι τροφές που μας παρέχουν ενυδάτωσηΓια τον λόγο αυτό δεν πρέπει να παραλείπουμε να πίνουμε καθημερινά αρκετό νερό.

Εκτός όμως από αυτόν τον κλασικό τρόπο ενυδάτωσης, πλούσιες πηγές νερού είναι και πολλά φρούτα και λαχανικά.

Μάθετε ποια είναι παρακάτω και εντάξτε τα στη διατροφή σας από σήμερα κιόλας.

Φράουλες

Αν θέλετε να αυξήσετε την πρόσληψη νερού από τρόφιμα, δοκιμάστε να τρώτε περισσότερα ζουμερά φρούτα, όπως μούρα, εσπεριδοειδή και πεπόνια.

Οι φράουλες έχουν 90% περιεκτικότητα σε νερό και είναι συνεπώς ένα εξαιρετικό φρούτο για να πάρετε την ενυδάτωση που χρειάζεστε.

Εάν τρώτε μισό φλιτζάνι αυτού του φρούτου, ισοδυναμεί με περίπου 76 γραμμάρια νερό.

Τροφές που μας παρέχουν ενυδάτωση – Αγγούρι

Οι φέτες αγγουριού δεν είναι απλώς καλές για την περιποίηση του προσώπου σας.

Εκτός από αυτό, ενυδατώνουν τέλεια και τον οργανισμό σας.

Τα αγγούρια περιέχουν 96% νερό, που σημαίνει ότι ένα φλιτζάνι έχει περίπου 100 γραμμάρια νερό και μόλις 16 θερμίδες.

Σέλινο

Το σέλινο έχει περίπου 95% περιεκτικότητα σε νερό.

Ένα φλιτζάνι είναι περίπου ισοδύναμο με 100 γραμμάρια νερό.

Ακόμη, περιέχει φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή, βιταμίνες και μέταλλα.

Τα φλαβονοειδή βοηθούν στην προστασία των κυττάρων μειώνοντας τη φλεγμονή, ενώ τα αντιοξειδωτικά εμποδίζουν την οξείδωση και τις ελεύθερες ρίζες που προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες.

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια είναι άλλη μια τροφή πλούσια σε νερό.

Μια μελέτη του 2015 επισημαίνει την εντυπωσιακή διατροφική αξία των μανιταριών, τα οποία δεν έχουν μόνο υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, αλλά διαθέτουν και αντιβακτηριακές ιδιότητες, καθώς και ιδιότητες μείωσης της χοληστερόλης.

Τροφές που μας παρέχουν ενυδάτωση – Σπανάκι

Όπως και με τα μανιτάρια, όταν αρχίζετε να μαγειρεύετε σπανάκι, θα παρατηρήσετε πόσο νερό συγκρατεί αυτό τα φυλλώδες λαχανικό.

Μια σακούλα γεμάτη φρέσκο σπανάκι μετατρέπεται σε έναν εκπληκτικά μικρό σωρό λαχανικών μόλις χάσει το νερό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σοταρίσματος.

Αυτό συμβαίνει επειδή το σπανάκι έχει 91% περιεκτικότητα σε νερό.

Ντομάτες

Τέλος, η ντομάτα είναι το κατεξοχήν λαχανικό του καλοκαιριού.

Θα εκπλαγείτε μόλις μάθετε ότι δύο μεσαίες ντομάτες περιέχουν ένα φλιτζάνι νερό.

Γι’ αυτό, κυρίως το καλοκαίρι ενδείκνυται να τις καταναλώνετε καθημερινά, καθώς είναι και πολύ νόστιμες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημητριακά – Μύθοι και Αλήθειες

Evi Makavelou

Είναι το Γάλα Ωφέλιμο για την Υγεία των Ενηλίκων;

yoadmin

Διατροφή για Υγιές Δέρμα

yoadmin

Το Κεφίρ και τα Οφέλη στον Οργανισμό

Evi Makavelou

Πώς να Επιλέξετε Σωστά τα Δημητριακά σας;

Evi Makavelou

Η Αποτοξίνωση του Οργανισμού

yoadmin

Φυτικές Ίνες και Πρωτεΐνες – Οι Σύμμαχοι κατά της Πείνας

yoadmin

Οφέλη και Πιθανές Παρενέργειες της Ωμοφαγικής Διατροφής

a.alefragkis

4 Τροφές που μας Γερνάνε

yoadmin

Τι να Τρώμε για να Προλάβουμε το Alzheimer

yoadmin

Όλα Όσα Χρειάζεται να Ξέρετε για το Σελήνιο

Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση και Ενδεδειγμένη Διατροφή

a.alefragkis