Υγεία & Ομορφιά
Κανένας Λόγος Πανικού αλλά ούτε Και Εφησυχασμό Δηλώνει ο Υπουργός Υγείας
Κανένας Λόγος Πανικού αλλά ούτε Και Εφησυχασμό Δηλώνει ο Υπουργός Υγείας
Επικαιρότητα

Κανένας Λόγος Πανικού αλλά ούτε και Εφησυχασμό Δηλώνει ο Υπουργός Υγείας

Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε πρίν από λίγο, τον χώρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αθήνας (ΓΝΑ) «Γεννηματάς», όπου θα τοποθετηθούν “isolation boxes” – σημεία διαλογής ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Επιπλέον, ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας τους.

Ο Υπουργός στη συνέχεια ευχαρίστησε την εταιρεία Intrakat για την προσφορά των κοντέινερ που μετατρέπονται σε σημεία διαλογής και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Κανένας Λόγος Πανικού αλλά ούτε Και Εφησυχασμό Δηλώνει ο Υπουργός Υγείας

«Συμπεριφορές ατομικής ευθύνης, που δεν συνάδουν με τις οδηγίες των επιστημόνων μπορεί να αποβούν μοιραίες για τους συνανθρώπους μας», τόνισε ο Υπουργός και εξήγησε γιατί είναι σημαντική η προφύλαξη των μεγαλύτερων σε ηλικία πολιτών που έχουν χρόνια προβλήματα ή είναι ανοσοκατασταλμένοι.

«Οι άνθρωποι αυτοί να μένουν στο σπίτι τους και να αποφεύγουν τις στενές επαφές, αλλά και συγγενείς που έχουν συμπτώματα ίωσης» επανέλαβε για μια ακόμη φορά ο κ. Κικίλιας, ο οποίος κάλεσε όσους εμφανίζουν ήπια συμπτώματα γριπώδους συνδρομής και έχουν την υποψία ότι μπορεί να έχουν μολυνθεί από τον νέο αυτό ιό, «να μην πηγαίνουν στα νοσοκομεία, αλλά να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον ΕΟΔΥ για να τους κατευθύνουν».

«Με αφορμή αυτό που έγινε από κάποιους στα καρναβάλια, να αναρωτηθούν ξανά για τη συμπεριφορά τους».

Τέλος, o Υπουργός ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό «για την προσπάθεια που καταβάλλουν» και κάλεσε όλους για μια ακόμη φορά να τηρούν τους «κανόνες και τις οδηγίες που δίνουν οι ειδικοί, οι οποίοι έχουν χειριστεί παρόμοια γεγονότα στο παρελθόν».

Στα “isolation boxes” (κοντέινερ με 2 κρεβάτια και τουαλέτες), ο ιατρός υποδοχής θα φορά ειδική στολή και θα υποδέχεται τα ύποπτα περιστατικά.

Ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου ΓΝΑ «Γεννηματάς» δήλωσε, «ό,τι κριθεί ως ύποπτο περιστατικό από τη διαλογή πριν οι ασθενείς μπουν στα επείγοντα, θα προωθούνται στα “isolation boxes”, όπου θα λαμβάνονται επιχρίσματα, τα οποία θα αποστέλλονται για έλεγχο στο Ινστιτούτο Παστέρ.

Η εκτίμηση είναι ότι κάθε ύποπτο κρούσμα θα παραμένει στα σημεία διαλογής για τουλάχιστον 6 ώρες, έως ότου υπάρχει αποτέλεσμα.

Εφόσον αυτό συμβαίνει τις βραδινές ώρες ο ασθενής αν έχει ανάγκη νοσηλείας θα εισάγεται στο νοσοκομείο, αν όχι θα τίθεται υπό κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να βγει το αποτέλεσμα».

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άτομα που Έχουν Μολυνθεί με τη Μετάλλαξη Δέλτα Καθυστερούν να Εμφανίσουν Συμπτώματα

Προειδοποίηση από τον ΕΟΦ για το Προϊόν “Aphrodite Slimming”

Κορωνοϊός – Η Επάνοδος στην Κανονικότητα και ο Ρόλος της Λειτουργίας των Σχολείων

yoadmin

Συχνά Νευρολογικά Συμπτώματα σε Ασθενείς με Covid-19

yoadmin

Ποιες Γυναίκες Αντιμετωπίζουν Κίνδυνο Εμφάνισης Ορισμένων Χρόνιων Παθήσεων

yoadmin

Το Facebook Σχεδιάζει να Αφαιρεί τις Αναρτήσεις με Ψευδείς Ισχυρισμούς για τα Εμβόλια

Η Εταιρεία Johnson & Johnson Hellas δεν Αποχωρεί από την Ελληνική Αγορά

yoadmin

Ηχηρό Μήνυμα για την Παγκόσμια Ψυχική Υγεία

Vasiliki Tsantila

Οδηγίες Προφύλαξης από τον Καύσωνα για τους Καρδιοπαθείς

yoadmin

Ανάκληση Παρτίδας της Βρεφικής Κρέμας NESTLE SINLAC

Οι πιο Συχνοί Κληρονομικοί Καρκίνοι

yoadmin

Υποπαραλλαγή «Κράκεν» XBB.1.5: Νεότερα Στοιχεία