Υγεία & Ομορφιά
Πολλά μέλη της EFPIA έχουν ήδη αναπτύξει πρωτοβουλίες Ε&Α (Έρευνας & Ανάπτυξης) ή κάνουν δωρεές φαρμάκων και κρίσιμων ιατρικών προμηθειών.
Πολλά μέλη της EFPIA έχουν ήδη αναπτύξει πρωτοβουλίες Ε&Α (Έρευνας & Ανάπτυξης) ή κάνουν δωρεές φαρμάκων και κρίσιμων ιατρικών προμηθειών
Επικαιρότητα

Κορωνοϊός – Η Αντίδραση τής Ευρωπαϊκής Φαρμακευτικής Βιομηχανίας

Λαμβάνοντας υπόψη τον αισθητό αντίκτυπο της εξάπλωσης του Κορωνοϊού σε ολόκληρο τον πλανήτη, η βιοφαρμακευτική βιομηχανία στην Ευρώπη εμπλέκεται ενεργά στις παγκόσμιες προσπάθειες φροντίδας αυτών που νοσούν, περιστολής της εξάπλωσης και ανάπτυξης πόρων για την αντιμετώπιση μελλοντικών κρουσμάτων.

Πολλά μέλη της EFPIA έχουν ήδη αναπτύξει πρωτοβουλίες Ε&Α (Έρευνας & Ανάπτυξης) ή κάνουν δωρεές φαρμάκων και κρίσιμων ιατρικών προμηθειών.

Τα μέλη της EFPIA (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations) δεσμεύονται στα πλαίσια της Πρωτοβουλίας Καινοτόμων Φαρμάκων [Innovative Medicines Initiative (Call 21)] να επισπεύσουν τη συνεργατική έρευνα, να εντοπίσουν στις βιβλιοθήκες τους οποιαδήποτε κατάλληλα όπλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη διαγνωστικών μεθόδων, εμβολίων και θεραπειών, στη μάχη κατά του κορωνοΐού.

Επιπροσθέτως, η βιομηχανία στην Ευρώπη παρέχει επιτόπου χρηματοοικονομική υποστήριξη και δωρεές εις είδος, αλλά και συνεργάζεται στενά με τις Ευρωπαϊκές, Κινεζικές και Παγκόσμιες Υγειονομικές Αρχές προκειμένου να αντιμετωπισθεί αυτή η παγκόσμια έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας.

Πολλά μέλη της EFPIA έχουν ήδη αναπτύξει πρωτοβουλίες Ε&Α (Έρευνας & Ανάπτυξης) ή κάνουν δωρεές φαρμάκων και κρίσιμων ιατρικών προμηθειών, καθώς και χρημάτων στους μαχητές πρώτης γραμμής στην αντιμετώπιση αυτής της εξελισσόμενης κρίσης.

Ιδού λίγοι μόνο από τους τρόπους με τους οποίους οι ερευνητικές βιοφαρμακευτικές βιομηχανικές εταιρείες της Ευρώπης εργάζονται για να καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό:

Προσπάθειες Έρευνας & Ανάπτυξης

Τα μέλη της EFPIA δραστηριοποιούνται και υποστηρίζουν την ανάπτυξη συνεργατικών ερευνητικών προγραμμάτων προκειμένου να επιταχύνουν την ανάπτυξη θεραπειών και διαγνωστικών μεθόδων για τον κορωνοϊό και να συμπληρώσουν τις εν εξελίξει παγκόσμιες δραστηριότητες για την ανάπτυξη εμβολίων για τον CoV.

Μέλη τής Ομοσπονδίας έχουν δωρίσει χημικές ενώσεις χρησιμοποιούμενες για ερευνητικούς σκοπούς και που μπορούν εν δυνάμει να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό σε θεραπείες έκτακτης ανάγκης και σε κλινικές δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων ενώσεων που έχουν στο παρελθόν δοκιμαστεί σε άλλες παθογένειες που οφείλονται σε ιούς, όπως Ebola και HIV.

Άλλα μέλη διεξάγουν έρευνα σε υποψήφια εμβόλια για την πρόληψη και προβαίνουν σε καταγραφές των υφιστάμενων ερευνητικών χαρτοφυλακίων των βιβλιοθηκών τους προκειμένου να εντοπίσουν επιπρόσθετες εν δυνάμει αγωγές προς έρευνα και ανάπτυξη.

Οι εταιρείες μέλη τής EFPIA ενήργησαν αμέσως επιτόπου στην Κίνα, δωρίζοντας ένα ευρύ φάσμα κρίσιμων προμηθειών.

Εταιρικές σχέσεις

Οι εταιρείες μέλη της EFPIA συνεργάζονται με τις αρμόδιες Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες Υγειονομικές Αρχές, συμπεριλαμβανομένων της Πρωτοβουλίας για Καινοτόμα Φάρμακα, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, των Εθνικών Υπηρεσιών Υγείας στις χώρες της Ευρώπης καθώς και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), τα Κέντρα Πρόληψης & Ελέγχου Νοσημάτων, τις Κινεζικές Αρχές Δημόσιας Υγείας και τού Κινεζικού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (Chinese Centre for Disease Control and Prevention) και πολλούς άλλους, προκειμένου να αντιμετωπισθεί αυτή η κρίση δημόσιας υγείας.

Αυτές οι συνεργασίες εστιάζουν σε όλα τα πεδία έρευνας και ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης αξιολόγησης του πώς οι πλατφόρμες για την αντιμετώπιση πανδημιών μπορούν εν δυνάμει να προσαρμοστούν για να αντιμετωπίσουν την έκτακτη ανάγκη του κορωνοϊού, μοχλεύοντας σε υφιστάμενες συνεργασίες, ώστε να επιταχύνουν την ανάπτυξη αντιιικών εναντίον τού COVID-19, και να συνεισφέρουν και πόρους και εμπειρογνωμοσύνη σε διάφορα κοινοπραξίες Ε&Α για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Οικονομική υποστήριξη και υποστήριξη εις είδος

Συνεισφορές εκατομμυρίων ευρώ, σε άμεσες χρηματικές καταβολές και σε είδος, χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη οργανώσεων που βρίσκονται στην καρδιά της κρίσης και μπορούν να έχουν άμεσα αποτελέσματα πάνω στους ασθενείς με λοίμωξη και τις κοινότητες στην Κίνα.

Οι εταιρείες μέλη τής EFPIA ενήργησαν αμέσως επιτόπου στην Κίνα, δωρίζοντας ένα ευρύ φάσμα κρίσιμων προμηθειών, όπως προηγμένο χειρουργικό εξοπλισμό, αντιβιοτικά, απολυμαντικό εξοπλισμό, παρτίδες συσκευών ελέγχου τού ιού (πχ. φαρυγγικά επιχρίσματα), βιταμίνες, προστατευτικό ρουχισμό, γυαλιά, μάσκες, γάντια και άλλα.

Διαφύλαξη της προμηθευτικής αλυσίδας

Καθώς εξελίσσεται η κρίση, οι εταιρείες μέλη της EFPIA συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότητα στην απρόσκοπτη συνέχεια των εφοδιαστικών τους αλυσίδων και εργάζονται προνοητικά για να προλάβουν και να αποσοβήσουν οποιαδήποτε πιθανή έλλειψη, μέσω στενής συνεργασίας με τον Ε.Ο.Φ. (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου) και άλλους παγκόσμιους εμπλεκόμενους φορείς.

Σε αυτή τη φάση, οι βιομηχανίες δεν έχουν αναφέρει οποιαδήποτε έλλειψη ή καθυστέρηση στην παραγωγή.

Διαβάστε Περισσότερα Εδώ

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Παιδιά Μεταδίδουν τον Κορωνοϊό Περισσότερο… Αλλά Μολύνονται Λιγότερο

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη – Τι Σημαίνει να Είσαι Διαβητικός στην Ελλάδα του 2018

yoadmin

Διαταραχή Ύπνου και Κόπωση Λόγω Κορωνοϊού

Κορωνοϊός – Οι Αποστάσεις Ασφαλείας κατά την Άθληση

yoadmin

Τουριστικό Καλοκαίρι και Covid-19: Τι Ισχύει στις Χώρες της Ευρώπης

Νέα Γενετική Έρευνα για τη Νόσο Alzheimer

yoadmin

Περιγραφή των Πιθανών Στόχων και Μηχανισμών Προσβολής του Νευρικού Συστήματος από τον Κορωνοϊό

yoadmin

Κερδίστε Άμεσα με τη Νέα Υπηρεσία ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΡΑ

Υπεγράφη στην Αρχαία Ολυμπία η Ολυμπιακή Εκεχειρία

Digital Race for the Cure® 2020

Πώς οι Τσίχλες Προλαμβάνουν την Εμφάνιση Τερηδόνας

yoadmin

Έξυπνο Βραχιολάκι Ανιχνεύει την Covid-19 πριν από την Εκδήλωση των Συμπτωμάτων