Υγεία & Ομορφιά
Έτσι θα Εξασφαλίσετε 10 Επιπλέον Χρόνια Ζωής Χωρίς Σοβαρές Ασθένειες
Έτσι θα Εξασφαλίσετε 10 Επιπλέον Χρόνια Ζωής Χωρίς Σοβαρές Ασθένειες
Επικαιρότητα

Έτσι θα Εξασφαλίσετε 10 Επιπλέον Χρόνια Ζωής Χωρίς Σοβαρές Ασθένειες

Η τήρηση πέντε βασικών κανόνων φαίνεται πως είναι η προϋπόθεση για να ζήσουμε περισσότερα χρόνια χωρίς να αντιμετωπίσουμε σοβαρές ασθένειες.

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει μία νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό British Medical Journal (BMJ).

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, οι γυναίκες που ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής μπορούν να εξασφαλίσουν έως και 10 χρόνια επιπλέον, χωρίς να έρθουν αντιμέτωπες με σοβαρές ασθένειες.

Όσον αφορά, δε, τους άνδρες, ζώντας μια υγιεινή ζωή, μπορούν να εξασφαλίσουν, αντιστοίχως, επτά παραπάνω χρόνια καλής ζωής.

Για να εξασφαλίσουν περισσότερα χρόνια καλής ζωής, άνδρες και γυναίκες θα πρέπει να ασκούνται τακτικά, να μην καπνίζουν, να διατηρούν φυσιολογικό βάρος, να τρέφονται υγιεινά και να πίνουν μόνο περιστασιακά.

Στην έρευνα συμμετείχαν 111.000 άνθρωποι, τους οποίους οι ερευνητές παρακολουθούσαν επί 20 χρόνια.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών, Dr Frank Hu, από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, «αυτό είναι ένα θετικό μήνυμα για τους ανθρώπους, καθώς δεν κερδίζουν απλά περισσότερα χρόνια, αλλά μια καλή ζωή, χωρίς προβλήματα υγείας».

Για να ζήσει κανείς περισσότερο, σύμφωνα με την έρευνα, θα πρέπει να τηρεί πέντε βασικούς κανόνες.

Να τρέφεται υγιεινά, να μην καπνίζει, να πίνει αλκοόλ με μέτρο (έως ένα ποτήρι κρασί την ημέρα οι γυναίκες και δύο ποτήρια οι άνδρες), να διατηρεί το βάρος του σε φυσιολογικά επίπεδα (δείκτης μάζας σώματος από 18,5 έως 25) και να ασκείται σωματικά για τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα.

Έτσι, σύμφωνα τουλάχιστον με τη συγκεκριμένη έρευνα, μπορεί κανείς να προσδοκά βάσιμα ότι θα προσθέσει στη ζωή του έως μια δεκαετία χωρίς καρδιοπάθειες, καρκίνο και διαβήτη τύπου 2.

Χαρακτηριστικό είναι πως τέσσερις στις πέντε γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα και τηρούσαν αυτούς τους πέντε κανόνες, κέρδισαν κατά μέσο όρο 34 χρόνια χωρίς καρκίνο, καρδιαγγειακές παθήσεις και διαβήτη τύπου 2 – 10 χρόνια, δηλαδή, παραπάνω από όσες δεν ακολουθούσαν έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Όσον αφορά, δε, τους άνδρες, εκείνοι που τηρούσαν αυτούς τους πέντε κανόνες έζησαν 31 χρόνια χωρίς σοβαρές ασθένειες – περίπου 7 χρόνια περισσότερο από εκείνους που δεν είχαν υγιεινές συνήθειες.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής χωρίς ασθένειες είχαν οι άνδρες που κάπνιζαν περισσότερα από 15 τσιγάρα την ημέρα, καθώς και οι παχύσαρκοι άνδρες και γυναίκες (με δείκτη μάζας σώματος πάνω από 30).

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Πορεία και τα Μελλοντικά Σχέδια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

yoadmin

Οι Επιπτώσεις του Κορωνοϊού στη Στοματική Υγεία

Evi Makavelou

Κορωνοϊός – Το Εμβόλιο της Johnson & Johnson και η Αποτελεσματικότητά του

Αυξημένος ο Κίνδυνος Πρόωρου Θανάτου για Όσους Έχουν Συσσωρευμένο Πάχος στην Κοιλιά

Καραντίνα – Αλκοόλ, Τζόγος, Διαδίκτυο και Ουσίες

yoadmin

Κατά 20% Μειώθηκαν τα Κρούσματα Covid-19 στα Παιδιά 4 – 18 Ετών

Τι Ισχύει για τους Κανόνες Υγιεινής και την Απολύμανση

Οι Ηλικιωμένοι με Διπλό Αισθητηριακό Πρόβλημα Έχουν 86% Μεγαλύτερη Πιθανότητα να Εμφανίσουν Άνοια

yoadmin

Κορωνοϊός – Οι Πρωτεΐνες στο Αίμα Ασθενών Μπορούν να Λειτουργήσουν ως Προγνωστικοί Βιοδείκτες

yoadmin

Η Pfizer Hellas Συμμετέχει Ενεργά στην Προσπάθεια για την Αντιμετώπιση των Επιπτώσεων της Υγειονομικής Κρίσης στην Ελλάδα

Τι θα Πρέπει να Έχετε στο Φαρμακείο σας για τη Φροντίδα του Παιδιού σας όταν Είστε Κλεισμένοι στο Σπίτι

yoadmin

Τι να Κρατήσετε από το Σεξ της Καραντίνας

Evi Makavelou