Υγεία & Ομορφιά
Όσοι τρώνε τσίλι τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο εμφράγματος κατά 40%, ενώ ο κίνδυνος εγκεφαλικού μειώνεται πάνω από 50%.
Όσοι τρώνε τσίλι τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο εμφράγματος κατά 40%, ενώ ο κίνδυνος εγκεφαλικού μειώνεται πάνω από 50%.
Επικαιρότητα

Πώς θα Μειώσετε τον Κίνδυνο Πρόωρου Θανάτου από Έμφραγμα ή Εγκεφαλικό;

Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, η συχνή κατανάλωση καυτερών πιπεριών τσίλι συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από έμφραγμα ή εγκεφαλικό.

Όσοι τρώνε τσίλι τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο εμφράγματος κατά 40%, ενώ ο κίνδυνος εγκεφαλικού μειώνεται πάνω από 50%.

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη που έγινε σε βάθος οκταετίας, σε 22.811 άτομα, έδειξε ότι όσοι τρώνε τακτικά τσίλι, έχουν μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία κατά 23%, σε σχέση με όσους δεν τρώνε καθόλου.

Μάλιστα, η εν λόγω πιπεριά χρησιμοποιείται σε πολλές κουζίνες του κόσμου και ανά τους αιώνες έχουν αναφερθεί διάφορες θεραπευτικές ιδιότητές της.

Όσοι τρώνε τσίλι τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο εμφράγματος κατά 40%, ενώ ο κίνδυνος εγκεφαλικού μειώνεται πάνω από 50%.

Οι ερευνητές του Τμήματος Επιδημιολογίας του Μεσογειακού Νευρολογικού Ινστιτούτου Neuromed, του Τμήματος Ογκολογίας του Ινστιτούτου Υγείας Superiore di Sanita της Ρώμης, του Πανεπιστημίου Insubria στο Βαρέζε και του καρδιολογικού κέντρου Mediterranean Cardiocentro της Νάπολης, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας (JACC).

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια, επιδημιολόγος, κα. Μαριαλάουρα Μπονάτσιο:

«Είναι ενδιαφέρον ότι η προστασία από τον κίνδυνο θανάτου είναι ανεξάρτητη από το είδος της διατροφής.

Με άλλα λόγια, μπορεί κάποιος να ακολουθεί την υγιεινή μεσογειακή διατροφή και κάποιος άλλος να τρώει λιγότερο υγιεινά, παρόλα αυτά για όλους το τσίλι δρα προστατευτικά».

Οι επιστήμονες, σε επόμενο στάδιο, θα επιχειρήσουν να κατανοήσουν τους ακριβείς βιοχημικούς μηχανισμούς μέσω των οποίων η πιπεριά τσίλι και οι «συγγενείς» της -που εμπεριέχουν επίσης την ουσία καψαϊκίνη- δρουν ευεργετικά για το καρδιαγγειακό σύστημα.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε Τώρα το Περιοδικό Υγεία και Ομορφιά – Κύπρος Τεύχος Καλοκαίρι 2023

yoadmin

Περισσότεροι από 1 δις Άνθρωποι Παγκοσμίως Ζούνε σε Συνθήκες Καραντίνας

yoadmin

Όταν οι Έλληνες Λοιμωξιολόγοι και Μικροβιολόγοι Γνώρισαν τον Κορωνοϊό

yoadmin

Το 99% των Εμβολιασθέντων Έχουν Ισχυρή Ανοσοαπόκριση Έναντι της Covid-19 μετά από μία Δόση του Εμβολίου της Pfizer

Evi Makavelou

Η Αισιοδοξία των Ελλήνων στο Ναδίρ Λόγω Κορωνοϊού

Vasiliki Chrisomalidi

Οι Επιπλοκές της Εγκυμοσύνης Αυξάνουν τον Κίνδυνο για Καρδιοπάθεια ή Εγκεφαλικό

Η Covid-19 Επιτίθεται Απευθείας και στο Πάγκρεας Απορρυθμίζοντας το Σάκχαρο

Evi Makavelou

Ψηφιακή Ανίχνευση a la Γαλλικά – Τι Προετοιμάζεται

yoadmin

Την «Ανοσολογική του Υπογραφή» Ακόμα και 8 Μήνες Μετά τη Λοίμωξη Αφήνει ο SARS-CoV-2

Evi Makavelou

Ξεπεράσαμε τους 850.000 Εμβολιασμούς – Η Καρδιά της Προσπάθειας Είναι ο Σεβασμός στους Συμπολίτες μας

Evi Makavelou

Αλλαγές στην Αποτελεσματικότητα του Συνδυασμού Αντιβιοτικών

yoadmin

Η Αναποτελεσματικότητα των Κλειστών Συνόρων στην Εξάπλωση της Covid-19

yoadmin