Υγεία & Ομορφιά
Κορωνοϊός - Νέο Φάρμακο Αναστέλλει τον Πολλαπλασιασμό του Ιού.
Κορωνοϊός - Νέο Φάρμακο Αναστέλλει τον Πολλαπλασιασμό του Ιού.
Επικαιρότητα

Κορωνοϊός – Νέο Φάρμακο Αναστέλλει τον Πολλαπλασιασμό του Ιού

Ένα νέο αντιιικό φάρμακο ενέκρινε η Ρωσία, το Coronavir, για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα η φαρμακευτική εταιρεία R-Pharm, σε μια περίοδο που τα κρούσματα στη χώρα φτάνουν τις 700.000.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην κλινική μελέτη με τη συμμετοχή ασθενών με ήπια ή μέτρια συμπτώματα, το φάρμακο αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματικό, καθώς ανέστειλε τον πολλαπλασιασμό του νέου κορωνοϊού.

Κορωνοϊός - Νέο Φάρμακο Αναστέλλει τον Πολλαπλασιασμό του Ιού.

«Το Coronavir είναι ένα από τα πρώτα φάρμακα στη Ρωσία και τον κόσμο που δεν αντιμετωπίζει τις επιπλοκές που προκαλεί ο SARS-CoV-2 αλλά τον ίδιο τον ιό», πρόσθεσε.

Η κλινική μελέτη, πάντα σύμφωνα με την εταιρεία, έδειξε ότι το 55% των εξωτερικών (μη νοσηλευόμενων) ασθενών που λάμβαναν το φάρμακο παρουσίασε βελτίωση μετά από επτά ημέρες θεραπείας, έναντι του 20% εκείνων που λάμβαναν τη συνήθη αιτιοτροπική θεραπεία (δηλαδή με φάρμακα που στοχεύουν την αιτία και όχι τα συμπτώματα).

Η R-Pharm υποστηρίζει ότι υπήρξε επίσης σημαντική διαφορά μετά την παρέλευση 14 ημερών.

Μέχρι την πέμπτη ημέρα της θεραπείας, ο νέος κορωνοϊός είχε εξαλειφθεί στο 77,5% των ασθενών που έλαβαν το φάρμακο, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία.

«Η παγκόσμια κλινική πρακτική και η κλινική μελέτη που διεξαγάγαμε επιβεβαίωσε ότι το Coronavir σταματά πολύ πιο γρήγορα τη μόλυνση, καθώς εμποδίζει αποτελεσματικά τον πολλαπλασιασμό του ιού», δήλωσε ο Μιχαήλ Σαμσόνοφ, ο ιατρικός διευθυντής της R-Pharm.

Οι δοκιμές ξεκίνησαν στα τέλη Μαΐου και μέχρι τώρα έχουν λάβει το φάρμακο πάνω από 110 εξωτερικοί ασθενείς, είπε η Τατιάνα Ριζεντσόβα, η επικεφαλής των κλινικών δοκιμών στο Κεντρικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας της Ρωσίας.

Το φάρμακο αυτό είναι το τρίτο που χρησιμοποιείται στη Ρωσία για την καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού.

Το πρώτο, το Avifavir, χορηγείται σε ασθενείς από τις 11 Ιουνίου.

Το υπουργείο Υγείας ενέκρινε τη χρήση του Avifavir ενώ οι κλινικές δοκιμές, με μικρότερη χρονική διάρκεια και σε λιγότερους ανθρώπους σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες, ήταν ακόμη σε εξέλιξη.

Σε ανακοίνωσή του, το κρατικό επενδυτικό ταμείο RDIF που παρείχε οικονομική υποστήριξη στη μελέτη για το Avifavir, ανέφερε ότι ζήτησε από το υπουργείο να εγκρίνει το συγκεκριμένο φάρμακο για τους ασθενείς που λαμβάνουν θεραπεία στο σπίτι.

Η δεύτερη και η τρίτη φάση της κλινικής δοκιμής, καθώς και τα δεδομένα από τον πρώτο μήνα χρήσης του σε νοσοκομειακό περιβάλλον, έδειξαν θετικά αποτελέσματα όταν το Avifavir χρησιμοποιείται στο πρώτο ή το μεσαίο στάδιο της ασθένειας, πρόσθεσε.

Με βάση τον πιο πρόσφατο απολογισμό, τα κρούσματα της COVID-19 στη Ρωσία ανέρχονταν σήμερα στα 700.792 και οι θάνατοι στους 10.667.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός – Σοβαρές Μορφές της Ασθένειας Είναι πολύ Σπάνιες στα Παιδιά

Κορωνοϊός – Πώς η ΧΑΠ και το Κάπνισμα Αυξάνουν τον Κίνδυνο

yoadmin

Η Παχυσαρκία Παράγοντας Κινδύνου σε Νόσηση από COVID-19

a.alefragkis

Η Αξιολόγηση του Προσωπικού Κινδύνου εν Μέσω της Αύξησης των Κρουσμάτων COVID-19

Το ΦΕΚ με τα Έκτακτα Μέτρα Προστασίας από τον Covid-19

Evi Makavelou

Τα Αντιγριπικά Εμβόλια

yoadmin

Κορωνοϊός – Βαρύ το Κόστος του Εγκλεισμού για τους Ηλικιωμένους

yoadmin

Πώς οι Κλιματικές Αλλαγές Επηρεάζουν τη Μεταδοτικότητα της Νόσου COVID-19

yoadmin

3.337 Νέες Προσλήψεις από το ΕΣΥ

yoadmin

Μέχρι το Τέλος Μαρτίου θα Μπορούμε να Έχουμε Εμβολιάσει Ολόκληρη την Ηλικιακή Ομάδα από 70 έως 75 Ετών αλλά και τα Άτομα πολύ Υψηλού Κινδύνου

Evi Makavelou

Τα Self Tests Υποστηρίζουν το Ελεγχόμενο και Ασφαλές Άνοιγμα της Αγοράς

Το Κάπνισμα Αυξάνει τον Κίνδυνο Θανατηφόρας Εγκεφαλικής Αιμορραγίας