Υγεία & Ομορφιά
Θερμαινόμενο Φίλτρο Αέρα Εξουδετερώνει Άμεσα τον Κορωνοϊό.
Θερμαινόμενο Φίλτρο Αέρα Εξουδετερώνει Άμεσα τον Κορωνοϊό.
Επικαιρότητα

Θερμαινόμενο Φίλτρο Αέρα Εξουδετερώνει Άμεσα τον Κορωνοϊό

Ερευνητές στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν ένα αποτελεσματικό φίλτρο αέρα, το οποίο μπορεί να παγιδεύσει και να καταστρέψει αμέσως το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19.

Θερμαινόμενο Φίλτρο Αέρα Εξουδετερώνει Άμεσα τον Κορωνοϊό.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον καθηγητή Φυσικής Ζιφένγκ Ρεν του Πανεπιστημίου του Χιούστον στο Τέξας, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Materials Today Physics”, ανέφεραν ότι τα τεστ, που πραγματοποίησαν στο Εθνικό Εργαστήριο Γκάλβεστον των ΗΠΑ, έδειξαν πως το 99,8% των σωματιδίων του κορωνοϊού σκοτώνονται με ένα και μόνο πέρασμα του μολυσμένου αέρα από το φίλτρο.

Το φίλτρο είναι φτιαγμένο από -διαθέσιμο στο εμπόριο- αφρό νικελίου που υποβάλλεται σε θερμοκρασία άνω των 200 βαθμών Κελσίου.

«Το φίλτρο θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο σε αεροδρόμια και αεροπλάνα, κτίρια γραφείων, σχολεία, νοσοκομεία και κρουαζερόπλοια, βοηθώντας να σταματήσει η εξάπλωση της COVID-19», δήλωσε ο δρ. Ρεν.

Πέρα από τη χρήση του φίλτρου σε κεντρικά συστήματα αερισμού, ψύξης και θέρμανσης, οι ερευνητές προτείνουν, επίσης, μία επιτραπέζια συσκευή φιλτραρίσματος που θα καθαρίζει από τον κορωνοϊό στον αέρα ενός γραφείου.

Ο νέος ιός μπορεί να παραμείνει στον αέρα για περίπου τρεις ώρες, ενώ η μετάδοσή του από άνθρωπο σε άνθρωπο γίνεται και αερογενώς, σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις.

Ο κορωνοϊός δεν φαίνεται, όμως, να επιβιώνει σε θερμοκρασίες άνω των 70 βαθμών Κελσίου, γι’ αυτό το φίλτρο, που θερμαίνεται έως τους 250 βαθμούς, μπορεί να τον καταστρέψει άμεσα.

Ως υλικό του φίλτρου επιλέχθηκε ο αφρός νικελίου που είναι πορώδης, εύκαμπτος, επιτρέπει τη ροή του αέρα και είναι ηλεκτρικά αγώγιμος, με αποτέλεσμα να είναι εφικτή η θέρμανσή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επανέναρξη Λειτουργίας Καταστημάτων και Επιχειρήσεων

yoadmin

Πειραματική Τσίχλα Μειώνει Σημαντικά τον Κορωνοϊό στο Σάλιο

Πώς Έχει Επηρεάσει ο Κορωνοϊός τη Λίμπιντο

Evi Makavelou

Αυξημένος ο Κίνδυνος Άνοιας για τους Ανθρώπους με Περιοδοντίτιδα

Covid-19: Η Καλή Επιδημιολογική Πορεία της Ελλάδας Εδραιώνεται

yoadmin

Μια Καθυστέρηση Τουλάχιστον Επτά Εβδομάδων στις Χειρουργικές Επεμβάσεις σε Ασθενείς με Covid-19 Μειώνει Σημαντικά τον Κίνδυνο Μετεγχειρητικού Θανάτου τους

Evi Makavelou

Η Υπέρταση στην Κύηση Αυξάνει τον Κίνδυνο για το Παιδί

Covid-19 και Ασθενείς με Καρκίνο

yoadmin

Ο ΕΟΦ Προειδοποιεί για τα Προϊόντα Diet Slim και PowerFite

yoadmin

Ενέσιμα Εμφυτεύματα και Εμβόλιο Έναντι του SARS-CoV-2

Νέα Μελέτη – Καμία Ένδειξη Μετάδοσης της COVID-19 Μέσω του Θηλασμού

Διπλασιασμός των Ασθενών με Άνοια έως το 2050

yoadmin