Υγεία & Ομορφιά
Τεστ για την Κλίμακα Εξάπλωσης του Κορωνοϊού
Τεστ για την Κλίμακα Εξάπλωσης του Κορωνοϊού
Επικαιρότητα

Τεστ για την Κλίμακα Εξάπλωσης του Κορωνοϊού

Τα μέχρι σήμερα τεστ διάγνωσης δεν είναι επαρκή για να δώσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Για να γίνει αυτό, χρειάζονται νέου τύπου τεστ αίματος, που ανιχνεύουν κατά πόσο οι άνθρωποι έχουν αναπτύξει στον οργανισμό τους αντισώματα έναντι του νέου ιού, επειδή έχουν εκτεθεί σε αυτόν (με ή χωρίς συμπτώματα).

Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι πολλά κρούσματα σήμερα δεν ανιχνεύονται, καθώς δεν γίνονται τόσα πολλά τεστ.

Επίσης αρκετοί άνθρωποι κολλάνε τον ιό και περνάνε τη νόσο τόσο ήπια σαν ένα κρυολόγημα ή μια αλλεργία, ενώ παραμένει ερωτηματικό κατά πόσο έχουν πια αποκτήσει ανοσία σε νέα λοίμωξη από τον ίδιο ιό στο μέλλον.

Αν όντως έχουν, αυτό θα επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού.

Τεστ για την Κλίμακα Εξάπλωσης του Κορωνοϊού

Τα υπάρχοντα τεστ που βασίζονται στο RNA, αναζητούν τα γονίδια του κορωνοϊού στα δείγματα που λαμβάνονται από τη μύτη ή το λαιμό ενός ανθρώπου.

Τα υπό ανάπτυξη αιματολογικά τεστ αντισωμάτων μπορούν και αυτά να ανιχνεύσουν την ενεργή λοίμωξη, αλλά -το πιο σημαντικό- μπορούν επίσης να αποκαλύψουν αν ένας άνθρωπος είχε εκτεθεί στον ιό και είχε μολυνθεί στο παρελθόν, καθώς στο σώμα του εμφανίζονται αντισώματα έναντι του ιού.

Διάφορα ερευνητικά εργαστήρια και εταιρείες ανά τον κόσμο, σύμφωνα με το “Science”, έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα να αναπτύξουν τέτοια τεστ αντισωμάτων.

Όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει μεγάλης κλίμακας τέτοια τεστ, που π.χ. να δείχνουν ποιο ποσοστό των κατοίκων της Γουχάν, του επικέντρου της πανδημίας, έχει πια ανοσία στον ιό.

Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι τέτοια τεστ αντισωμάτων θα αρχίσουν σταδιακά να χρησιμοποιούνται ευρύτερα.

Ο ιολόγος Φλόριαν Κράμερ της Ιατρικής Σχολής Icahn του Όρους Σινά στη Νέα Υόρκη, προδημοσίευσε ένα από τα πρώτα λεπτομερή πρωτόκολλα για ένα νέο τεστ αντισωμάτων του ιού SARS-CoV-2, ώστε και άλλα εργαστήρια να το αξιοποιήσουν.

Ήδη, ο κ, Κράμερ άρχισε να χρησιμοποιεί το τεστ στο νοσοκομείο του για να δει πόσο γρήγορα οι ασθενείς με Covid-19 αρχίζουν να αναπτύσσουν αντισώματα.

Στο μέλλον, το ίδιο τεστ θα μπορεί να εντοπίσει ασθενείς που έχουν πια αναρρώσει από τη νόσο και οι οποίοι θα μπορούσαν να δωρίσουν τον πλούσιο σε αντισώματα ορό του αίματος τους, ώστε να βοηθηθούν ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση.

Επίσης, το νέο τεστ θα εντοπίζει όσους έχουν αναπτύξει ανοσία έναντι του ιού και οι οποίοι πλέον μπορούν χωρίς φόβο να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στη διάρκεια της πανδημίας.

Τα τεστ αντισωμάτων θα παρέχουν ακόμη στοιχεία-κλειδιά, που θα επιτρέψουν την καλύτερη παρακολούθηση της εξέλιξης της πανδημίας μέσω επιδημιολογικών μοντέλων.

Οι σημερινές προβλέψεις για την εξέλιξη του νέου κορωνοϊού διαφέρουν πολύ, αν όμως υπάρχει καλύτερη εικόνα για το πόσο μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει ήδη ανοσία, τότε θα εξαχθούν καλύτερα συμπεράσματα για το πόσο γρήγορα εξαπλωνεται ο νέος κορωνοϊός.

Αυτό, μεταξύ άλλων, θα βοηθήσει να ληφθούν από τις αρμόδιες Αρχές αποφάσεις για κρίσιμα ζητήματα, όπως π.χ. πότε θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία.

Συμπερασματικά, τα τεστ αντισωμάτων θα οδηγήσουν σε εκτιμήσεις για το πόσο διαρκεί η ανοσία του οργανισμού στον νέο κορωνοϊό, ένα ζωτικό ζήτημα σε σχέση με ένα μελλοντικό εμβόλιο.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς θα Κάνετε Καλύτερο Σεξ μετά την Καραντίνα

Evi Makavelou

Ξεπεράσαμε τους 850.000 Εμβολιασμούς – Η Καρδιά της Προσπάθειας Είναι ο Σεβασμός στους Συμπολίτες μας

Evi Makavelou

Εγκυμοσύνη – Ο Κίνδυνος Αποβολής Μεγαλώνει το Καλοκαίρι

Νέα Επαναστατική Ακτινοθεραπεία κατά του Καρκίνου που Διαρκεί Δευτερόλεπτα

a.alefragkis

Η Βαριατρική Χειρουργική και οι Κίνδυνοι Διατροφικής Ανεπάρκειας

yoadmin

Τα Ανοικτά Παράθυρα στις Σχολικές Τάξεις Μειώνουν έως 40% τα Σταγονίδια με Κορωνοϊό στον Αέρα

Στο Μικροσκόπιο Σπάνιο Φλεγμονώδες Σύνδρομο που Παρουσιάζεται σε Παιδιά με Κορωνοϊό

yoadmin

Τα Αναπάντητα Ερωτήματα για την Ανοσία Μετά τη Λοίμωξη από Κορωνοϊό

yoadmin

Η Κατανάλωση Καφέ Μειώνει τον Κίνδυνο Καρδιακής Ανεπάρκειας Σύμφωνα με Νέα Έρευνα

Δωρεάν Υπηρεσίες Τηλεϊατρικής για τους Πολίτες λόγω Κορωνοϊού

yoadmin

Ο Κορωνοϊός Όλου του Κόσμου θα Χωρούσε Μέσα σε Ένα Κουτάκι Αναψυκτικού

Η Ισχυρή Διάχυση της Γύρης Αυξάνει τον Κίνδυνο Μόλυνσης από τον Κορωνοϊό

Evi Makavelou