Υγεία & Ομορφιά
Ποια η Σχέση της Διακοπής του Καπνίσματος με τις Μετεγχειρητικές Επιπλοκές;
Ποια η Σχέση της Διακοπής του Καπνίσματος με τις Μετεγχειρητικές Επιπλοκές;
Επικαιρότητα

Ποια η Σχέση της Διακοπής του Καπνίσματος με τις Μετεγχειρητικές Επιπλοκές;

Οι καπνιστές διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μετεγχειρητικών επιπλοκών, όπως διαταραχές της λειτουργίας της καρδιάς και των πνευμόνων, λοιμώξεις και καθυστερημένη ή μειωμένη επούλωση πληγών, σε σχέση με τους μη καπνιστές, όπως επισημαίνει νέα έρευνα.

Ωστόσο, ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας αυτής έρευνας, οι καπνιστές που διακόπτουν το κάπνισμα περίπου τέσσερις εβδομάδες, ή και ακόμη περισσότερο, πριν από μία επέμβαση έχουν χαμηλότερο κίνδυνο επιπλοκών και καλύτερα αποτελέσματα.

Επίσης, έξι μήνες μετά την επέμβαση, όσοι διακόπτουν το κάπνισμα είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν επιπλοκές σχετιζόμενες με την αναισθησία, σε σύγκριση όσους δεν το διακόπτουν.

Συγκεκριμένα, η νέα κοινή μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), το Πανεπιστήμιο του Newcastle και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αναισθησιολόγων (World Federation of Societies of Anaesthesiologists – WFSA) έδειξε ότι κάθε εβδομάδα μετά από τέσσερις εβδομάδες αποχής από το κάπνισμα βελτιώνει τα αποτελέσματα υγείας κατά 19% με βελτιωμένη ροή αίματος σε όλα τα βασικά όργανα του σώματος.

Η νικοτίνη και το μονοξείδιο του άνθρακα, που υπάρχουν στα τσιγάρα, μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα οξυγόνου και να αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών επιπλοκών μετά από χειρουργική επέμβαση.

Ο καπνός επηρεάζει επίσης τους πνεύμονες, καθιστώντας δύσκολη τη ροή του κατάλληλου ποσού αέρα, αυξάνοντας τον κίνδυνο μετα-χειρουργικών επιπλοκών στους πνεύμονες.

Το κάπνισμα παραμορφώνει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ασθενούς και μπορεί να καθυστερήσει την επούλωση, αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης στην περιοχή του τραύματος.

«Είναι φανερό ότι υπάρχουν πλεονεκτήματα από την αναβολή της χειρουργικής επέμβασης ώστε να δοθεί στους ασθενείς η ευκαιρία να σταματήσουν το κάπνισμα, οδηγώντας σε καλύτερη υγεία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Dr Vinayak Prasad, επικεφαλής της μονάδας “WHO Tobacco Free Initiative (TFI)” του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολική Νάρκωση στην Καισαρική και Επιλόχειος Κατάθλιψη – Υπάρχει Σύνδεση;

a.alefragkis

Γιατί Πρέπει να Κάνουμε Καθημερινά Μπάνιο στη Διάρκεια της Καραντίνας

a.alefragkis

Ο Κορωνοϊός SARS-CoV-2 δεν Ανιχνεύεται στο Ανθρώπινο Σπέρμα

Evi Makavelou

Νέα Μέτρα Στήριξης των Πολιτών Απέναντι στην Ακρίβεια

Ανοίγει Σήμερα το Απόγευμα η Πλατφόρμα για την Εγγραφή των Πολιτών στον Προσωπικό Γιατρό

Στο Μικροσκόπιο Σπάνιο Φλεγμονώδες Σύνδρομο που Παρουσιάζεται σε Παιδιά με Κορωνοϊό

yoadmin

Νέες Τεχνολογίες που Αφορούν τη Μεταμόσχευση Ήπατος

yoadmin

Οι Γενετικές Αλλαγές και ο Ρόλος τους στη Θεραπεία του Κορωνοϊού

yoadmin

Οι Νέοι Ηλικίας 30 έως 39 Ετών Μπορούν να Κλείνουν Ραντεβού για Εμβολιασμό από τη Μ. Τρίτη

Οι Άνθρωποι με Αυτισμό στην Ευρώπη Έχουν Δυσκολίες Πρόσβασης στις Υπηρεσίες Υγείας για την Covid-19

Η Αναποτελεσματικότητα των Κλειστών Συνόρων στην Εξάπλωση της Covid-19

yoadmin

Σε Μαθητές Λυκείου και Εκπαιδευτικούς θα Διατεθούν σε Πρώτη Φάση τα Self Tests