Υγεία & Ομορφιά
armonia zoi
Αρμονία & Ζωή
Επικαιρότητα

Εκλαϊκευμένη Ιατρική Ενημέρωση και Εκπαίδευση Ασθενών με Ενδοκρινικά και Μεταβολικά Νοσήματα στην Ψηφιακή Εποχή

Το σωματείο «Αρμονία και Ζωή», που υποστηρίζει τον αντίστοιχο διαδικτυακό τόπο (armonia-zoi.gr), οργανώνει την Παρασκευή 31η Μαΐου με Σάββατο 1η Ιουνίου, στο συνεδριακό χώρο «Στοά του βιβλίου», επιστημονικό συνέδριο με θέμα την «Εκλαϊκευμένη ιατρική ενημέρωση και εκπαίδευση ασθενών με ενδοκρινικά και μεταβολικά νοσήματα στη ψηφιακή εποχή».

Στους ομιλητές του συνεδρίου συμμετέχουν ιατρικές επιστημονικές εταιρείες, σύλλογοι ασθενών, δημοσιογράφοι τού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, καθώς και φαρμακευτικές εταιρείες που διαθέτουν προγράμματα ενημέρωσης και εκπαίδευσης των ασθενών.

armonia zoi
Η θεματολογία του συνεδρίου επικεντρώνεται στα νέα δεδομένα και τις προκλήσεις που δημιουργούνται στην επικοινωνία, την ενημέρωση του κοινού και την εκπαίδευση των ασθενών, ως και στις σχέσεις των επαγγελματιών υγείας με τους ασθενείς στην εποχή της ηλεκτρονικής ενημέρωσης και ψηφιακής επικοινωνίας.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους τρεις βασικούς πυλώνες που τα τελευταία χρόνια έχουν συμβάλει σημαντικά στην πρόοδο αντιμετώπισης των χρόνιων ενδοκρινολογικών και μεταβολικών νοσημάτων, ιδιαίτερα δε του σακχαρώδη διαβήτη.

Ο πρώτος συνίσταται στην υιοθέτηση του προτύπου «αυτοδιαχείρισης» της νόσου που απαιτεί την ενεργητική συμμετοχή του ασθενούς στην υλοποίηση των οδηγιών που αφορούν στη φαρμακευτική θεραπεία, στη διατροφή, στην άσκηση και στον τακτικό εργαστηριακό έλεγχο της πορείας της νόσου.

Ο ασθενής δεν εφαρμόζει παθητικά τις ιατρικές οδηγίες, αλλά με τη κατάλληλη ενημέρωση και εκπαίδευση συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση τους.

Ο δεύτερος είναι η συνειδητοποίηση από τον ιατρικό κόσμο ότι για την επιτυχημένη διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων απαιτείται η συμβολή επαγγελματιών υγείας διαφόρων ιατρικών και παρα-ιατρικών ειδικοτήτων, που όλοι μαζί συνεργάζονται στα πλαίσια λειτουργίας της «ομάδας φροντίδας».

Τον τρίτο παράγοντα αποτελεί η συνεχής υπεύθυνη οργανωμένη ενημέρωση, εκπαίδευση και καθοδήγηση του ασθενούς όχι μόνο στα θέματα που αφορούν στην ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα αλλά και στον τρόπο ζωής του, στην επαγγελματική του ενασχόληση και κοινωνική δραστηριότητα.

Τέλος, θα τονισθεί η σημασία της συνεργασίας όλων των φορέων ενημέρωσης και εκπαίδευσης, επιστημονικών και φαρμακευτικών εταιρειών, συλλόγων ασθενών, τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοσίου συστήματος υγείας, έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, στην ανάδειξη και υλοποίηση υπεύθυνης εκλαϊκευμένης ενημέρωσης και προγραμμάτων εκπαίδευσης ασθενών με χρόνια νοσήματα.

Δείτε το Πρόγραμμα

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας θα Έχει Όσους Πόρους Χρειάζεται κατά της Κρίσης

yoadmin

Κορωνοϊός – Οι Καπνιστές που Καταλήγουν στο Νοσοκομείο Είναι Λιγότεροι αλλά με Σοβαρότερη Νόσο

yoadmin

Τα Επιβεβαιωμένα Κρούσματα της Ευλογιάς των Πιθήκων Ξεπέρασαν τα 1.000

Οι Χώροι με τον Μεγαλύτερο Κίνδυνο Μετάδοσης του Κορωνοϊού

Είναι μία Δόση Εμβολίου Αρκετή για Όσους Έχουν Νοσήσει από Covid-19;

Κορωνοϊός – Πώς τα Μέτρα Οδήγησαν στην Προστασία των Ευπαθών Ομάδων

yoadmin

Βουλή – Ψηφίστηκε το Νομοσχέδιο για την Προαγωγή της Υγείας

yoadmin

Το 27% των Γυναικών στον Κόσμο Έχει Βιώσει Σωματική και Σεξουαλική Βία

Τέλος Εγκυμοσύνης, Τοκετός και Απομόνωση λόγω Κορωνοϊού

yoadmin

Κορωνοϊός – Η Συμβολή της Καραντίνας στον Περιορισμό της Εξάπλωσης του Ιού

yoadmin

Πάνω από 100 χρόνια στην Αντιμετώπιση των Καρδιαγγειακών Νοσημάτων

yoadmin

Αυξημένη η Θνησιμότητα από τη Συνύπαρξη Γρίπης και Κορωνοϊού