Υγεία & Ομορφιά
Τα αντιβιοτικά της φύσης
Διατροφή

Ανάκαμψη με τη Συμβολή των Αντιβιοτικών της Φύσης

Τα βακτήρια είναι μικροοργανισμοί που μπορεί να ωφελήσουν ή να βλάψουν τον οργανισμό ανάλογα με την περίσταση.

Κάποια είδη καλών βακτηρίων για παράδειγμα, βρίσκονται στο γαστρεντερικό μας σύστημα και βοηθούν στην πέψη.

Τα καλύτερα αντιβιοτικά της φύσηςΚάποια άλλα επιβλαβή βακτήρια εισέρχονται στον οργανισμό και προκαλούν λοιμώξεις και ασθένειες.

Τα αντιβιοτικά που λαμβάνουμε σε μορφή φαρμάκων παρασκευάζονται από βακτήρια και χορηγούνται όταν ο οργανισμός έχει ήδη μολυνθεί.

Δεν θα πρέπει να χορηγούνται προληπτικά.

Τα αντιβιοτικά όμως, όπως όλα τα φάρμακα, μπορεί να έχουν παρενέργειες, άλλοτε σοβαρές και άλλοτε πιο συνηθισμένες.

Όταν γίνεται κατάχρηση των αντιβιοτικών, ο οργανισμός συνηθίζει σε αυτά και έτσι χάνουν την αποτελεσματικότητά τους.

Όμως, και τα ίδια τα βακτήρια γίνονται πιο ανθεκτικά στις θεραπείες που εφαρμόζονται.

Γι’ αυτόν τον λόγο μπορείτε να επιστρατεύσετε κάποιες απλές τροφές, όχι μόνο για να καταπολεμήσετε, αλλά και για να προλάβετε διάφορες βακτηριακές λοιμώξεις φυσικά και χωρίς παρενέργειες.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι η πιπερόριζα και έχει γίνει δημοφιλής τα τελευταία χρόνια επειδή δίνει νοστιμιά στα φαγητά μας.

Όμως, η πιπερόριζα τυχαίνει να είναι πλούσια σε αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Σύμφωνα με έρευνες, τόσο η πιπερόριζα όσο και το εκχύλισμά της, καταπολεμούν ακόμα και τα πιο ανθεκτικά βακτήρια.

Το τζίντζερ μπορείτε να το καταναλώσετε ωμό, να το φτιάξετε σαν αφέψημα ή να το προσθέσετε στα ροφήματά σας.

Ανάκαμψη με τα αντιβιοτικά της φύσης – Σκόρδο

Το σκόρδο περιέχει πανίσχυρες αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και θεωρείται εξαιρετικά αποτελεσματικό ενάντια στο βακτήριο candida.

Η δράση του όμως δε σταματάει εδώ, καθώς το σκόρδο είναι γνωστό ως μια από τις παλαιότερες φυσικές θεραπείες στον κόσμο.

Λάδι καρύδας

Περιέχει έναν αριθμό φυσικών λιπαρών οξέων, τα οποία σταματούν την ανάπτυξη ορισμένων ανθεκτικών βακτηρίων.

Αντιβιοτικά της φύσης για ανάκαμψη του οργανισμούΤο λάδι καρύδας χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, όμως εφαρμόζεται και τοπικά στις πληγές για να τις προστατεύσει από τη μόλυνση.

Μηλόξυδο

Χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει τις μολύνσεις, ενώ προστατεύει το δέρμα όταν υπάρχει ανοιχτή πληγή.

Έχει την ιδιότητα να μπλοκάρει τα ένζυμα που βοηθούν στην αναπαραγωγή ορισμένων βλαβερών βακτηρίων.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καθημερινή βάση για την προστασία και την αντιμετώπιση των λοιμώξεων του ουροποιητικού.

Ανάκαμψη με τα αντιβιοτικά της φύσης – Θυμάρι

Το αιθέριο έλαιό του έχει ισχυρή δράση κατά των βακτηρίων και των μυκήτων, ενώ διαθέτει και αντιβιοτικές ιδιότητες.

Καταπολεμά κι αυτό το βακτήριο candida.

Το θυμάρι ενδείκνυται για εσωτερική χρήση ή για τοπική, ώστε να θεραπεύσει από βακτήρια που σχετίζονται με διάφορες δερματικές παθήσεις.

Έλαιο ρίγανης

Πρόκειται για ένα ισχυρό αντιβιοτικό που δρα κατά των ιών, των μυκήτων και των φλεγμονών.

Αντιμετωπίζει λοιμώξεις και προλαμβάνει την ανάπτυξη των ανθεκτικών βακτηρίων. 

Μέλι

Τέλος, οι ιδιότητες του μελιού είναι αμέτρητες.

Πάντως, το εύγευστο μέλι είναι ένα πολύ ισχυρό αντιβιοτικό και όχι μόνο.

Μπορεί να θεραπεύσει τις μολύνσεις και να επουλώσει πληγές.

Διαθέτει απολυμαντική δράση και δυνατές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψάρια – Τα Οφέλη τους στην Υγεία

Evi Makavelou

Η Αποτοξίνωση του Οργανισμού

yoadmin

Αναπληρώστε τη Βιταμίνη D Μέσω της Διατροφής

Evi Makavelou

Έξυπνες Επιλογές για να Ελέγξετε την Όρεξή σας

Evi Makavelou

Μουρουνέλαιο – Όλα τα Οφέλη για την Υγεία

Evi Makavelou

Η Διατροφική Αξία του Παραδοσιακού Γιαουρτιού

Evi Makavelou

Πώς το Αλάτι Βοηθά στην Απώλεια Βάρους;

Evi Makavelou

Τοπικό Αδυνάτισμα και Διατροφή

Evi Makavelou

Ροδάκινο – Ένα Καλοκαιρινό Φρούτο με Οφέλη για την Υγεία

a.alefragkis

Υγιεινή Μαγειρική – Τεχνικές και Οφέλη

Τροφές που σε Μεγάλες Ποσότητες Έχουν Παρενέργειες

a.alefragkis

Τροφές για Φθινοπωρινή Αποτοξίνωση

Evi Makavelou