Υγεία & Ομορφιά
Κεράσια και Υγεία
Κεράσια και Υγεία
Διατροφή

Τα Κεράσια και η Υγεία μας

Τα κεράσια είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες
και αντιοξειδωτικά στοιχεία που προσφέρουν απλόχερα πολλά οφέλη στην υγεία μας.

Τα κεράσια έχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα 
και διαθέτουν αντικαρκινικές ιδιότητες.

Κεράσια και Υγεία

Εκτός από την ευχάριστη γεύση και τις ελάχιστες θερμίδες υπάρχουν πολλοί και συγκεκριμένοι λόγοι για να τα εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Τα κεράσια έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.

Θεωρούνται μια εξαιρετική πηγή καλίου που βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενώ παράλληλα, κρατούν σε ισορροπία το νάτριο του σώματος, αποτρέποντας την εμφάνιση υπέρτασης.

Ταυτόχρονα, περιέχουν βιταμίνη C και E
μαγνήσιοσίδηροφυλλικό οξύ και φυτικές ίνες.

Τα κεράσια βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου επειδή περιέχουν τρυπτοφάνη και
μελατονίνη που ρυθμίζουν τον καρδιακό ρυθμό και βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου.

Παράλληλα, είναι ιδανική τροφή για αθλητές γιατί βοηθούν στην αποθεραπεία των μυών μειώνοντας με ένα φυσικό τρόπο τη φλεγμονή των μυών και των αρθρώσεων μετά την άσκηση.

Αντιμετωπίζουν την ουρική αρθρίτιδα και καταπολεμούν τους πόνους και τις εξάρσεις που προκαλεί η ασθένεια.

 

Βοηθούν στην καταπολέμηση των ημικρανιών χάρη στα βιοφλαβονοειδή και ρυθμίζουν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, προστατεύοντας μας από τη χοληστερίνη και το σάκχαρο.

Την ίδια στιγμή, τα κεράσια χαρακτηρίζονται ως η «τροφή του εγκεφάλου», καθώς προστατεύουν την υγεία του εγκεφάλου και βοηθούν κατά της απώλειας μνήμης και του Alzheimer.

Μελέτες δείχνουν ότι τα κεράσια μειώνουν το λίπος της κοιλιάς και το συνολικό βάρος του σώματος, κρατώντας ταυτόχρονα χαμηλά τα επίπεδα της χοληστερόλης.

Παράλληλα, περιέχουν πολλές βιταμίνες, όπως είναι η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη και η βιταμίνη Β6 που έχουν ζωτική σημασία για τον μεταβολισμό και την παραγωγή ενέργειας.

Τέλος, η πλούσια πηγή των αντιοξειδωτικών που περιέχουν βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου και την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί τα κύτταρα, από τις ελεύθερες ρίζες.

Ταυτόχρονα, περιέχουν βιταμίνη Α που καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα στα όργανα και τους αδένες του σώματος.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταφύλια – Όλα τα Οφέλη που Προσφέρουν

Evi Makavelou

Τροφές που Μπορούν να Γίνουν Τοξικές

Evi Makavelou

Τροφές με Μαγνήσιο και Οφέλη

Evi Makavelou

Οι Χειρότερες Τροφές για το Δέρμα

Evi Makavelou

Γνωρίστε την Ωμοφαγική Διατροφή

a.alefragkis

5 Λόγοι που η Μεσογειακή Διατροφή Θεωρείται η πιο Υγιεινή

a.alefragkis

Τι Είναι το Τσάι Μάτσα και Ποιες οι Εκπληκτικές του Ιδιότητες για την Υγεία

a.alefragkis

Φρούτα – Πάρτε Όλες τις Βιταμίνες τους

Evi Makavelou

Φυσικά Γλυκαντικά Αντί για Ζάχαρη

Evi Makavelou

Γιατί Πρέπει να Πίνετε Πολύ Νερό και τον Χειμώνα;

Evi Makavelou

Ο Σημαντικός Ρόλος των Ωμέγα Λιπαρών στην Υγεία μας

yoadmin

Υπερβολική Κατανάλωση Πράσινου Τσαγιού – Ποιοι οι Κίνδυνοι για την Υγεία

a.alefragkis