Υγεία & Ομορφιά
Η Σοκολάτα και η Κολπική Μαρμαρυγή
Η Σοκολάτα και η Κολπική Μαρμαρυγή
Διατροφή

Η Σοκολάτα και η Κολπική Μαρμαρυγή

Το τμήμα Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ανέλυσε στοιχεία από  55.500 άτομα 50 έως 64 ετών και συσχετίσε την υγεία με τη διατροφή τους.

Η Σοκολάτα και η Κολπική Μαρμαρυγή

Από τα στοιχεία προέκυψε ότι, όσο περισσότερη μέχρι ενός ορίου σοκολάτα έτρωγε κανείς, τόσο μειωνόταν και η πιθανότητα της κολπικής μαρμαρυγής.

Με δύο έως έξι μερίδες σοκολάτας την εβδομάδα, ο κίνδυνος  ήταν κατά μέσο όρο 20% μικρότερος, για μία μερίδα την εβδομάδα ήταν 17% μικρότερος, ενώ για μία έως τρεις μερίδες τον μήνα η μείωση του κινδύνου ήταν 10%.

Μερίδα θεωρήθηκε τα 30 γραμμάρια περίπου.

Η κατανάλωση με μέτρο, ιδίως της μαύρης σοκολάτας, μπορεί να αποτελεί μια υγιεινή επιλογή

Για όσους ξεπερνούσαν την μια μερίδα την ημέρα, ο κίνδυνος κολπικής μαρμαρυγής μειωνόταν μεν αλλά μόνο κατά 14%.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η κατανάλωση σοκολάτας πρέπει να γίνεται με προσοχή καθώς περιέχει πολλές θερμίδες, σάκχαρα και λίπη, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους και σε μεταβολικές διαταραχές.

Όμως, η κατανάλωση με μέτρο, ιδίως της μαύρης σοκολάτας, μπορεί να αποτελεί μια υγιεινή επιλογή.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

4 Ερωτήσεις για τη Διατροφή στον Χώρο Εργασίας

a.alefragkis

Πρωινά Λίγων Θερμίδων που Δίνουν Ενέργεια

Evi Makavelou

Το Ρόδι και τα Αμέτρητα Οφέλη του στον Οργανισμό

a.alefragkis

Φρούτα και Λαχανικά που δε Χρειάζεται να Είναι Βιολογικά

a.alefragkis

Χορτοφαγία

yoadmin

4 Τροφές που μας Γερνάνε

yoadmin

Λιπαρά – Μειώστε τα «Κακά» και Αυξήστε τα «Καλά»

a.alefragkis

Μεσογειακή Διατροφή: Γιατί Είναι η Καλύτερη;

yoadmin

Ενδείξεις ότι Χρειάζεστε Περισσότερη Πρωτεΐνη

Evi Makavelou

Οι Τροφές που μας Ζεσταίνουν τον Χειμώνα

Evi Makavelou

Ζάχαρη και Κορυφαία Φυσικά Υποκατάστατα

Evi Makavelou

Τρόποι για να Διορθώσετε μια Διατροφική σας Ατασθαλία

a.alefragkis