Υγεία & Ομορφιά
Γαλακτοκομικά Προϊόντα Η Σωστή Πρόληψη Κατά του Διαβήτη
Γαλακτοκομικά Προϊόντα - Η Σωστή Πρόληψη Κατά του Διαβήτη
Επικαιρότητα

Γαλακτοκομικά Προϊόντα για Καλύτερη Υγεία

Μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκα επιστήμονες στην Αγγλία διαπίστωσε ότι η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων με χαμηλά λιπαρά και με μέτρο, σε συνδυασμό με τακτική άθληση, μπορούν να λειτουργήσουν προστατευτικά έναντι του διαβήτη καθώς και των καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Γαλακτοκομικά Προϊόντα Η Σωστή Πρόληψη Κατά του Διαβήτη

Σύμφωνα με τους Βρετανούς επιστήμονες, όσο περισσότερα προϊόντα γάλακτος καταναλώνει ένας άντρας τόσο πιο χαμηλός είναι ο κίνδυνος για μεταβολικό σύνδρομο.

Όπως λένε, το μεταβολικό σύνδρομο εμφανίζεται σε άτομα με μεγάλη περίμετρο κοιλιάς, υψηλή χοληστερόλη και γλυκόζη στο αίμα.

Τα άτομα με μεταβολικό σύνδρομο έχουν δύο φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να παρουσιάσουν στεφανιαία νόσο και 4 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα για διαβήτη τύπου 2.

Στην έρευνα αυτή συμπεριέλαβαν πάνω από 2.300 άντρες από 45-59 ετών οι οποίοι όμως δεν είχαν διαβήτη.

Ωστόσο, στην έναρξη της μελέτης ένα ποσοστό 15% είχε ενδείξεις μεταβολικού συνδρόμου ή ανθεκτικότητα στην ινσουλίνη.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άντρες που κατανάλωναν πάνω από 500ml γάλα καθημερινά, είχαν κατά 62% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν μεταβολικό σύνδρομο ενώ αν κατανάλωναν άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, είχαν κατά 56% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μεταβολικό σύνδρομο.

Ωστόσο, εδώ υπάρχει και ο αντίλογος άλλων επιστημόνων οι οποίοι έχουν επισημάνει ότι η κατανάλωση γαλακτοκομικών πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή και ότι πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων πλήρους περιεκτικότητας λιπαρών.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι τόσο το γάλα όσο και τα γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά σε συνδυασμό με μια σωστή υγιεινή διατροφή και άσκηση είναι η κατάλληλη πρόληψη κατά του διαβήτη, της καρδιακής προσβολής ή των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Γαλακτοκομικά Προϊόντα για Καλύτερη Υγεία

Η συστάσεις που δίδονται από τους επιστήμονες ως προς την κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών σε καθημερινή βάση είναι δύο – τρεις μερίδες, αλλά με προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπη.

Να σημειωθεί ότι η κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε 190ml περίπου γάλακτος ή ένα μικρό κεσέ γιαούρτι.

Πηγή: naftemporiki.gr
www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

O Κίνδυνος Άνοιας Εμφανίζει Διαχρονικά Σταθερή Πτωτική Τάση

yoadmin

Ο ΠΟΥ Ζητεί Περισσότερη Συνεργασία από την Κίνα στην Έρευνα για την Προέλευση της Επιδημίας

Συναγερμός από τον ΠΟΥ – Παγκόσμια Απειλή για τη Δημόσια Υγεία ο Κοροναϊός

a.alefragkis

Ένα Νέο Πιθανό Ισχυρό Αντιικό Φάρμακο, τη Θαψιγαργίνη, Άρχισαν να Δοκιμάζουν Επιστήμονες στη Βρετανία κατά του Κορωνοϊού και Άλλων Αναπνευστικών Ιών

Evi Makavelou

Κορωνοϊός – Η Πανδημία Απέχει Πολύ από το Τέλος της

yoadmin

Μεγαλύτερος ο Κίνδυνος Βαριάς Covid-19 και Θανάτου για τους Ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση

Evi Makavelou

Οι Νυχτερινοί Τύποι Έχουν Μεγαλύτερο Κίνδυνο για Διαβήτη και Καρδιοπάθεια

Το 86% των Ασθενών με Ήπια Covid-19 Αναφέρουν Απώλεια Όσφρησης

Αυξημένος Κίνδυνος Θρομβώσεων στη Νόσο COVID-19

Ενημέρωση για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

yoadmin

Ο Εμβολιασμός Κατά της Covid-19 και η Πιθανότητα Τρίτης Δόσης για Πλήρη Ανοσοποίηση

Οι Χώροι με τον Μεγαλύτερο Κίνδυνο Μετάδοσης του Κορωνοϊού