fbpx

Πώς να Επιλέξετε την Κατάλληλη Ενυδατική Κρέμα

Η ποικιλία προϊόντων στη αγορά και η έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με την κατάλληλη περιποίηση προσώπου ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε επιδερμίδας, δημιουργούν πολλές φορές πανικό και μπέρδεμα στις γυναίκες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποφασίσουν ποιον τύπο ενυδατικού προϊόντος θα πρέπει να επιλέξουν.

Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να εντοπίσετε τον τύπο του δέρματός σας πριν επιλέξετε το κατάλληλο προϊόν.

Το Κανονικό Δέρμα

Πρόκειται για το ιδανικό δέρμα, το δέρμα που έχουν τα παιδιά πριν από την εφηβεία γι' αυτό είναι και εξαιρετικά σπάνιο στους ενήλικες.

Είναι φωτεινό, με "ματ" όψη και ομοιόμορφο χωρίς κηλίδες και αποχρωματισμούς, ενώ στην υφή είναι βελούδινο και απαλό (δηλαδή οι γραμμές του δέρματος εξαφανίζονται μόλις σταματήσει κάποιος να το πιέζει).

Πώς να Επιλέξετε την Κατάλληλη Ενυδατική Κρέμα

Απαραίτητη για αυτόν τον τύπο επιδερμίδας είναι η ύπαρξη φίλτρων UV στην ενυδατική κρέμα, η οποία είναι προτιμότερο να έχει ελαφρά λιπαρή σύνθεση.

Κρέμες με καταπραϋντικά συστατικά όπως η αλόη, το χαμομήλι, η βρώμη ή το αγγούρι, έχουν ιδιαίτερα ευεργετικά αποτελέσματα.

Το Ξηρό Δέρμα

Χαρακτηρίζεται από έλλειψη λιπιδίων και νερού, είναι ευερέθιστο, συχνά πολύ λευκό και η υφή του είναι τραχειά, με παρουσία πρόωρων ρυτίδων.

Ένας τέτοιος τύπος δέρματος χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση με στόχο την αποκατάσταση της ελαστικότητας και την ενυδάτωση με μια extra θρεπτική κρέμα με λιπαρά συστατικά, όπως τα ωμέγα 3 ή το αμυγδαλέλαιο, και την κατανάλωση άφθονης ποσότητας νερού.

Πολύ καλή επιλογή για αυτού του είδους τις επιδερμίδες είναι οι κρέμες τύπου BB ή CC.

Το Λιπαρό Δέρμα

Σε αυτό τον τύπο δέρματος έχουμε υπερέκκριση σμήγματος και συναντάται κυρίως κατά τη διάρκεια της εφηβείας.

Το δέρμα σε αυτή την περίπτωση είναι θαμπό με όψη που γυαλίζει.

Συχνά παρατηρούμε μαύρα στίγματα, σπυράκια ή ουλές από ακμή.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι σε αυτή την περίπτωση εάν εφαρμοστούν τα λάθος προϊόντα είναι πιθανό το δέρμα να αντιδράσει.

Γι' αυτό χρησιμοποιούνται ενυδατικές που αναγράφουν την ένδειξη "Μη Φαγεσωρογόνο", οι οποίες δίνουν "ματ" όψη στην επιδερμίδα, ρυθμίζουν το σμήγμα και δεν περιέχουν οινόπνευμα.

Το Μικτό Δέρμα

Εμφανίζει ταυτόχρονα λιπαρές ζώνες που εντοπίζονται στη ζώνη Τ δηλαδή στη περιοχή της μύτης και του κούτελου και κανονικές ή ξηρές ζώνες στο υπόλοιπο πρόσωπο.

Eίναι απαραίτητο να εντοπίσετε τον τύπο του δέρματός σας πριν επιλέξετε το κατάλληλο προϊόν.είναι απαραίτητο να εντοπίσετε τον τύπο του δέρματός σας πριν επιλέξετε το κατάλληλο προϊόν.

Εδώ εφαρμόζουμε προϊόντα τύπου "όλα σε ένα" τύπου gel τα οποία χαρίζουν "ματ" όψη στις λιπαρές περιοχές και ενυδάτωση στις ξηρές.

Στην περίπτωση που οι διαφορές μεταξύ των περιοχών είναι έντονες, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε δύο ειδών προϊόντα, το καθένα προσαρμοσμένο στις ανάγκες της κάθε περιοχής.

Χρήσιμη Συμβουλή: Η εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας γίνεται με ελαφριές κυκλικές κινήσεις και ελαφρά χτυπηματάκια τα οποία βοηθούν το προϊόν να εισχωρήσει στην επιδερμίδα.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου και το καλό και ταμποναριστό σκούπισμα με καθαρή και απαλή πετσέτα, όπως και την χρήση ορών ομορφιάς (serum) πριν την εφαρμογή της ενυδατικής ή κρέμας νυκτός.

Ο φαρμακοποιός σας μπορεί να σας ενημερώσει σχετικά με τα κατάλληλα προϊόντα για τη δική σας επιδερμίδα, αλλά και τον τρόπο εφαρμογής τους.

Χοσάδα Άννα Μαρία, Φαρμακοποιός
www.y-o.gr

Με την περιήγησή σας στο y-o.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.