Υγεία & Ομορφιά
Ετοιμάζοντας την άφιξη ενός μωρού.
Ετοιμάζοντας την άφιξη ενός μωρού.
Εγκυμοσύνη

Ετοιμάζοντας την Άφιξη ενός Μωρού

Ετοιμάζοντας μια λίστα με τα προϊόντα για την άφιξη του μωρού τους, οι μέλλουσες μαμάδες προετοιμάζονται με διάφορες αγορές, όπως ρούχα, καρότσια, κούνια, μπιμπερό, κ.λπ.

Ποια είναι τα βασικά προϊόντα που πρέπει να έχετε;

Ένα αφρόλουτρο και ένα σαμπουάν που σέβονται την ισορροπία της βρεφικής επιδερμίδας, ένα ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος που διορθώνει τον επιδερμιδικό φραγμό, μια κρέμα κατά του συγκάματος για την προστασία του δέρματος κατά την αλλαγή της πάνας, γάζες και βαμβάκι, οινόπνευμα (για τον καθαρισμό του ομφάλιου λώρου), ένα φυσικό σφουγγαράκι, μια συσκευή ρινικής απόφραξης, φυσιολογικό ορό και προαιρετικά επιθέματα στήθους για τις μαμάδες που θηλάζουν, πιπίλα και μπιμπερό.

Ετοιμάζοντας την άφιξη ενός μωρού.

Ποιό  μπιμπερό να επιλέξετε;

Οι νέοι γονείς, θα πρέπει να επιλέξουν ένα μπιμπερό χωρίς δισφαινόλη (BPA FREE), είτε από γυαλί που είναι πιο βαρύ και πιο εύθραυστο, είτε ένα μπιμπερό από πολυπροπυλένιο που είναι υλικό πιο ανθεκτικό.

Υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές όσον αφορά την περιεκτικότητά τους, το σχήμα τους (κάποια έχουν ειδικές λαβές), ενώ άλλα μπορούν να ανακουφίσουν από τους κολικούς ή την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση χάρη στον ιδιαίτερο σχεδιασμό τους.

Όσον αφορά τις θηλές του μπιμπερό, ανάλογα με την εταιρία υπάρχουν πολλές εναλλακτικές τόσο στο σχήμα, όσο και στο υλικό κατασκευής.

Οι θηλές από καουτσούκ είναι πιο εύκαμπτες, αλλά πιο ευπαθείς, ενώ αυτές από σιλικόνη είναι πιο ανθεκτικές, αλλά πιο σκληρές.

Υπάρχουν επίσης επιλογές στη ροή του γάλακτος ανάλογα με την ηλικία του μωρού.

Τέλος, όσον αφορά το σχεδιασμό τους η τάση είναι η θηλή του μπιμπερό να μοιάζει όλο και περισσότερο στη θηλή του στήθους.

Πιπίλες και παιχνίδια για την ανακούφιση ούλων

Η πιπίλα δεν είναι απλώς ένα μέσο ανακούφισης και χαλάρωσης, καθώς οφείλει να συνάδει με τις σύγχρονες τάσεις της τεχνολογίας και να προσαρμόζεται στην μορφολογική εξέλιξη του στόματος και της στοματικής κοιλότητας του παιδιού.

Η αγορά, σε αυτήν την κατηγορία προσφέρει μια εντυπωσιακή επιλογή ορθοδοντικών προϊόντων, από καουτσούκ, σιλικόνη ή σιλικόνη με ραβδώσεις.

Άλλα είναι ανατομικά (ή συμμετρικά) και άλλα φυσιολογικά και διατίθενται σε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων.

Επίσης, υπάρχουν πλέον πιπίλες που φωσφορίζουν στο σκοτάδι ή πιπίλες που δείχνουν τη θερμοκρασία.

Ο Θηλασμός, η απαραίτητη διαδικασία

Κατά τη διάρκεια του θηλασμού, θα πρέπει να προσέχετε έτσι ώστε το μωρό να είναι στη σωστή στάση, αποφεύγοντας συγχρόνως την υγρασία και την αφυδάτωση της θηλαίας άλω και να καθαρίζετε συστηματικά τις θηλές πριν και μετά τον θηλασμό.

Μετά τον θηλασμό μπορείτε να βάλετε κάτι κρύο πάνω στις θηλές (αναισθησιογόνα δράση).

Η αγνή λανολίνη, υψηλής ιατρικής ποιότητας, σχηματίζει ένα προστατευτικό φιλμ χάρη στην υψηλή ενυδατική της δράση και ανακουφίζει από μικροερεθισμούς.

Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές την ημέρα.

Όσον αφορά τις θηλές του μπιμπερό, ανάλογα με την εταιρία υπάρχουν πολλές εναλλακτικές τόσο στο σχήμα, όσο και στο υλικό κατασκευής.

Βοηθήματα θηλασμού

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα επιθέματα στήθους επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορεί και περιορίζουν την πίεση που προκαλεί ο στηθόδεσμος.

Οι θηλές σιλικόνης μπορούν επίσης να χρησιμοποιούνται για να ανακουφίσουν την πληγωμένη περιοχή, αρκεί να μην είναι παρατεταμένη η χρήση τους.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον καθαρισμό της μύτης, των αυτιών και ματιών.

Όταν τα μωρά γεννιούνται είναι τόσο μικρά και εύθραυστα.

Οι γονείς λοιπόν ανησυχούν μήπως άθελά τους τα τραυματίσουν.

Πώς θα καθαρίσετε λοιπόν τη μύτη ή τα αυτιά τους;

Ο καθαρισμός της μύτης πρέπει να γίνεται με φυσιολογικό ορό σε μονοδόσεις ή με σπρέι με θαλασσινό νερό, με ρύγχος κατάλληλο για τη ρινική κοιλότητα του μωρού.

Το «ξεβούλωμα» της μύτης μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω εισπνοής του γονιού, με ειδικό ρύγχος μιας χρήσης ή με επαναχρησιμοποιούμενη συσκευή.

Τα μάτια του μωρού κατά τον πρώτο μήνα είναι καλό να καθαρίζονται με μια αποστειρωμένη κομπρέσα που έχετε βάλει σε αυτήν λίγο νερό ή φυσιολογικό ορό, με κινήσεις  από την εξωτερική γωνία προς τη μύτη και παρόμοια διαδικασία πρέπει να γίνεται και για τα αυτιά, καθαρίζοντας μόνο την είσοδο της ακουστικής οδού και τον λοβό.

Η χρήση μπατονέτας αντενδείκνυται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκυμοσύνη και Διατροφή – Ποια Τρόφιμα Είναι Βλαβερά και Πρέπει να Αποφεύγονται

a.alefragkis

Επικίνδυνες Συμπεριφορές κατά τη Διάρκεια της Εγκυμοσύνης

Μασάζ πριν τον Τοκετό

Evi Makavelou

Θρεπτικά Συστατικά για να Μείνετε Έγκυος

Όσα Πρέπει να Κάνετε αν Θέλετε να Έχετε μια Τέλεια Εγκυμοσύνη

a.alefragkis

Μερικά Παράξενα Συμπτώματα που Προμηνύουν την Εγκυμοσύνη

Σημάδια ότι Είστε στις Γόνιμες Μέρες

Evi Makavelou

Οσφυαλγία στην Εγκυμοσύνη – Τι την Προκαλεί και πώς να την Προλάβετε

a.alefragkis

Λιστερίωση και Τοξοπλάσμωση – Πώς να Αποφύγετε αυτές τις Επικίνδυνες για την Εγκυμοσύνη Παθήσεις;

Συνηθισμένα Λάθη που Κάνουν οι Γυναίκες και «Σαμποτάρουν» τη Γονιμότητά τους

a.alefragkis

Πώς θα Διατηρήσετε Υγιές το Δέρμα σας κατά τη Διάρκεια της Εγκυμοσύνης

a.alefragkis

Τι Είναι ο Ανώδυνος Τοκετός και πώς Γίνεται

Evi Makavelou