Υγεία & Ομορφιά
Πώς να Επιβραδύνετε τη Γήρανση του Δέρματος με 4 Κινήσεις;
Πώς να Επιβραδύνετε τη Γήρανση του Δέρματος με 4 Κινήσεις;
Πρόσωπο

Επιβραδύνετε τη Γήρανση με 4 Κινήσεις

Το φάσμα των αντιρυτιδικών κρεμών εξακολουθεί να αναπτύσσεται στην αγορά και υπόσχεται ολοένα και περισσότερο την καταπολέμηση των επιπτώσεων της γήρανσης.

Ρετινόλη και οξέα φρούτων για να τονώσετε την ανανέωση των κυττάρων, αντιοξειδωτικά (βιταμίνη C και Ε, σελήνιο, το συνένζυμο Q10) ενάντια στις βλαβερές ελεύθερες ρίζες και στα φίλτρα υπεριώδους ακτινοβολίας για την αντηλιακή προστασία είναι μεταξύ των πλέον διαδομένων αντιγηραντικών συστατικών των καλλυντικών.

Μερικές όμως από εσάς ξεχνάτε ότι υπάρχουν πολύ πιο απλοί και πολύ πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να περιορίσετε τις ρυτίδες και να προστατευτείτε ενάντια στη γήρανση.

Συνεπώς η επιβράδυνση της γήρανσης του δέρματος αλλά και η υγιή διατήρησή του μπορεί να γίνει με ακόμα πιο απλά μέσα.

Επιβραδύνετε τη Γήρανση με 4 Κινήσεις.

Tips: Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα ή και επιπρόσθετα, μια αντιγηραντική κρέμα, για να επωφεληθείτε από όλες τις πλευρές και για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

Εφαρμόστε απλά αυτά τα 4 βήματα:

1. Συχνή ενυδάτωση

Είναι πολύ απαραίτητο να εξασφαλίζετε την επαρκή ενυδάτωση του δέρματος.

Η ενυδάτωση θα πρέπει να γίνεται με την κατανάλωση άφθονου νερού, καθημερινά, αλλά και με την καθημερινή εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας για το πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ.

Σχετικά με την ενυδατική κρέμα, φροντίστε τουλάχιστο να εφαρμόζεται δύο φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ).

Η επαρκής ενυδάτωση είναι μια προληπτική στρατηγική κατά της γήρανσης του δέρματος, η οποία συνιστάται να εφαρμόζεται από τις αρχές της εφηβείας.

2. Καταναλώνετε αντιοξειδωτικά για να περιορίσετε τη γήρανση του δέρματος

Εδώ το όφελος είναι διπλό.

Η εφαρμογή μιας αντιρυτιδικής κρέμας μπορεί να θρέψει την επιδερμίδα σας με αντιοξειδωτικά στοιχεία, αλλά ταυτόχρονα αυτά διεισδύουν μέσα στο δέρμα σας μέσω της τροφής που καταναλώνετε.

Μια συμβουλή λοιπόν, για όλες τις ηλικίες: Στηριχτείτε στα αντιοξειδωτικά!

Τα αντιοξειδωτικά βρίσκονται κυρίως στα φρούτα και στα λαχανικά.

Επειδή όμως από μόνα τους δεν είναι θαυματουργά, θα πρέπει να υιοθετήσετε μια ισορροπημένη διατροφή με ποικίλες κατηγορίες τροφίμων.

Ο μεγάλος εχθρός του δέρματός σας είναι η υπεριώδης ακτινοβολία, γι’ αυτό και θα πρέπει να αποφεύγετε την άσκοπη έκθεση στον ήλιο.

3. Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο

Ο μεγάλος εχθρός του δέρματός σας είναι η υπεριώδης ακτινοβολία, γι’ αυτό και θα πρέπει να αποφεύγετε την άσκοπη έκθεση στον ήλιο.

Εάν λοιπόν χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα, βεβαιωθείτε ότι σας παρέχει την απαραίτητη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία όλο τον χρόνο και εμπεριέχει φίλτρα UVA και UVB.

Επίσης όταν εκτίθεστε στον ήλιο, να φοράτε πάντοτε ένα καπέλο, κατά προτίμηση πλατύγυρο (για να προστατεύετε το πρόσωπό και το ντεκολτέ σας) και να εφαρμόζετε συχνά μια αντηλιακή κρέμα σε γενναιόδωρες δόσεις.

4. Για όμορφη επιδερμίδα, πείτε όχι στο κάπνισμα

Όπως και η υπεριώδης ακτινοβολία, έτσι και ο καπνός του τσιγάρου είναι ένας ισχυρός παράγοντας που προάγει τον σχηματισμό ελευθέρων ριζών που είναι υπεύθυνες για τη γήρανσης του δέρματος και τον σχηματισμό ρυτίδων.

Επιπλέον η νικοτίνη προκαλεί σύσπαση στα περιφερειακά αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμα την κακή οξυγόνωση του δέρματος και κατά συνέπεια την πρόωρη γήρανση.

Αυτές οι πολύ απλές κινήσεις καθιστούν δυνατή την αποτελεσματική καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος παράλληλα φυσικά με τη χρήση της κατάλληλης αντιγηραντικής κρέμας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απλά Βήματα για να Καλύψετε τα Σπυράκια

a.alefragkis

Η Ρετινόλη σε 8 Ερωτήσεις

a.alefragkis

Ροδόνερο – Ένας Ισχυρός Σύμμαχος Ομορφιάς

yoadmin

Ρυτίδες – Πώς θα τις Αποφύγετε;

Evi Makavelou

Μεσοθεραπεία για Αδυνάτισμα του Προσώπου

yoadmin

Μυστικά για να Βρείτε τη Χαμένη Νεότητα

Evi Makavelou

Περιποίηση Ματιών από τη Mey of Switzerland

Ιαματικό Νερό – Απαραίτητο το Καλοκαίρι

Evi Makavelou

Καινοτόμος Ορός Chronoderm Vitamine C 10% Ultra από την Castalia

Tips για τις Ρυτίδες Κάτω από τα Μάτια

Evi Makavelou

Πανάδες – Τα Αναμνηστικά των Διακοπών

yoadmin

Tips για τις Ρυτίδες των Ματιών

a.alefragkis