Υγεία & Ομορφιά
Αντικαταστήσετε τη Ζάχαρη
Αντικαταστήσετε τη Ζάχαρη
Διατροφή

Αντικαταστήσετε τη Ζάχαρη

Θέλετε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τη ζάχαρη και άλλες χημικές γλυκαντικές ουσίες, γιατί δεν σας αρέσει η γεύση τους ή θέλετε να απαλλαγείτε από τις περιττές θερμίδες που περιλαμβάνονται σε αυτές;

Με τι μπορείτε λοιπόν να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη;

Μελέτες έχουν δείξει, ότι η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης είναι ένας από τους παράγοντες παχυσαρκίας.

Η παχυσαρκία με τη σειρά της προάγει τον διαβήτη τύπου 2, καρδιαγγειακές παθήσεις και άλλες ασθένειες.

Μπορούμε να καταναλώνουμε καθημερινά, με ασφάλεια, από 25 έως 30 γραμμάρια ζάχαρης, δηλαδή από 6 έως 8 κουταλάκια του γλυκού. Υπάρχουν άφθονες εναλλακτικές λύσεις για να καταργήσουμε πλήρως τη ζάχαρη από τη διατροφή μας και να την αντικαταστήσουμε με πιο υγιεινά προϊόντα.

Μέλι, πιο γλυκό και απ’ τη ζάχαρη

Το μέλι, εδώ και χιλιάδες χρόνια, αποτελούσε τη μοναδική γλυκαντική ουσία που είχαν οι άνθρωποι.

Στην αρχαιότητα, το χρησιμοποιούσαν όχι μόνο στο φαγητό, αλλά και για τη θεραπεία διάφορων ασθενειών και τραυματισμών.

Πλέον, έχουμε στην διάθεσή μας μια μεγάλη ποικιλία διαφόρων ειδών μελιού.

Το μέλι είναι ένα προϊόν αρκετά σύνθετο.

Αποτελείται από γλυκίδια (76%-80%) και νερό (20% κατά μέσο όρο), ενώ υπάρχουν ίχνη λιπιδίων και πρωτεϊνών.

Επιπλέον, περιέχει βιταμίνες και μέταλλα (0,1 έως 0,5% ), ενώ είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία.

Περιέχει τρία διαφορετικά είδη υδατανθράκων, σακχαρόζη, γλυκόζη και φρουκτόζη.

Έχει, σε ίσες ποσότητες, λίγο πιο γλυκιά γεύση από τη ζάχαρη.

Οι μέλισσες έχουν ένα ειδικό ένζυμο, το οποίο διαχωρίζει τη σακχαρόζη από τα δύο άλλα συστατικά, γλυκόζη και φρουκτόζη.

Όσο πιο παλιό είναι το μέλι, τόσο περισσότερη φρουκτόζη περιέχει, άρα και τόσο πιο γλυκό είναι.

Σε όλες σχεδόν τις συνταγές για γλυκά αλλά και παγωτά, μπορείτε κάλλιστα να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με το μέλι, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί στην ποσότητα.

Σίγουρα, θα χρειαστείτε λιγότερη ποσότητα μέλι απ’ ότι ζάχαρη.

Η Ζάχαρη Ραπαντούρα

H ζάχαρη ραπαντούρα είναι ο αφυδατωμένος χυμός οργανικής ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο.

Έχει τη μορφή μικροσκοπικών κόκκων, μπεζ και γκρι.

Δεν είναι το ίδιο με τη μαύρη ζάχαρη και το μόνο που απομακρύνεται κατά την επεξεργασία της είναι το νερό, καθώς η μελάσα και τα άλλα ιχνοστοιχεία παραμένουν αναλλοίωτα.

Φυσικά, προκύπτει από βιολογική γεωργία. Είναι μια εξαιρετική θρεπτική γλυκαντική ουσία, ιδανική για συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

Αντικαταστήσετε την Ζάχαρη με Σιρόπι Σφενδάμου

Σιρόπι Σφενδάμου

Το σιρόπι σφενδάμου παράγεται από το άμυλο που αποθηκεύεται στον κορμό και τις ρίζες των δέντρων σφενδάμου.

Συλλέγεται σε μεγάλα δοχεία και μετά το βρασμό του συμπυκνώνεται σε σιρόπι.

Διαθέτει μια σειρά από θεραπευτικά συστατικά, ενώ έχει πλούσιες αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που δρουν κατά του καρκίνου, των διάφορων τύπων διαβήτη και των βακτηριολογικών λοιμώξεων.

Επιπλέον, οι πολυφαινόλες του συμβάλλουν καταλυτικά στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα των διαβητικών και επιπλέον, αποτελεί μια πολύ πλούσια πηγή ψευδάργυρου και μαγνησίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανάκαμψη με τη Συμβολή των Αντιβιοτικών της Φύσης

a.alefragkis

5 Οφέλη του Τζίντζερ για την Υγεία

Evi Makavelou

Πώς θα Καταλάβετε ότι Τρώτε Λιγότερο από Όσο Πρέπει;

Evi Makavelou

Σπαράγγια – Όλα τα Οφέλη για την Υγεία

Evi Makavelou

Πρωινά Γεύματα που Βοηθούν την Πέψη

Evi Makavelou

Υγιεινές Τροφές που μας Φτιάχνουν τη Διάθεση και μας Γεμίζουν Ενέργεια

a.alefragkis

Όλα Όσα Χρειάζεται να Ξέρετε για το Σελήνιο

Τα Οφέλη του Ελληνικού Καφέ στην Υγεία

Evi Makavelou

Οι Τοπ Αντιγηραντικές Τροφές

yoadmin

Μύθοι για τα Προβιοτικά

Evi Makavelou

Οι Χειρότερες Τροφές για το Δέρμα

Evi Makavelou

Το Ήξερες Αυτό για τις Φυτικές Ίνες;

yoadmin