fbpx

Σκευάσματα που Μειώνουν την Ημερήσια Θερμιδική Πρόσληψη

Σίγουρα θα σας έχει τύχει να αλλάξετε κάποιες συνήθειες, να πάτε σε ένα διαφορετικό μέρος, να επισκεφθείτε μια ξένη χώρα ή ακόμη και να ξεκινήσετε κάποια καινούργια δραστηριότητα… και απρόσμενα να χάσετε μερικά κιλά.

Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές αυτά τα κιλά επιστρέφουν δριμύτερα!

Υπάρχουν κάποιες πολυφαινόλες που περιέχονται σε καστανά φύκη, οι οποίες βοηθούν στο αδυνάτισμα, εμποδίζοντας την απορρόφηση του λίπους που προσλαμβάνεται με τα γεύματα.

Για να αποφύγετε αυτά τα κιλά που επιστρέφουν, θα πρέπει να επιλέξετε ορισμένα σκευάσματα που δεσμεύουν μια μικρή ποσότητα λίπους από τις τροφές.

Η κατανάλωσή τους, για λίγο διάστημα, συμβάλλει θετικά στην προσπάθειά σας, ιδιαίτερα εάν συνδυαστεί με καλές διατροφικές συνήθειες.

Μειώστε τις θερμίδες που παίρνετε

Εδώ ανήκουν τα σκευάσματα που «παγιδεύουν» το λίπος, μειώνοντας ουσιαστικά τη θερμιδική απόδοση των γευμάτων.

Εμποδίζουν τον οργανισμό να χρησιμοποιήσει ένα μέρος του λίπους από τα γεύματα που λαμβάνει και αυτό επιτρέπει την απώλεια βάρους, με την προϋπόθεση ότι τα γεύματα έχουν συγκεκριμένη περιεκτικότητα σε λίπος.

Η μείωση της θερμιδικής πρόσληψης μπορεί να επιτευχθεί με τους παρακάτω τρόπους:

Παγιδεύοντας το λίπος της προσλαμβανόμενης τροφής

Με αυτόν τον τρόπο δρα το φραγκόσυκο, το οποίο περιέχει 18% διαλυτών και αδιάλυτων ινών.

Το εκχύλισμά του, έχει υπογλυκαιμική δράση και «παγιδεύει» το λίπος στο στομάχι, χάρη στις αδιάλυτες ίνες που δεσμεύουν το λίπος.

Ακολούθως, σχηματίζεται ένα ζελέ που επιτρέπει την απομάκρυνση των λιπών αυτών από τα κόπρανα.

Γενικά, συνίσταται η λήψη τέτοιων προϊόντων 15 με 60 λεπτά μετά από το γεύμα.

Μειώνοντας την απορρόφηση του λίπους

Υπάρχουν κάποιες πολυφαινόλες που περιέχονται σε καστανά φύκη, οι οποίες βοηθούν στο αδυνάτισμα, εμποδίζοντας την απορρόφηση του λίπους που προσλαμβάνεται με τα γεύματα.

Στο ίδιο μοτίβο κινούνται και οι λεγόμενοι «carb-blockers» που μπλοκάρουν την απορρόφηση υδατανθράκων έμμεσα γιατί αναστέλλουν την α-αμυλάση.

Με απλά λόγια, δεσμεύουν την α-αμυλάση και έτσι δεν γίνεται μετατροπή του υδατάνθρακα (που προσλαμβάνουμε) σε γλυκόζη (που είναι απορροφήσιμη).

Τα εκχυλίσματα του πράσινου καφέ είναι ευρέως γνωστά ως αδυνατιστικά προϊόντα και κυκλοφορούν υπό μορφή συμπληρωμάτων διατροφής, που πρέπει να καταναλώνονται μόνο για 1-3 μήνες, προς αποφυγή ανεπιθύμητων ενεργειών.

Μειώνεται η θερμιδική πρόσληψη και κατά συνέπεια το βάρος.

Ουσίες αυτού του τύπου περιέχονται στον σπόρο λευκού φασολιού, που χρησιμοποιείται υπό μορφή εκχυλίσματος πλούσιου σε πρωτεΐνες, το οποίο αναστέλλει την α-αμυλάση, αλλά είναι πιθανόν τοξικό επί του γαστρεντερικού συστήματος (διάρροια, ναυτία, νέκρωση του γαστρεντερικού βλεννογόννου, αύξηση της εντερικής διαπερατότητας).

Η κατανάλωση τέτοιων προϊόντων ενδείκνυται πριν τα γεύματα και μόνον εφόσον αυτά είναι πλούσια σε υδατάνθρακες.

Πάντως, μέχρι του παρόντος δεν έχει αποδειχθεί η άμεση σχέση σκευασμάτων που περιέχουν το παραπάνω εκχύλισμα με την απώλεια βάρους.

Μηχανισμό δράσης που βοηθά στην αποθήκευση λίπους για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών έχει η φλοριζίνη, μια πολυφαινόλη με γλυκιά γεύση και πλούσια αντιοξειδωτική δράση, η οποία βρίσκεται στα φυτά της οικογένειας Rosaceae αλλά και στα μήλα, καθώς και το χλωρογενικό οξύ, το οποίο βρίσκεται στα φρούτα και στα λαχανικά αλλά και στους σπόρους του πράσινου καφέ.

Τα εκχυλίσματα του πράσινου καφέ είναι ευρέως γνωστά ως αδυνατιστικά προϊόντα και κυκλοφορούν υπό μορφή συμπληρωμάτων διατροφής, που πρέπει να καταναλώνονται μόνο για 1-3 μήνες, προς αποφυγή ανεπιθύμητων ενεργειών.

Προϊόντα που ρυθμίζουν την όρεξη σας προς τα κάτω

Αποτελούνται από πολυσακχαρίτες, ευδιάλυτους στο νερό αλλά δύσπεπτους.

Ουσιαστικά, μόλις καταναλωθούν σχηματίζουν στο στομάχι ένα είδος ζελέ ή ένα παχύρρευστο διάλυμα, που δημιουργεί στο άτομο το αίσθημα του κορεσμού και καθυστερεί τη γαστρική κένωση.

Με αυτόν τον τρόπο, μειώνεται, τόσο η ποσότητα των γευμάτων, όσο και το βάρος του ατόμου.

Ονομάζονται κατασταλτικά της όρεξης και πρέπει να καταναλώνονται 15-30 λεπτά πριν το γεύμα, στα πλαίσια πάντοτε μιας ισορροπημένης διατροφής, με επαρκή ποσότητα υγρών.

Χαρακτηριστική ανεπιθύμητη ενέργειά τους είναι ο μετεωρισμός, δηλαδή ο εγκλωβισμός αερίων εντός της κοιλιακής χώρας και πρήξιμο.

www.y-o.gr

Κατεβάστε τώρα το Application!

Με την περιήγησή σας στο y-o.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.