A+ A A-

Ραγάδες στην Εφηβεία

Η εφηβεία σηματοδοτεί τη μετάβαση από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.

Την περίοδο αυτή παρατηρούνται πολλές αλλαγές στο σώμα, όπως οι απότομες μεταβολές ύψους, οι αυξομειώσεις του βάρους και η αύξηση του στήθους στα κορίτσια.

Οι αλλαγές μπορεί να συνοδεύονται και από την εμφάνιση των ραγάδων σε διάφορα σημεία του σώματος όπως στη μέση, στους γλουτούς ή στο στήθος.

Η αλήθεια είναι ότι οι αντιαισθητικές ραγάδες, που μοιάζουν με χαρακιές στο δέρμα, από τη στιγμή που θα κάνουν την εμφάνισή τους δεν εξαφανίζονται με τις καλλυντικές κρέμες.

teen stretch marks

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τις απαλύνουμε για να μην είναι τόσο πολύ ορατές.

Η εφηβεία λοιπόν είναι μια περίοδος που μια κοπέλα πρέπει να φροντίζει σχολαστικά το σώμα της, αν δεν θέλει να βρεθεί με ραγάδες που θα το σημαδέψουν για μια ζωή.

Πώς να Προλάβετε τις Ραγάδες;

Οι ραγάδες είναι οι ουλές μιας επιδερμίδας που τεντώθηκε πολύ κι έσπασε.

Η πρώτη τους εμφάνιση πραγματοποιείται συνήθως στην εφηβική ηλικία ακριβώς επειδή είναι μια εποχή που το σώμα της γυναίκας αλλάζει με γοργούς ρυθμούς που δεν μπορεί να ελέγξει.

Για παράδειγμα, μια απότομη αύξηση του στήθους δεν είναι κάτι που μπορεί να προβλέψει ή να αντιμετωπίσει κανείς...

Μία και μοναδική είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να αντιμετωπίσετε τις ραγάδες: Η συνεχής ενυδάτωση της επιδερμίδας.

Η σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα διατηρεί την ελαστικότητά της, δεν «σπάει» και δεν αφήνει σημάδια.

Έχει, λοιπόν, μεγάλη σημασία για μια κοπέλα να αντιληφθεί την αλήθεια αυτή έγκαιρα και να μην το αφήσει για αργότερα.

Η ενυδάτωση είναι πρόληψη, δεν είναι θεραπεία.

Θυμηθείτε:
Οι ραγάδες που είναι κόκκινες μπορεί ακόμη να «σβηστούν», με την κατάλληλη φροντίδα.

Όταν, όμως, αποκτήσουν την τελική τους μορφή, όταν δηλαδή γίνουν άσπρες και γυαλιστερές, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα!

Για να τις αντιμετωπίσετε, θα πρέπει να καταφύγετε σε κάποια από τις μεθόδους της αισθητικής δερματολογίας, όπως η δερμοαπόξεση με λέιζερ, το χημικό peeling ή οι υπέρηχοι, θεραπείες που σίγουρα βελτιώνουν την υφή της επιδερμίδας και κάνουν τις ραγάδες λιγότερο ορατές, αλλά δεν τις εξαφανίζουν.

Ποια Προϊόντα Περιποίησης;

Ο συνδυασμός λιπαρών οξέων και οξέων φρούτων βοηθά στην διατήρηση της τονικότητας και της ελαστικότητας της επιδερμίδας, ενώ η σύνθεση των ινών του κολλαγόνου και της ελαστίνης της επιδερμίδας ενισχύεται με φυτικά εκχυλίσματα που η δράση τους εντοπίζεται στην αναδόμηση και αναζωογόνηση των κυττάρων.

Φυτικά συστατικά όπως αλχεμίλη και κισσός ενεργοποιούν την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου της επιδερμίδας και την προστατεύουν από τη δημιουργία των ραγάδων.

Επίσης, οι οργανικές διαλυτές ενώσεις του πυριτίου και το εκχύλισμα κισσού διευκολύνουν την κυκλοφορία του αίματος, ενδυναμώνουν την επιδερμίδα και επιταχύνουν την ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος, ενώ παράλληλα προσφέρουν ενυδάτωση.

Το εκχύλισμα κυανοφυκών, ο γλυκονικός ψευδάργυρος και η υδροξυπρολίνη είναι συστατικά που βοηθούν στην αναδόμηση των ιστών. Το δέρμα γίνεται πιο απαλό και οι ραγάδες πιο λείες.

teen stretch marks1

Όλα αυτά τα συστατικά που αναφέραμε πιο πάνω βρίσκονται σε διάφορα σκευάσματα που μπορείτε να βρείτε στα ράφια των καλά ενημερωμένων φαρμακείων.

Ο Φαρμακοποιός σας είναι εκεί για να σας λύσει κάθε απορία και να σας βοηθήσει να επιλέξετε το πιο κατάλληλο για τη δική σας ηλικία.

Φροντίστε μόνο η επιλογή, όποια κι αν είναι αυτή, να γίνει νωρίς!

Όσο πιο νωρίς γίνεται!

Μην επιτρέψετε στις ραγάδες να κάνουν την εμφάνισή τους, διότι μετά πολύ δύσκολα θα σας αφήσουν...

www.y-o.gr

Με την περιήγησή σας στο y-o.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.