fbpx

Ποιες Είναι οι Πραγματικές σας Επιθυμίες;

Μερικές φορές, μας είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσουμε τι θέλουμε πραγματικά.

Αν το σκεφτούμε καλύτερα, ήδη από τη γέννησή μας, ακούμε διάφορες απόψεις και συμβουλές από το οικείο μας περιβάλλον, διαφορετικές προσωπικές εμπειρίες, εξατομικευμένες ιδεολογίες, κ.λπ.

Αν το σκεφτούμε καλύτερα, ήδη από τη γέννησή μας, ακούμε διάφορες απόψεις και συμβουλές από το οικείο μας περιβάλλον, διαφορετικές προσωπικές εμπειρίες, εξατομικευμένες ιδεολογίες, κ.λπ.

Πολλές φορές μας επηρεάζουν αρνητικά όλα αυτά, άλλες φορές μας βοηθούν να αποφασίσουμε, ενώ άλλες φορές λειτουργούν ως πρότυπα.

Μήπως όμως, μέσα από όλα αυτές τις διάφορες απόψεις, εν τέλει μπερδευόμαστε και χάνουμε την ουσία;

Τελικά, ακολουθούμε τα όνειρα μας ή τα όνειρα κάποιου άλλου;

Οι επιθυμίες των άλλων

Για να δείτε τα πράγματα ακόμη πιο καθαρά, μπορείτε να κάνετε την εξής ερώτηση στον εαυτό σας:

Τι θα γινόσασταν εάν είχατε ακολουθήσει την επιθυμία της μητέρας σας;

Ακούγοντας συνεχώς κατά την παιδική σας ηλικία ότι δεν υπάρχει καλύτερο επάγγελμα για μια γυναίκα από το να είναι δασκάλα… ενδεχομένως σήμερα να ήσασταν δασκάλα!

Ποιος είναι ο λόγος;

Απλούστατα, επειδή η ίδια η μητέρα σας είχε ως όνειρο να γίνει δασκάλα και εν τέλει, για διάφορους λόγους, δεν τα κατάφερε.

Και μη διακρίνοντας τη διαφορά μεταξύ των ονείρων της και της προσωπικότητάς της, είναι πεπεισμένη ότι σας βοηθά, προβάλλοντας τις ιδέες της σε εσάς.

Το ίδιο συμβαίνει φυσικά και με όσους βρίσκονται στον οικογενειακό και κοινωνικό σας περίγυρο.

Πιστεύουν δηλαδή, ότι τα δικά τους προσωπικά και ανεκπλήρωτα όνειρα… είναι και δικά σας όνειρα.

Ωστόσο, αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα!

Μερικές φορές όμως, τα όνειρα αυτά και αυτές οι επιθυμίες του περίγυρού σας δύναται να εισχωρήσουν στο υποσυνείδητό σας, δημιουργώντας σας την αίσθηση της υποχρέωσης.

Συνεπώς, εκπληρώνετε τα όνειρα… κάποιου άλλου, προκειμένου να τον ευχαριστήσετε, απλά και μόνο επειδή τον αγαπάτε!

Όσο περισσότερο δεν δίνετε σημασία στα όνειρα που έχουν οι άλλοι για εσάς, τόσο πιο εύκολο θα είναι και για εσάς να απελευθερωθείτε από αυτά.

Μπορείτε επίσης να κάνετε και την εξής ερώτηση στον εαυτό σας:

Ποιον επαγγελματικό τομέα θα είχατε ακολουθήσει εάν πραγματοποιούσατε τα σχέδια του πατέρα σας; Του παππού σας; Της γιαγιάς σας; Τα όνειρα της θείας σας που έμενε κοντά στο σπίτι σας; Τις επιθυμίες που είχαν τα αδέρφια σας;

Όλοι αυτοί οι οποίοι υπολόγιζαν σε εσάς, θα μπορούσαν άνετα να φανταστούν τον εαυτό τους σε αυτόν ή εκείνον τον ρόλο.

Ο πατέρας σας, ήθελε να γίνετε επιχειρηματίας, ο παππούς σας, θα ήθελε να σας καμαρώσει ως γιατρό... η αδερφή σας, θα ήθελε να γίνετε πιλότος, η γιαγιά σας, επιθυμεί να σας δει πολύτεκνη και ονειρεύεται πολλά δισέγγονα, ενώ η θεία σας, θέλει να κάνετε τον γύρο του κόσμου και να ταξιδεύετε συνεχώς, ανακαλύπτοντας νέα μέρη και νέους προορισμούς.

Εντοπίστε τις επιθυμίες των άλλων για να απελευθερωθείτε από αυτές

Όσο περισσότερο δεν δίνετε σημασία στα όνειρα που έχουν οι άλλοι για εσάς, τόσο πιο εύκολο θα είναι και για εσάς να απελευθερωθείτε από αυτά.

Τα σχέδια αυτά που έχουν οι άλλοι για εσάς, από μόνα τους, δεν είναι ούτε καλά αλλά ούτε και άσχημα.

Όμως, δεν σας αντιπροσωπεύουν, επειδή δεν προέρχονται από εσάς.

Καλό είναι να ακούτε τους γύρω σας, να τους παρατηρείτε, να είστε ευγενικοί και να δείχνετε κατανόηση… αλλά θα πρέπει πάντοτε να θυμάστε ότι δεν είστε υποχρεωμένοι να εκπληρώσετε τα όνειρά τους, για να τους αποδείξετε την αγάπη σας προς αυτούς.

Τη στιγμή που ακούτε τα όνειρά τους, μπορείτε να κάνετε το εξής:

Η μία εκδοχή είναι να τα απορρίψετε κατευθείαν και η άλλη εκδοχή είναι να το σκεφτείτε λίγο και να αναρωτηθείτε εάν αυτά συνάδουν αρμονικά με τις πραγματικές σας επιθυμίες.

Προπάντων, για να βρείτε τον δρόμο σας, θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να εντοπίσετε τις επιθυμίες των άλλων, προκειμένου να είστε σε θέση να ανακαλύψετε ξεκάθαρα τις δικές σας επιθυμίες και να μπορέσετε να τις πραγματοποιήσετε.

www.y-o.gr

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Με την περιήγησή σας στο y-o.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.