Ενισχύστε Φυσικά τη Λίμπιντό σας

Οι άνδρες συχνά αναζητούν τρόπους για να ενισχύσουν τη λίμπιντο και τη σεξουαλική τους υγεία ή να διατηρήσουν την υγεία του προστάτη τους. Υπάρχουν δύο φυτικά συμπληρώματα διατροφής στο φαρμακείο που πραγματικά υπόσχονται θετικά αποτελέσματα.

Ας τα γνωρίσουμε…

Maca: Το Maca (Lepidium meyenii) έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για τη βελτίωση της ανδρικής σεξουαλικής υγείας και λειτουργίας, την αύξηση της αντοχής και την καταπολέμηση της κόπωσης, δράση για την οποία αναφέρεται συχνά και ως «Περουβιανό τζίνσενγκ».

Υγιείς άνδρες που δοκίμασαν το Maca ανέφεραν βελτίωση στη λίμπιντο και σε μελέτη παρατηρήθηκε βελτίωση στον αριθμό και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων.

Η δράση του Maca πιθανώς εξηγείται από την υψηλή περιεκτικότητά του σε αμινοξέα και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Η ρίζα του περιέχει αργινίνη, ιστιδίνη, φαινυλαλανίνη και τυροσίνη.

Η αργινίνη έχει αποδειχθεί κλινικά ότι συμβάλλει στην ανδρική γονιμότητα, καθώς αυξάνει την παραγωγή και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων.

Το Maca, πέρα από τη δράση του στη λίμπιντο και το ανδρικό αναπαραγωγικό, είναι ένα πολυθρεπτικό φυτό που τονώνει τον οργανισμό.

Επίσης, βοηθά στην παραγωγή του νιτρικού οξειδίου και έχει αγγειοδιασταλτική δράση (ιδιότητα που έχει και η ιστιδίνη), με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα και να βελτιώνεται η σεξουαλική λειτουργία.

Το Maca, πέρα από τη δράση του στη λίμπιντο και το ανδρικό αναπαραγωγικό, είναι ένα πολυθρεπτικό φυτό που τονώνει τον οργανισμό.

Τι Πρέπει να Προσέξουμε: Το Maca περιέχει ιώδιο και πρέπει να αποφεύγεται η υπέρβαση της δόσης του, ειδικά σε άτομα με προβλήματα θυρεοειδούς.

Επίσης, πρέπει να ζητείται η σύμφωνη γνώμη του γιατρού πριν χρησιμοποιηθεί σε άτομα με υπέρταση (μπορεί να μειώσει τη δράση των αντι-υπερτασικών φαρμάκων).

Saw Palmetto: Το Saw Palmetto (Serenoa serrulata) είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την υγεία του προστάτη, συμβάλλοντας στη διατήρηση του προστάτη σε φυσιολογικό μέγεθος και στην καλή του λειτουργία.

Συνήθως χρειάζονται 4 με 6 εβδομάδες χρήσης για να εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια βελτίωσης.

Για το Saw Palmetto έχει επίσης αποδειχθεί ότι μπορεί να μετριάσει συμπτώματα όπως η συχνοουρία, καθώς και η δυσκολία και ο πόνος στην ούρηση.

Επίσης, λόγω της διουρητικής του δράσης μπορεί να μειώσει την κατακράτηση υγρών.

Συνήθως χρειάζονται 4 με 6 εβδομάδες χρήσης για να εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια βελτίωσης.

Τι Πρέπει να Προσέξουμε: Το Saw Palmetto δεν πρέπει να χρησιμοποιείται παράλληλα με φάρμακα για την υπερπλασία του προστάτη ή διουρητικά χωρίς τη συμβουλή γιατρού.

Τα παραπάνω φυτά, παρά τα πολλαπλά οφέλη που έχουν στην υγεία, μπορεί να μην ενδείκνυνται σε ορισμένες περιπτώσεις.

Αν λοιπόν, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας προτείνεται να συμβουλευτείτε τον Γιατρό ή τον Φαρμακοποιό σας πριν τη χρήση τους.

www.y-o.gr

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Με την περιήγησή σας στο y-o.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.