fbpx

H Σημασία των Προβιοτικών για το Ανοσοποιητικό Σύστημα

Πώς λειτουργεί το ανοσοποιητικό σύστημα;

Το κύριο έργο του ανοσοποιητικού, που περιλαμβάνει προσαρμοστικές και έμφυτες (συγγενείς) λειτουργίες, είναι να διαχωρίζει σωστά τι είναι «ο εαυτός μας» και τι «ξένο».

Το ανοσοποιητικό σύστημα εντοπίζει το παθογόνο ή την τοξίνη που πρέπει να μπλοκαριστεί, αντίθετα με μια ευεργετική ουσία που πρέπει να απορροφηθεί.

Αυτή η ζωτικής σημασίας λειτουργία, μας επιτρέπει να αναπτύξουμε μια ισχυρή άμυνα ενάντια στα βακτήρια και τους ιούς, αλλά και να μην αντιδρούμε υπερβολικά στις  αλλεργίες ή τα αυτοάνοσα.

H Σημασία των Προβιοτικών για το Ανοσοποιητικό Σύστημα

Το εντερικό μικροβίωμα είναι κύριος ανοσολογικός πυλώνας

Γνωρίζουμε ότι τα βακτήρια στο έντερό μας αποτελούν το 70 - 80% του ανοσοποιητικού μας και διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα προβιοτικά είναι οι «εκπαιδευτές» του ανοσοποιητικού συστήματος. Βοηθούν στον προσδιορισμό του «φιλικού» ή του «επιζήμιου» προς τον οργανισμό μας, και επικοινωνούν με το ανοσοποιητικό μας, ώστε να  διαμορφωθεί η κατάλληλη ανοσολογική απάντηση.

Τα προβιοτικά μπορούν να:

1. Συνθέσουν αντιβακτηριακές ουσίες,

2. Ενεργοποιήσουν τα μακροφάγα, τα ειδικά λευκά αιμοσφαίρια που «τρώνε» ιούς, παράσιτα και μύκητες,

3. Προστατεύουν τα βλαστοκύτταρα,

4. Παράγουν γονίδια που ρυθμίζουν τη λειτουργία των ανοσοκυττάρων α=και

5. Τροποποιούν τη φλεγμονή που δημιουργείται από τους παθογόνους οργανισμούς.

Προβιοτικά Flora

Η σημασία της ενίσχυσης των βακτηρίων μας

Είναι ζωτικά αναγκαίο να διατηρούμε ποικιλία φιλικών βακτηρίων σε επαρκείς ποσότητες.

Αυτό βοηθά στην υποστήριξη της εκάστοτε κατάλληλης ανοσολογικής αντίδρασης και τη μείωση της πιθανότητας για εμφάνιση αλλεργιών ή υπερβολικά διαπερατό έντερο.

Η προσθήκη ενός καθημερινού προβιοτικού συμπληρώματος, όπως και η συστηματική κατανάλωση υγιεινών φρέσκων τροφίμων και φυτικών ινών για την τροφοδοσία του εντέρου, μπορούν να βοηθήσουν.

Ο τεράστιος αντίκτυπος των μικρών αόρατων μικροβίων

Τα επόμενα 30 χρόνια, το ποσοστό των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά βακτηριακών λοιμώξεων είναι πιθανό να αυξηθεί στο 40% .

«Αυτό είναι το ίδιο σοβαρό, αν όχι σοβαρότερο, θέμα από την κλιματική αλλαγή κατά μία έννοια, διότι  επηρεάζει άμεσα τους ανθρώπους» λέει ο Brett Finlay, καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά.

Κι ενώ αυτό ακούγεται δυσοίωνο για τον γενικό πληθυσμό, μπορούμε ατομικά να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη ισχυρής ανοσίας, ο ακρογωνιαίος λίθος της οποίας είναι η ισχυρή εντερική υγεία.

Αντιμετώπιση της συνεχούς επίθεσης με σταθερή άμυνα

Έχει αποδειχθεί ότι ακόμη και σύντομες αλλαγές στη διατροφή, όπως περιστασιακές ατασθαλίες, ταξίδια ή μια τροφική δηλητηρίαση, μπορούν να αλλάξουν εντελώς το μικροβιακό μας φορτίο, με αποτέλεσμα πρώτα την πεπτική δυσφορία και ακολούθως τις αλλόκοτες διατροφικές επιθυμίες, καθώς το διαταραγμένο μικροβίωμα αρχίζει να ζητά π.χ. ζάχαρη και αλκοόλ για να τραφεί, χρησιμοποιώντας χημικούς αγγελιοφόρους που δυσκολεύουν την επιστροφή στις καλές συνήθειες.

Επίσης, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι οι ασθένειες χωρίς ύπαρξη θεραπείας θα γίνουν πολύ συνηθέστερες στο μέλλον, η συστηματική λήψη ενός προβιοτικού συμπληρώματος βοηθά να διατηρήσουμε ισχυρές άμυνες.

Επιλέξτε ένα αποτελεσματικό προβιοτικό

Οι έρευνες δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα των προβιοτικών εξαρτάται από την ικανότητά τους να προσκολλώνται ισχυρά στα εντερικά κύτταρα, γεγονός που με τη σειρά του βελτιώνει το ανοσοποιητικό.

Εκεί, διεγείρουν τις προστατευτικές αποκρίσεις των εντερικών κυττάρων, βελτιώνοντας τη λειτουργία και την ακεραιότητα του εντερικού φραγμού.

Επιλέξτε ένα αποτελεσματικό προβιοτικό

Όλα τα προβιοτικά της Flora έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία και επιλεγεί για την ισχυρή τους ικανότητα προσκόλλησης.

Η Flora διαθέτει 7 εξειδικευμένα προϊόντα, ειδικά σχεδιασμένα για κάθε ηλικία και κατάσταση υγείας. Επιλέξτε το κατάλληλο για σας!

  • Super Adult Microbiota: για ενήλικες έως 54 ετών. Εντερική υγεία, υποστήριξη της φυσιολογικής κινητικότητας του εντέρου, ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος, απαραίτητο μετά από αντιβίωση – βασική, καθημερινή υποστήριξη.
  • Super 8 Plus Microbiota: Γυναικολογικά προβλήματα, ενίσχυση του ουροποιητικού συστήματος, ενάντια στους μύκητες, υποστήριξη του λεπτού εντέρου.
  • Senior Probiotic: για ενήλικες 55+. Ομαλή κινητικότητα του παχέος εντέρου, βελτίωση της πέψης, συμβολή στη μείωση της χοληστερίνης και του σακχάρου, ενάντια στις βακτηριακές λοιμώξεις, ενίσχυση ανοσοποιητικού.
  • Super Hi Potency Microbiota: Ισχυρή δράση – μέγιστη υποστήριξη: αντιμετώπιση της χρόνιας δυσκοιλιότητας, ανακούφιση και προστασία από φλεγμονές του εντέρου, ενδυνάμωση ανοσοποιητικού.
  • Super 5 Probiotic: Βελτίωση στοματικής υγείας, δυσάρεστη αναπνοή, άφθες, στοματίτιδα, ουλίτιδα, τερηδόνα, φλεγμονές του ανώτερου πεπτικού.
  • Toddler’s Probiotic: Για μωρά 1-3 ετών.
  • Kids Probiotic: Για παιδιά 4-15 ετών.

Τα σημεία υπεροχής των προβιοτικών της Flora είναι πολλά και σημαντικά:

1) Οι καλλιέργειες έχουν επιλεγεί με τα πιο ποιοτικά κριτήρια:

- την ανθεκτικότητα να επιβιώνουν - κυρίως στο όξινο περιβάλλον του στομάχου

- τη δυνατότητα να εγκαθίστανται στις βλεννογόνους και να δημιουργούν αποικίες  

- δεν προέρχονται από ζώα, αλλά είναι καλλιέργειες ενδημικές στον ανθρώπινο οργανισμό

- διαθέτουν συγκεκριμένες κλινικές έρευνες για τις ευεργετικές τους ιδιότητες

- αντανακλούν τη σύνθεση και την ποικιλομορφία της υγιούς εντερικής χλωρίδας στα διαφορετικά ηλικιακά στάδια της ζωής

2) Η παρασκευή τους γίνεται με λυοφιλοποίηση, εξασφαλίζοντας την υψηλότερη δυνατή συγκέντρωση ζώντων βακτηρίων.

3) Η συσκευασία και η διατήρηση στο ψυγείο διασφαλίζει τη μακροχρόνια επιβίωσή τους.

4) Η Flora εγγυάται και αναγράφει στις ετικέτες των προϊόντων, τον αριθμό των ζώντων βακτηρίων, τόσο κατά τον χρόνο παρασκευής, όσο και κατά τον χρόνο της λήξης του κάθε προβιοτικού.

Προϊόντα γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ.
Παρασκευάζονται στον Καναδά από τη Flora Ltd. και διανέμονται αποκλειστικά από τη MedMelon, τηλ. 231 044 9441, medmelon.gr

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Με την περιήγησή σας στο y-o.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.