fbpx

Την Covid-19 και... Τα Mάτια σου: Πέντε Συμβουλές για να Αποφύγεις τη Μόλυνση!

Μπορεί να γνώριζες ότι η προστασία των χεριών και του στόματός σου μπορεί να επιβραδύνει την εξάπλωση του κορωνοϊού όμως, ήξερες ότι αν θέλεις να προστατευτείς πλήρως από την Covid-19,  πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή και στα μάτια σου;

Την Covid-19 και... Τα Mάτια σου

Πράγματι, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Αμερικάνικης Ακαδημίας Οφθαλμολογίας, η προστασία και η προφύλαξη των ματιών -όπως και του στόματος και των χεριών- μπορούν να επιβραδύνουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Στη λίστα που ακολουθεί, λοιπόν, θα βρεις όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για να είσαι και να αισθάνεσαι πλήρως προστατευμένη την περίοδο που διανύουμε. Την Covid-19 και… τα μάτια σου!

Πέντε τρόποι για να προστατεύσεις τα μάτια σου και να αποφύγεις τη μόλυνση

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, η προστασία των ματιών σου είναι ιδιαίτερα σημαντική για να κρατήσεις τον κορωνοϊό μακριά από τη ζωή σου και να αποφύγεις την πιθανότητα εξάπλωσης του.

Με βάση, λοιπόν, τις κατευθυντήριες γραμμές που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικάνικη Ακαδημία Οφθαλμολογίας σχετικά με την Covid-19, οι παρακάτω πέντε συμβουλές μπορούν να σε προστατεύσουν κατά τη διάρκεια αυτής της έξαρσης. Ιδού όλα όσα αξίζει να προσέξεις!

1.  Οφθαλμολογικά φάρμακα

Εκτός από το να αντικαταστήσεις τους φακούς επαφής σου με γυαλιά, εξίσου σημαντικό την περίοδο που διανύουμε είναι το να δημιουργήσεις ένα απόθεμα σε οφθαλμολογικά φάρμακα, αν αυτό είναι εφικτό, για να είσαι πλήρως «εξοπλισμένη».

2.  Η σημασία της σωστής υγιεινής

Για να επιβραδύνεις την εξάπλωση του ιού και να αισθάνεσαι προστατευμένη, είναι φυσικά απαραίτητο να ακολουθείς κάθε ημέρα μια ολοκληρωμένη ρουτίνα υγιεινής -από τα μάτια μέχρι τα χέρια σου- και να τηρείς την απαραίτητη απόσταση από άλλα άτομα, κατά τη διάρκεια των κοινωνικών σου επαφών.

3.  Προσπάθησε να αποφεύγεις το τρίψιμο των ματιών

Το τρίψιμο των ματιών είναι μια φυσική συνήθεια. Ωστόσο, αν καταφέρεις να την αλλάξεις, θα μπορέσεις να περιορίσεις τον κίνδυνο μόλυνσης.

Αν νιώθεις φαγούρα ή την επιθυμία να τρίψεις το μάτι σου ή ακόμη και να προσαρμόσεις τα γυαλιά σου, φρόντισε να χρησιμοποιείς ένα μαντηλάκι, αντί για τα δάχτυλά σου.

Αν πρέπει να αγγίξεις τα μάτια σου για οποιονδήποτε λόγο -ακόμη και για να χορηγήσεις φάρμακο για τα μάτια- μην ξεχάσεις να πλύνεις πρώτα τα χέρια σου με σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια, να τα πλύνεις ξανά.

4.  Όχι πια ξηρά μάτια

Τέλος, μπορεί να μην το γνώριζες όμως, τα ξηρά μάτια μπορούν να οδηγήσουν σε περισσότερη τριβή, οπότε καλό είναι να σκεφτείς το ενδεχόμενο να προσθέσεις ενυδατικές σταγόνες στη ρουτίνα περιποίησης των ματιών σου!

Φαρμακευτικά προϊόντα που μπορούν να προσφέρουν στα μάτια σου ενυδάτωση μακράς διάρκειας για άμεση ανακούφιση σε καταστάσεις ξηροφθαλμίας, όπως τα Artelac Ectoin και Artelac Complete από τον όμιλο BAUSCH Health, αξίζει να βρίσκονται στο φαρμακείο του σπιτιού σου.

Το σίγουρο είναι πως θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις τα χέρια σου μακριά από τα μάτια!

Πιο αναλυτικά, το Artelac Complete είναι ένα εξελιγμένο λιπαντικό οφθαλμικό διάλυμα, εμπνευσμένο από τη σύσταση της φυσικής δακρυικής μεμβράνης, που προσφέρει ενυδάτωση μακράς διάρκειας για άμεση ανακούφιση στα μάτια που παρουσιάζουν ξηρότητα, κόπωση, θολή όραση, αίσθημα καύσου και δακρύρροια.

Περιέχει μία εξελιγμένη σύνθεση με πολλαπλούς ενυδατικούς και λιπαντικούς παράγοντες όπως υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη, καρβομερές και ένα πρόσθετο λιπιδικό συστατικό.

Μάλιστα, είναι εξαιρετικά ανεκτό ως προϊόν και κατάλληλο για παιδιά και ενήλικες, αφού δεν περιέχει συντηρητικά ή ρυθμιστικά διαλύματα.

Όσο για το Artelac Ectoin, πρόκειται για οφθαλμικές σταγόνες που περιέχουν το φυσικό συστατικό Ectoin 2% και υαλουρονικό οξύ, για την πρόληψη και τη θεραπεία των συμπτωμάτων της αλλεργικής επιπεφυκίτιδας.

Απαλύνει όλα τα αλλεργικά συμπτώματα, όπως τον κνησμό, το δάκρυσμα και τον ερεθισμό των ματιών, ενώ είναι κατάλληλο για χρήση με φακούς επαφής, για ευαίσθητα μάτια και για παιδιά και ενήλικες.

Την Covid-19 και... τα μάτια σου: Πέντε συμβουλές για να αποφύγεις τη μόλυνση!

Μάθε περισσότερα για την ξηροφθαλμία στο www.nomoredryeyes.gr και στη σελίδα No more dry eyes στο Facebook και μην ξεχνάς να δίνεις μεγάλη προσοχή στα μάτια σου την περίοδο που διανύουμε. Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ειδικοί στην οφθαλμολογία!

Την Covid-19 και… Τα μάτια σου, λοιπόν!

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Με την περιήγησή σας στο y-o.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.