fbpx

Ιριδολογία: Όταν το Μάτι Προβλέπει

Η επιστήμη και η εναλλακτική ιατρική έχουν προχωρήσει τόσο που σήμερα έχουμε στα χέρια μας δεκάδες «όπλα» για την πρόληψη και τη θεραπεία πολλών ασθενειών.

Ένα από αυτά είναι και η μέθοδος της ιριδολογίας που ανήκει στη δεύτερη κατηγορία και υποστηρίζει ότι μπορεί να προβλέψει, να φανερώσει ή να αναστείλει κάποια πάθησή μας.

Η μέθοδος της ιριδοσκόπησης

Η ιριδολογία εξετάζει την ίριδα του ματιού και διερευνά τις γενετικές προδιαθέσεις μας σε συγκεκριμένες παθήσεις.

Η θεωρία της υποστηρίζει ότι κάθε ζωτικό όργανο του σώματός μας αντιστοιχεί σε κάποιο σημείο της ίριδας.

Ο ειδικός γιατρός χρησιμοποιεί το ιριδοσκόπιο που θυμίζει κλασικό μηχάνημα του οφθαλμιάτρου, για να αναλύσει τα σχήματα και τις αλλοιώσεις του χρώματος και της υφής της ίριδας.

Έτσι, βγάζει σημαντικά συμπεράσματα για την γενική κατάσταση του οργανισμού, το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς, τις αδυναμίες του και τις σχέσεις των ζωτικών οργάνων μεταξύ τους.

Οι αλλοιώσεις δεν είναι άμεσα ορατές και εμφανίζονται με τη μορφή κουκίδων.

Η ιριδολογία εξετάζει την ίριδα του ματιού και διερευνά τις γενετικές προδιαθέσεις μας.

Το σημαντικότερο σημείο όλων όμως, είναι ότι μπορεί να δει και την κληρονομική προδιάθεση του ασθενούς και να προβλέψει τις ασθένειες από τις οποίες θα νοσήσει στο μέλλον, ακόμα κι αν δεν έχουν εκδηλώσει κανένα σύμπτωμα έως εκείνη τη στιγμή.

Επομένως σε δεύτερη φάση, μπορεί να εμποδίσει την εκδήλωση κάποιας ασθένειας ή να παρακολουθήσει την εξέλιξη μιας ήδη υπάρχουσας πάθησης.

Επίσης, είναι σε θέση να προτείνει την κατάλληλη θεραπεία ή να κρίνει αν αυτή που ήδη ακολουθείται, ακόμα κι αν ανήκει στην παραδοσιακή ιατρική, είναι η σωστή.

Το προγνωστικό κομμάτι της ιριδολογίας είναι χρήσιμο γιατί δίνει πληροφορίες για την κράση του οργανισμού και τις ιδιαιτερότητές του.

Αποκαλύπτει τις ευαισθησίες των οργάνων και των βασικών συστημάτων και το βαθμό λειτουργίας τους.

Μπορεί να δώσει απάντηση στις αιτίες ύπαρξης ανεξήγητων συμπτωμάτων, να αποκαλύψει πολλά για τις χρόνιες παθήσεις ενός οργανισμού και τις ελλείψεις του σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και σε ό,τι άλλο θα βλέπαμε σε μια κλασική αιματολογική εξέταση.

Ακόμα μπορεί να εντοπίσει τα λάθη που γίνονται στη διατροφή και τις διαταραχές που κάποιες κακές διατροφικές συνήθειες προκαλούν στα ζωτικά όργανα.

Ωστόσο, πολλοί υποστηρίζουν ότι τα πορίσματα της μεθόδου είναι αναξιόπιστα, ακόμα και τυχαία, ιδιαίτερα οι οπαδοί της συμβατικής ιατρικής για το λόγο ότι στερούνται επιστημονικής έρευνας.

Έτσι, βασισμένοι στην άποψη ότι η ίριδα του ματιού δε μεταβάλλεται ποτέ, μάχονται τη μέθοδο, παρόλο που δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο.

Παρόλα αυτά, αν είστε ανοιχτοί στις εναλλακτικές μορφές ιατρικής και υπάρχει κάτι που σας απασχολεί σχετικά με την υγεία σας ή θέλετε απλώς να μάθετε περισσότερα για τον οργανισμό σας,  αξίζει να δοκιμάσετε μια επίσκεψη σε έναν ειδικό άφοβα μιας και η διαδικασία δεν έχει καμία παρενέργεια στον οργανισμό.

www.y-o.gr 

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Με την περιήγησή σας στο y-o.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.