Αντικαρκινικές Ιδιότητες Έχουν το Μπρόκολο και το Λάχανο

Σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη η κατανάλωση λάχανων και μπρόκολων έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες.

Αντικαρκινικές Ιδιότητες Έχουν το Μπρόκολο και το Λάχανο

Οι αντικαρκινικές ουσίες παράγονται κατά την πέψη αυτών των λαχανικών, και ιδιαίτερα μειώνουν τον κίνδυνο του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Έπειτα από πειράματα με δείγμα ζώα και ιστούς μίνι - εντέρου, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η εσωτερική επιφάνεια του εντέρου συνεχώς αναγεννιέται από βλαστοκύτταρα μέσω μιας διαδικασίας που παίρνει τέσσερις έως πέντε μέρες και η οποία μερικές φορές μπορεί να καταστεί ανεξέλεγκτη, με συνέπεια την πρόκληση φλεγμονής ή καρκίνου.



Η νέα μελέτη δείχνει ότι όταν κανείς τρώει λαχανικά και μπρόκολα, παράγονται χημικές ουσίες που, φθάνοντας στο παχύ έντερο, επιδρούν θετικά στα βλαστικά κύτταρα και προστατεύουν την εσωτερική επιφάνειά του, έτσι ώστε να ανανεωθεί χωρίς πρόβλημα.

Η διατροφή των πειραματόζωων (ποντικιών) με δίαιτες πλούσιες σε αυτές τις ουσίες προστάτευσε τα ζώα από καρκίνο του εντέρου, ακόμη και όταν διέθεταν στο DNA τους γονίδια υψηλού κινδύνου για τη νόσο.

Yπάρχουν σίγουρα λόγοι για να τρώει κανείς περισσότερα λάχανα και μπρόκολα.

Χωρίς την ίδια διατροφή, τα πειραματόζωα αυτά πάθαιναν τελικά καρκίνο.

Όταν όμως τα πειραματόζωα άρχισαν την προστατευτική διατροφή, σταματούσε η εξάπλωση των καρκινικών όγκων.

«Αιτία για αισιοδοξία» αποτέλεσε η έρευνα καθώς υπάρχουν σίγουρα λόγοι για να τρώει κανείς περισσότερα λάχανα και μπρόκολα.

www.y-o.gr

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Με την περιήγησή σας στο y-o.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.