Υγεία & Ομορφιά
Αν αρχίσετε να βλέπετε κάποια χρώματα πιο ξέθωρα σε βαθμό που να σας ενοχλεί, πρέπει να εξεταστείτε για παθήσεις των ματιών.
Αν αρχίσετε να βλέπετε κάποια χρώματα πιο ξέθωρα σε βαθμό που να σας ενοχλεί, πρέπει να εξεταστείτε για παθήσεις των ματιών.
Διάφορες ΠαθήσειςΥγεία

Όλα Όσα Μαρτυρούν τα Μάτια για την Υγεία σας

Ορισμένα συμπτώματα που εκδηλώνονται στα μάτια σας αφορούν την κατάσταση της υγείας σας.

Δείτε ποια είναι αυτά και πώς μπορείτε να προλάβετε σοβαρότερα προβλήματα, αν τα ανακαλύψετε και ενημερωθείτε εγκαίρως γι’ αυτά.

Καταρράκτης

Αν αρχίσετε να βλέπετε κάποια χρώματα πιο ξέθωρα σε βαθμό που να σας ενοχλεί, πρέπει να εξεταστείτε για παθήσεις των ματιών που βρίσκονται στο ξεκίνημά τους, όπως είναι ο καταρράκτης.

Έλλειψη βιταμινών

Η κακή διατροφή και η έλλειψη βιταμινών ή άλλων στοιχείων βασικών για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα ή ερεθισμούς στα μάτια, μπορεί ακόμα και να βλέπετε θολά.

Αλλεργίες

Αν έχετε φαγούρα στο ένα ή και στα δύο μάτια, αν κοκκινίζουν ή δακρύζουν χωρίς λόγο, είναι πιθανό να πρόκειται για κάποια αλλεργία.

Καλό είναι να εντοπίσετε αυτό που την πυροδοτεί, ώστε να προλαβαίνετε τα συμπτώματα είτε αυτή είναι εποχική είτε εμφανίζεται εξαιτίας της επαφής σας με κάποιο συγκεκριμένο αλλεργιογόνο.

Προβλήματα στο συκώτι

Όταν το λευκό τμήμα του ματιού παίρνει μια κιτρινωπή απόχρωση, μπορεί να έχετε κάποιο πρόβλημα στο συκώτι σας, το οποίο πρέπει να εντοπίσετε και να αντιμετωπίσετε άμεσα. 

Διαβήτης

Αν πού και πού βλέπετε θολά, υπάρχει το ενδεχόμενο να πάσχετε από διαβήτη τύπου 1 ή 2, αφού η αύξηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα σχετίζεται με διαταραχές στη λειτουργία των ματιών.

Υπέρταση

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι δύσκολο να διαγνωστεί και να αντιμετωπιστεί εγκαίρως. 

Ένας οφθαλμίατρος, όμως, μπορεί να εντοπίσει βλάβες στο οπτικό νεύρο, όπως μια ρήξη αγγείων, οι οποίες μπορεί να αποτελούν ένδειξη υπέρτασης.

Αυτοάνοσα νοσήματα

Τα αυτοάνοσα νοσήματα προκαλούν ξαφνική δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο επιτίθεται σε υγιή κύτταρα αντί στους βλαβερούς εισβολείς.

Ορισμένα συμπτώματα που εκδηλώνονται στα μάτια σας αφορούν την κατάσταση της υγείας σας.

Το σύνδρομο Sjogren, το οποίο προσβάλλει τους αδένες που παράγουν σάλιο και δάκρυα είναι ένα από αυτά και εκδηλώνεται με ξηρότητα στα μάτια και ξηροστομία.

Νόσος Αλτσχάιμερ

Η νόσος του Αλτσχάιμερ σχετίζεται άμεσα με μια αμυλοειδή πρωτεΐνη, που ίχνη της δράσης της μπορεί να εμφανιστούν στον αμφιβληστροειδή του ματιού πριν ακόμα αυτή εκδηλωθεί. 

Αν έχετε την παραμικρή υπόνοια ή υπάρχει κληρονομική προδιάθεση, πάρτε τα μέτρα σας.

Εγκεφαλικό

Ένα μικρό εγκεφαλικό, το οποίο μπορεί και να μην το καταλάβετε, μπορεί να προκαλέσει και αλλοιώσεις στην όρασή σας. 

Με μια οφθαλμολογική εξέταση ο γιατρός μπορεί να εντοπίσει από την κατάσταση των αγγείων αν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης εγκεφαλικού.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρωκτικός Κνησμός – Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για ένα Θέμα Ταμπού

Editor6 pharma

7 Συμβουλές για την Ξηροστομία

Οι Παρενέργειες των Αντιβιοτικών

Βελτίωση των Ουλών στο Δέρμα

Evi Makavelou

Σωματικοί Πόνοι και Ηλικία

Danae Stratiki

Τα Κύρια Σημάδια του Υποθυρεοειδισμού

Εσείς Γνωρίζετε τι Είναι η Σαρκοείδωση;

yoadmin

Συχνοουρία – Αιτίες και Θεραπεία

Τα Συμπτώματα που Υποδηλώνουν ότι Έχετε Θρόμβους στα Πόδια σας

Editor6 pharma

Οι Αιτίες και τα Συμπτώματα από την Έλλειψη Βιταμίνης Ε στον Οργανισμό

Editor6 pharma

Γνωρίζετε για τις Κήλες;

yoadmin

Λόγοι που Δεν Πρέπει να Τρως Αργά το Βράδυ

Evi Makavelou