Υγεία & Ομορφιά
Εκετεταμένη Δεξιά Κολεκτομή
Εκετεταμένη Δεξιά Κολεκτομή
Διάφορες Παθήσεις

Αριστεία στη Χειρουργική Επιστήμη και την Χειρουργική Τέχνη

Η Αριστεία στη Χειρουργική επιφέρει τη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος σε έναν ασθενή και την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Παρουσιάζουμε μια απαιτητική επέμβαση για και ταυτόχρονα αναδεικνύουμε την ποιότητα του χειρουργού στις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής μας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.

Η χειρουργική θεραπεύει παθήσεις εκεί που δεν μπορεί η συντηρητική θεραπεία και εκεί πού ο ρόλος των φαρμάκων δεν είναι τόσο  αποτελεσματικός.

Ο Χειρουργός πρέπει να χαρακτηρίζεται από τελειοποίηση γνώσεων και υψηλή τεχνική δεξιότητα.

Η τελειοποίηση των γνώσεων απαιτεί καθημερινή μελέτη της  διεθνούς βιβλιογραφίας, επικοινωνία με διακεκριμένους επιστήμονες της ίδιας αλλά και άλλων  ειδικοτήτων, συμμετοχή σε μεγάλες κλινικές μελέτες, επινόηση και καθοδήγηση ερευνητικών στόχων μέσω αποτελεσματικών προγραμμάτων, συγγραφή πρωτότυπων επιστημονικών εργασιών, εκπαίδευση φοιτητών, ιατρών, και άλλων επαγγελματιών στο χώρο της υγείας.

Η Υψηλή Τεχνική Δεξιότητα είναι αναγκαία για να υπάρξει ένα  άριστο αποτέλεσμα μιας παρέμβασης στο ανθρώπινο σώμα ανατομικά και λειτουργικά.

Η Υψηλή Τεχνική Δεξιότητα απαιτεί άριστη γνώση της χειρουργικής ανατομίας, ταλέντο στο συνδυασμό πολύπλοκων κινήσεων των χεριών και των άνω άκρων σε τρεις  γεωμετρικούς άξονες, σοφία στην επιλογή του κάθε σταδίου της επέμβασης και ευφυΐα στον αυτοσχεδιασμό όπου απαιτείται.

Παρουσιάζουμε μια επέμβαση για αδενοκαρκίνωμα παχέος εντέρου στο ανιόν κόλον και πραγματοποιήσαμε την επέμβαση:

Εκτεταμένη Δεξιά Κολεκτομή που περιλαμβάνει:

  1. Αφαίρεση 15 εκατοστά τελικού ειλεού (λεπτό έντερο) μαζί με 45 εκατοστά παχέος εντέρου (τυφλό, σκωληκοειδής απόφυση, ανιόν κόλον, δεξιά κολική καμπή, 2/3 εγκαρσίου κόλου).
  2. Ολική Εκτομή Μεσοκόλου. Η επέμβαση επεκτάθηκε σε όλο το χώρου όπου υπάρχουν λεμφαδένες  λεμφαγγεία, αγγεία (φλέβες, αρτηρίες).

    Αυτό σημαίνει ότι αφαιρέσαμε όλο εκείνο το ανατομικό διαμέρισμα που μπορεί να κρύβει καρκινικά κύτταρα στην περιοχή αυτή.

    Αυτό το ανατομικό διαμέρισμα δημιουργείται στην εμβρυϊκή ζωή και φυσικά μετά αναπτύσσεται, έχει φανεί από πολλές μελέτες ότι η αφαίρεση αυτού του διαμερίσματος προσφέρει σημαντικά στην  επιβίωση των ασθενών με καρκίνο στο παχύ έντερο σε σχέση με την κλασσική μέθοδο. 

    Είναι πολύ απαιτητικό τεχνικά βήμα και απαιτεί ο χειρουργός να έχει εκτελέσει υψηλό αριθμό τέτοιων επεμβάσεων.

  3. Υψηλή απολίνωση των κύριων αγγείων (ειλεοκολική αρτηρία και φλέβα, δεξιά κολική αρτηρία και φλέβα, μέση κολική αρτηρία και φλέβα, φλεβικό άξονα του Henle μαζί με δεξιά γαστροπιπλοϊκή αρτηρία και φλέβα και δεξιά άνω κολική φλέβα αν υπάρχει).
  4. Λεμφαδενικός καθαρισμός άνω μεσεντέριας αρτηρία και φλέβας.
  5. Η Αποκατάσταση της συνέχειας του πεπτικού σωλήνα έγινε με ένωση (αναστόμωση)  του λεπτού με το παχύ έντερο (ειλεο-εγκάρσια αναστόμωση).

Παρουσιάζουμε έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς τέτοιων επεμβάσεων στον Ελλαδικό χώρο με μηδέν θνητότητα και ελάχιστη νοσηρότητα.

Με μεγάλη συμμετοχή  χειρουργών και φοιτητών:

χειρουργική ομάδα

Μαριόλης Σαψάκος Θεόδωρος
Γενικός Χειρουργός – 
www.drmariolis.gr  

www.y-o.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεύρυσμα

yoadmin

Τα Κύρια Σημάδια του Υποθυρεοειδισμού

Θεραπεύστε την Κύστη Κόκκυγος

yoadmin

Διάγνωση και Θεραπεία Φλοιοεπινεφριδιακού Kαρκινώματος

yoadmin

Αυτοάνοσα Νοσήματα και Συμπτώματα που Πρέπει να Γνωρίζετε

Evi Makavelou

Τι Είναι η CRP και πώς θα τη Μειώσετε

Evi Makavelou

Λέμφωμα – Ένας Καρκίνος του Αίματος που Είναι Δύσκολο να Διαγνωστεί

Πρήξιμο στους Αστραγάλους – Πού Οφείλεται

Evi Makavelou

Πόνοι στη Γνάθο – Ποιες Είναι οι Συχνότερες Αιτίες που τους Προκαλούν

a.alefragkis

Σημάδια που Μαρτυρούν Έλλειψη Φυλλικού Οξέος

Χρόνια Ατονία

yoadmin

Εξάψεις – Ποιες Αιτίες Εκτός από την Εμμηνόπαυση τις Προκαλούν

a.alefragkis