fbpx

Ραγάδες στο Στήθος – Πού Οφείλονται και πώς να τις Καταπολεμήσετε

Οι ραγάδες αναπτύσσονται όταν το ανώτερο στρώμα του δέρματος διαστέλλεται ή συστέλλεται απότομα.

Αυτές οι αλλαγές αναγκάζουν τους συνδετικούς ιστούς, όπως οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, να σπάσουν και να αφήσουν ραγάδες.

Οι περισσότερες ραγάδες εμφανίζονται ως ένα διακλαδισμένο μοτίβο και μοιάζουν με κόκκινες ή λευκές ραβδώσεις επάνω στο δέρμα.

Η επιδερμίδα που καλύπτει το γυναικείο στήθος είναι πιο λεπτό από ότι σε πολλά άλλα μέρη του σώματος, καθιστώντας το πιο ευάλωτο σε λεπτές ραγάδες.

Έτσι, σε περιόδους όπως η εφηβεία ή η εγκυμοσύνη που παρατηρείται απότομη αλλαγή στο μέγεθος του στήθους, ενδέχεται να εμφανιστούν και οι ενοχλητικές ραγάδες.

Οι περισσότερες ραγάδες εμφανίζονται ως ένα διακλαδισμένο μοτίβο και μοιάζουν με κόκκινες ή λευκές ραβδώσεις επάνω στο δέρμα.

Ακόμη και μετά από χρόνια θεραπείας, οι περισσότερες ραγάδες απλά μειώνονται, ή καθίστανται λιγότερο ορατές, αλλά δεν εξαλείφονται πλήρως.

Για την θεραπεία των ραγάδων υπάρχουν πολλές σπιτικές θεραπείες, οι οποίες συστήνονται ως μία πρώτη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Επικεντρώνονται στην ενυδάτωση του δέρματος, την μείωση της φλεγμονής, την αντιοξειδωτική δράση και την παραγωγή νέων κυττάρων και κολλαγόνου.

Μασάζ

Το μασάζ είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την μείωση των ραγάδων στο στήθος.

Αυτό διότι αυξάνει τη ροή του αίματος και την κυκλοφορία του στους ιστούς του μαστού, προάγοντας την επούλωση.

Ενυδάτωση

Για να θεραπευτούν σωστά, οι ιστοί του σώματος πρέπει να ενυδατωθούν.

Όταν οι ιστοί και τα κύτταρα αφυδατώνονται, συρρικνώνονται, γεγονός που μπορεί να αυξήσει την έκταση των ραγάδων.

Ακόμη και μετά από χρόνια θεραπείας, οι περισσότερες ραγάδες απλά μειώνονται, ή καθίστανται λιγότερο ορατές, αλλά δεν εξαλείφονται πλήρως.

Απολέπιση

Ορισμένα φυτικά εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια θεωρούνται ότι συμβάλλουν στην μείωση της εμφάνισης των ραγάδων του μαστού, όταν εφαρμόζονται στο δέρμα.

Επιπλέον, εάν κάνετε χρήση απλών μιγμάτων απολέπισης στο σπίτι, όπως το ελαιόλαδο με λευκή ζάχαρη, μπορεί να σας βοηθήσει να απομακρύνετε αργά τα στρώματα του δέρματος που έχουν υποστεί βλάβη και να ενθαρρυνθεί η αναγέννηση υγιούς ιστού.

Προϊόντα τοπικής επάλειψης

Τα προϊόντα τοπικής επάλειψης δρουν με την τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου και την ανάπτυξη των κυττάρων, καθώς και τη βελτίωση της ελαστικότητας και της ενυδάτωσης του δέρματος.

Οι αλοιφές και τα gel επάλειψης είναι συνήθως η δεύτερη συνιστώμενη γραμμή θεραπείας για τις ραγάδες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις συνταγογραφούνται από δερματολόγο ενώ συγκαταλέγονται στην κατηγορία των φαρμακευτικών σκευασμάτων που είναι σχετικά ασφαλή, χωρίς παρενέργειες για τον οργανισμό.

Καθώς οι ραγάδες είναι ένα δερματολογικό πρόβλημα που δεν εξαλείφεται πλήρως, είναι σημαντική η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και έγκαιρη λήψη μέτρων εναντίον τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν λειτουργεί αποτελεσματικά, μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν δερματολόγο και να δοκιμάσετε να τις εξαλείψετε με τη μέθοδο του λέιζερ.

www.y-o.gr

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Κατεβάστε τώρα το Application!

Με την περιήγησή σας στο y-o.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.