A+ A A-

Σεξουαλικότητα

Ραδιοσυχνότητα, μια Νέα Τεχνική για τον Γυναικείο Οργασμό

Η χρήση ραδιοσυχνοτήτων αποτελεί μια νέα τεχνική, η οποία διευκολύνει το γυναικείο οργασμό.

Στις ΗΠΑ, αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται όλο και περισσότερο με μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν ελάχιστες τεχνικές που συμβάλουν στη διευκόλυνση του γυναικείου οργασμού, πέρα από την ενδυνάμωση του περινέου, η οποία επιτυγχάνεται με εκτέλεση ασκήσεων συστολής των μυών στη σεξουαλική περιοχή, όπως γίνεται για την αποκατάσταση μετά τον τοκετό.

Ραδιοσυχνότητα Μια Νέα Τεχνική για τον Γυναικείο Οργασμό 2

Τώρα, μια νέα μέθοδος με χρήση ραδιοσυχνοτήτων και ελεγχόμενη θερμοκρασία τονώνει τους ιστούς και δυναμώνει περισσότερο τις κολπικές αισθήσεις, επιταχύνοντας την πρόκληση του γυναικείου οργασμού.

Τί Μέθοδος Είναι;

Η μέθοδος αυτή περιλαμβάνει την αποστολή κυμάτων ραδιοσυχνοτήτων στους ιστού του κολπικού τοιχώματος.

Προκαλείται έτσι μια τοπική θέρμανση στην περιοχή θερμοκρασίας 42-43 βαθμών κελσίου, ενεργοποιώντας έτσι τις αντιδράσεις των ιστών και προκαλώντας την αναγέννηση του κολπικού βλεννογόνου και του συνδετικού ιστού.

Η αναγέννηση αυτή επέρχεται περίπου ένα μήνα μετά τη συνεδρία.

Οι ιστοί γίνονται πιο σφριγηλοί, πιο ήπιοι και οι αισθήσεις βελτιώνονται.

Η Διαδικασία της Τεχνικής

Η διαδικασία πραγματοποιείται με έναν μαλακό πλαστικό καθετήρα.

Αυτός ο καθετήρας, στη μια του πλευρά, περιλαμβάνει μια μεταλλική ζώνη που εκπέμπει κύματα ραδιοσυχνοτήτων, τα οποία αποτελούν πηγές θερμότητας.

Ο γιατρός την εισάγει στον κόλπο της γυναίκας και κάνει μικρές κινήσεις, σαν ένα ελαφρύ μασάζ στον κολπικό τοίχωμα, ενώ ένα τζελ χρησιμοποιείται για τη διευκόλυνση της μετάδοσης κυμάτων.

Αυτή η διαδικασία είναι ανώδυνη και δεν απαιτεί αναισθησία. Η μοναδική αίσθηση που προκαλείται είναι η τοπική ζέστη, η ένταση της οποίας ρυθμίζεται ανάλογα με την ευαισθησία κάθε γυναίκας.

Στην πρώτη συνεδρία χρησιμοποιείται μια χαμηλή θερμοκρασία, η οποία στη συνέχεια αυξάνεται, καθώς οι ιστοί γίνονται πιο ανθεκτικοί στη θερμότητα.ΡαδιοσυχνότηταΔιάρκεια Θεραπείας και Αποτελέσματα

Συνήθως συνίστανται τρεις συνεδρίες σε διάστημα ενός μήνα και έπειτα μια συνεδρία ανανέωσης μετά από ένα χρόνο.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η χρήση ραδιοσυχνοτήτων γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής τεχνική και τα γυναικολογικά κέντρα που την προσφέρουν έχουν αυξηθεί ραγδαία.

Μια αμερικανική μελέτη έδειξε ότι η σεξουαλική ικανοποίηση που αισθανόταν οι γυναίκες πριν από την πρώτη συνεδρία θεραπείας ήταν 3/6 για να αυξηθεί σε 5,5/6 μετά την 3η συνεδρία.

Το μόνο μειονέκτημα αυτής της τεχνικής θεωρείται η τιμή της, καθώς το κόστος μιας συνεδρίας αγγίζει τα 800 ευρώ.

Επιπλέον, η μέθοδος αυτή βοηθάει στην μείωση αρκετών μικρών προβλημάτων που υπάρχουν στην περιοχή του κόλπου κατά την εμμηνόπαυση.

Η χρήση ραδιοσυχνοτήτων στην αισθητική ιατρική χρησιμοποιείται επίσης για τη σύσφιξη τους δέρματος στα χέρια, τους μηρούς ή την περιοχή της κοιλιάς.

www.y-o.gr 

Αφροδισιακές Τροφές για να Φτάσετε στον Έβδομο Ουρανό!

Θέλετε να Περάσετε Μαγικές και Αξέχαστες Στιγμές με τον Σύντροφό σας;

Γνωρίστε αφροδισιακές τροφές, όπως τα θαλασσινά, ορισμένα μπαχαρικά και λαχανικά, για να αυξήσετε την επιθυμία και την λίμπιντο στις προσωπικές στιγμές σας.

Άντρες και γυναίκες χρησιμοποιούσαν πάντα τροφές με αφροδισιακές ιδιότητες για να αυξήσουν την σεξουαλική επιθυμία τους.

Ορισμένες από αυτές, όπως τα θαλασσινά, είναι ήδη γνωστές σε όλους, αλλά υπάρχουν πολλές ακόμη λιγότερο γνωστές, όπως το κακάο.

Μπορείτε να βρείτε πολλά «φίλτρα έρωτα» για να πετάξετε στον έβδομο ουρανό με τον σύντροφό σας.

Αφροδισιακές Τροφές

Τζίντζερ

Το πιο καυτό μπαχαρικό, το τζίντζερ, είναι στην κορυφή του καταλόγου.

Το μυστικό βρίσκεται στην ουσία gingerol, μια ουσία με αναζωογονητική δράση, που περιέχεται στο μπαχαρικό.

Αυτό γίνεται διευκολύνοντας τη ροή του αίματος στο γεννητικό όργανο του άνδρα, βοηθώντας έτσι τη στύση του.

Επιπλέον, το τζίντζερ έχει και θερμαντικές ιδιότητες, καθώς αυξάνει την θερμοκρασία του σώματος.

Στρείδια

Τα στρείδια είναι πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, κυρίως σε ψευδάργυρο και σελήνιο.

Τα δύο αυτά στοιχεία είναι πολύ σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία των γεννητικών οργάνων, εξίσου και η φήμη που έχουν ως αφροδισιακό φαγητό.

Κακάο

Σύμφωνα με μελέτες, το κακάο είναι η απόλυτη τροφή για να ανεβάσει τη λίμπιντό σας.

Έχει την ικανότητα να διεγείρει την παραγωγή ντοπαμίνης, η οποία αυξάνει τον ενθουσιασμό, αλλά συγχρόνως και της σεροτονίνης, η οποία βοηθάει στη χαλάρωση.

Ο απόλυτος διπλός συνδυασμός!

Μην ξεχνάτε άλλωστε την απόλαυση που σας δίνει ένα μικρό κομμάτι σοκολάτα.

Σέλινο

Το σέλινο είναι μια από τις τροφές με αφροδισιακές ιδιότητες που ελάχιστοι γνωρίζουν.

Περιέχει ανδροστενόνη και ανδροστερόλη, δυο ουσίες που αυξάνουν τη λίμπιντο στις γυναίκες και κάνουν τους άντρες περισσότερο ελκυστικούς.

Επιπλέον, επειδή δρα διουρητικά, βοηθάει να αντιμετωπίσετε το φούσκωμα στην κοιλιά, γνωστό το πόσο αντί- ερωτικό είναι.

Αφροδισιακές Τροφές 2

Σπαράγγι

Το λαχανικό αυτό είναι μια εξαιρετική πηγή φολικού οξέος, που είναι γνωστή ως βιταμίνη Β9.

Έχει έτσι ως αποτέλεσμα, την αύξηση των επιπέδων της ισταμίνης, μία ουσία που μπορεί να ανεβάσει την λίμπιντο στα ύψη.

Όσο περισσότερο σπαράγγι τρώτε, τόσο περισσότερο θα ενισχύσετε την σεξουαλική σας ζωή.

Πράσο

Μπορεί να μην σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό ότι αυτό λαχανικό είναι μια εξαιρετική αφροδισιακή τροφή.

Είναι καλύτερο να το δοκιμάσετε σε μορφή χυμού.

Οι αφροδισιακές ιδιότητές του είναι γνωστές από την αρχαιότητα.


Σκόρδο

Το σκόρδο ενισχύει τη ροή του αίματος και έχει αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες.

Τα στοιχεία αυτά είναι αρκετά για να διατηρήσουν την στύση του άνδρα.

Φυσικά, πρέπει να το καταναλώνουμε με προσοχή πριν την σεξουαλική επαφή, καθώς όλοι ξέρουμε πόσο έντονη είναι η μυρωδιά του.

Κανέλα

Έχει εδώ και αιώνες την φήμη ενός δυνατού, αφροδισιακού μπαχαρικού.

Η αγγειοδιασταλτική δράση του βελτιώνει τη ροή του αίματος, επομένως και την στύση του άνδρα.

Στην Κίνα, χρησιμοποιείται σε θεραπευτικές μεθόδους καταπολέμησης της ανδρικής ανικανότητας.

Καταχρήσεις και Σεξουαλική Απόδοση στους Άνδρες

Η καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να συνεχιστεί για τους άνδρες ακόμα και σε μεγάλες ηλικίες αρκεί να μην καπνίζουν, να ασκούνται, να μην πάρουν υπερβολικό βάρος και γενικά να αποφεύγουν την καθιστική ζωή.

Ερευνητές του πανεπιστημίου Harvard των ΗΠΑ μελέτησαν 31.740 άνδρες από 52 έως 90 ετών και διαπίστωσαν ότι η σεξουαλική επιθυμία και ο οργασμός μειωνόταν στους άνδρες μετά τα 50 έτη τους.

Ο βασικός λόγος δεν ήταν απλά η αύξηση της ηλικίας, καθώς συνέβαλαν σε αυτό η παχυσαρκία, το κάπνισμα, πιθανές ασθένειες όπως εγκεφαλικά ή καρκίνος ή καρδιακές παθήσεις, η λήψη φαρμακευτικών αγωγών - ειδικά φαρμάκων κατά της κατάθλιψης - και η πλήρης έλλειψη άσκησης.

Παρατήρησαν ότι το 74% των ανδρών κάτω των 59 ετών είχε πολύ καλή σεξουαλική λειτουργία ενώ, σε ηλικίες άνω των 80 ετών το ποσοστό αυτό κατέβαινε στο 10%.

Προβλήματα στις ηλικίες κάτω των 59 ετών παρουσίαζε το 12% ενώ, στις ηλικίες από 60-69 ετών το ποσοστό αυτό ανέβαινε στο 22%.

Σημείωσαν μάλιστα, ότι οι άνδρες άνω των 69 ετών, είχαν μέτρια ως σοβαρά προβλήματα σε ποσοστό 30%.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι άνδρες μπορούν να κρατήσουν μια καλή στύση και να έχουν μια ποιοτική σεξουαλική ζωή σε μεγάλες ηλικίες αν διατηρήσουν την ποιότητα και στη ζωή τους.

Μια πιο υγιεινή ζωή χωρίς ψυχολογική πίεση μπορεί να προσφέρει παρατεταμένη καλή σεξουαλική λειτουργία στους άνδρες.

Το Χάπι της Επόμενης Ημέρας

Σχεδόν οι μισές από τις ανεπιθύμητες κυήσεις σχετίζονται με άστατη λήψη αντισυλληπτικών μεθόδων, ενώ το ένα τρίτο αυτών προκύπτει από την απουσία αντισύλληψης.

Αν σε αυτά προστεθούν και τα «ατυχήματα» που μπορεί να συμβούν στη διάρκεια μιας ερωτικής συνεύρεσης, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τη σημασία της επείγουσας αντισύλληψης.

Όταν μιλάμε για επείγουσα αντισύλληψη αναφερόμαστε στην μέθοδο έκτακτης λήψης αντισυλληπτικού χαπιού στις επικίνδυνες για σύλληψη ημέρες του κύκλου της γυναίκας, με σκοπό την πρόληψη μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

Πολύ συχνά χρησιμοποιείται ο όρος «το χάπι της επόμενης ημέρας» (emergency contraceptive pill ή plan B είναι η αγγλική ορολογία).

Το Χάπι της Επόμενης Ημέρας

Πριν από οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να τονίσουμε ότι το χάπι της επόμενης ημέρας δεν είναι μια συνηθισμένη μέθοδος αντισύλληψης, χρησιμοποιείται μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις.

Η (πολύ έξυπνη) απόδοση στην αγγλική γλώσσα του σκευάσματος, Plan B (Σχέδιο Β), υποδηλώνει ακριβώς πως πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτό το φάρμακο ως μια εναλλακτική επιλογή, όταν το Σχέδιο Α (δηλαδή η κανονική αντισύλληψη) απέτυχε … ή δεν υπήρχε.

Πώς λειτουργεί «το χάπι της επόμενης μέρας»;

Η γονιμοποίηση του ωαρίου γίνεται στη σάλπιγγα και στη συνέχεια το γονιμοποιημένο ωάριο κατευθύνεται προς τη μήτρα, όπου και θα εμφυτευτεί για να ξεκινήσει η εγκυμοσύνη.

Το γονιμοποιημένο ωάριο χρειάζεται 3-4 ημέρες για να φτάσει από τη σάλπιγγα στη μήτρα.

Το «χάπι της επόμενης μέρας» εκμεταλλεύεται το χρονικό αυτό διάστημα για να δράσει και να εμποδίσει την εμφύτευση (και κατά συνέπεια στην εγκυμοσύνη).

Επίσης πιστεύεται ότι εμποδίζει την ωορρηξία, αν αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί πριν την επαφή.

Πώς δρα «το χάπι της επόμενης ημέρας»;

Ο μηχανισμός δράσης της επείγουσας αντισύλληψης είναι η αναστολή ή καθυστέρηση της ωορρηξίας, έτσι ώστε να μην απελευθερωθεί το ωάριο.

Υπάρχουν δύο είδη χαπιού επόμενης ημέρας:

• Το χάπι με λεβονοργεστρέλη (levonogetrel 1,5mg/tabl), πρέπει να χρησιμοποιείται κατά προτίμηση εντός 12 ωρών, και όχι αργότερα από 72 ώρες, μετά από τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις ή την αποτυχία της αντισυλληπτικής μεθόδου.

• Το χάπι με οξική ουλιπριστάλη (ulipristal acetate 30mg/tabl), αποτελεί το πιο αποτελεσματικό σκεύασμα επείγουσας αντισύλληψης για τις πρώτες 24 ώρες μετά από τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις.

Ο γυναικολόγος σας ή ο φαρμακοποιός σας μπορεί να σας συμβουλεύσει για το κατάλληλο και πιο ασφαλές σκεύασμα για τη δική σας περίπτωση, ανάλογα πάντα με τον χρόνο που έχει μεσολαβήσει από την «επίφοβη» σεξουαλική επαφή.

Πότε πρέπει να λαμβάνεται και πόσο αποτελεσματικό είναι;

Για να έχει τη μέγιστη αποτελεσματικότητα, που φτάνει μέχρι το 99%, η πρώτη κατηγορία χαπιού θα πρέπει να λαμβάνεται αμέσως μετά την "επικίνδυνη" επαφή, ενώ η δεύτερη κατηγορία χαπιού 12 έως 24 ώρες μετά το πρώτο.

Το χρονικό περιθώριο δράσης είναι 3 ημέρες.

Η αποτελεσματικότητά του όμως μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Οι έρευνες δείχνουν ότι η λήψη του χαπιού στο πρώτο 24ωρο έχει επιτυχία κατά 95%, στο δεύτερο κατά 85%, ενώ στο τρίτο η αποτελεσματικότητα του μειώνεται στο 60% περίπου.

Οι παρενέργειες του χαπιού της επόμενης ημέρας συνήθως διαρκούν μόνο λίγες ημέρες, μπορεί όμως να είναι αρκετά έντονες.

Η κάθε γυναίκα φαίνεται να τις βιώνει διαφορετικά.

Από μία ήπια, ανεπαίσθητη δυσφορία πως «κάτι γίνεται», έως πολύ έντονα ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω συμπτώματα:

• Ναυτία / Έμετος,

• Ζάλη/Πονοκέφαλος,

• Κόπωση,

• Ευαισθησία στο Μαστό – Μαστοδυνία,

• Αιμορραγία μεταξύ των περιόδων ή πιο βαριά περίοδο,

• Υπογάστριο/ πυελικό άλγος ή κράμπες περιόδου και

• Διάρροια

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την επείγουσα αντισύλληψη:

• Η επιλογή της επείγουσας αντισύλληψης πρέπει να είναι μόνο περιστασιακή.

• Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται όποια και αν είναι η περίοδος του κύκλου που έγινε η επαφή.

• Η επείγουσα αντισύλληψη είναι κατάλληλη για όλες τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας αλλά, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντικαθιστά τις κλασσικές αντισυλληπτικές μεθόδους.

• Όσο πιο σύντομα από την σεξουαλική επαφή χωρίς προστασία χορηγηθεί, τόσο πιο αποτελεσματικά προλαμβάνει μια πιθανή εγκυμοσύνη.

• Μέχρι την έναρξη της επόμενης εμμηνόρροιας, συνιστάται οι σεξουαλικές επαφές να πραγματοποιούνται με χρήση μιας αξιόπιστης μεθόδου μηχανικής αντισύλληψης (προφυλακτικό).

• Εάν η χρήση ενός τέτοιου σκευάσματος προκαλέσει εμετό εντός 3 ωρών, θα πρέπει να ληφθεί άλλο δισκίο και

• «Το χάπι της επόμενης ημέρας» δεν μπορεί να «διακόψει» μια εγκυμοσύνη που έχει ήδη ξεκινήσει.

Πόσο Ασφαλές Είναι;

«Το χάπι της επόμενης ημέρας» περιέχει μια γνωστή προγεστερόνη που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια σε αντισυλληπτικά χάπια.

Η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια της έχουν τεκμηριωθεί με μελέτες που έγιναν σε μεγάλο αριθμό γυναικών με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Δεν έχει καμία αντένδειξη και η πιο σοβαρή παρενέργεια του είναι η ναυτία, την οποία μπορείτε να αποφύγετε αν έχετε φάει κάτι πριν τη λήψη του. 

Σε περίπτωση που ξεκινήσει τελικά η εγκυμοσύνη, μπορεί να συνεχιστεί κανονικά ανεξάρτητα από τη λήψη του χαπιού.

Ωστόσο, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η μικρή πιθανότητα μιας εξωμήτριας κύησης.

Η εξωμήτρια κύηση μπορεί να συνεχιστεί, παρόλη την εμφάνιση εμμήνου ρύσεως.

Επομένως, δεν συνίσταται για ασθενείς που βρίσκονται σε κίνδυνο εξωμήτριας κύησης (προηγούμενο ιστορικό σαλπιγγίτιδας ή εξωμήτριας κύησης).

Το Χάπι της Επόμενης Ημέρας

Θυμηθείτε:

• Ένας μύθος που κυκλοφορεί είναι ότι «το χάπι» είναι επικίνδυνο γιατί μπορεί να προκαλέσει στειρότητα».

Κανένας τέτοιος κίνδυνος δεν υπάρχει.

• Η επείγουσα αντισύλληψη δεν επηρεάζει τυχόν ήδη εμφυτευμένο ωάριο (εγκυμοσύνη) και συνεπώς δεν προκαλεί άμβλωση.

• Η καθυστέρηση της λήψης του αυξάνει τον κίνδυνο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και δεν είναι αποτελεσματικό στο 100% των περιπτώσεων.

Για τον λόγο αυτό, συνιστάται η χρήση ενός τεστ εγκυμοσύνης, εάν δεν έρθει η περίοδος 20 ημέρες μετά από τη λήψη του.

• Πριν πάρετε «το χάπι» θα πρέπει να διαβάσετε τις πληροφορίες για τον τρόπο λήψης στο εσώκλειστο φύλλο οδηγιών στο κουτί του προϊόντος.

• «Το χάπι της επόμενης ημέρας» δεν αποτελεί ένα κλασικό μέσο αντισύλληψης σε περιπτώσεις τακτικών σεξουαλικών επαφών.

• Ο κίνδυνος των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων παραμένει.

Κυριακή Κοψινού, Γυναικολόγος

Προφυλακτικά και HPV

HPV - Human Papilloma Virus - Ιός των Aνθρωπίνων Θηλωμάτων

Η χρήση προφυλακτικού συνιστάται, γενικά, για την πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων.

Όταν ο σεξουαλικός σύντροφος είναι καινούργιος και με άγνωστο σεξουαλικό ιστορικό, η χρήση του προφυλακτικού είναι επιβεβλημένη.

Η πρακτική αυτή θα έσωζε αναρίθμητες ζωές, από επικίνδυνα και θανατηφόρα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, κυρίως AIDS και ηπατίτιδες.

Η μόλυνση, ακόμη και από τους ογκογόνους HPV δεν έχει άμεσο κίνδυνο για τη ζωή μας, μπορεί όμως, έστω σε λίγες περιπτώσεις, να αποτελέσει αίτιο καρκινογένεσης μακροπρόθεσμα.

Η χρήση προφυλακτικού περιορίζει μεν μέχρι και 70%, αλλά δεν αποκλείει εντελώς τον κίνδυνο μετάδοσης των HPV.

Οι αιτίες είναι, ότι αφενός το προφυλακτικό δεν καλύπτει όλη την επιφάνεια του πέους και αφετέρου η μόλυνση από τους HPV είναι περιοχική και υπάρχουν συχνά μη ορατές αλλοιώσεις σε όλο το κατώτερο γεννητικό σύστημα, στο περίνεο και στην περιπρωκτική χώρα.

Το προφυλακτικό δεν καλύπτει πλήρως από τον κίνδυνο μετάδοσης HPV, η χρήση του όμως συνιστάται, έστω και για τη μερική προστασία που προσφέρει.

Η χρήση προφυλακτικού εκτός από τη μείωση του κινδύνου πρωτομόλυνσης από HPV, μειώνει και τα ποσοστά υποτροπών των αλλοιώσεων μετά τη θεραπεία, προφανώς λόγω μείωσης του σεξουαλικώς μεταδιδομένου ιϊκού φορτίου.

Η χρήση προφυλακτικού και ο περιορισμός του αριθμού των σεξουαλικών συντρόφων είναι αναμφίβολα μια καλή πρακτική.

Κατεβάστε τώρα το Application!

Με την περιήγησή σας στο y-o.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.