Υγεία & Ομορφιά
Εάν θέλετε να τα πηγαίνετε καλά με τον σύντροφό σας, καλό είναι να αποφεύγετε ορισμένες φράσεις κατά τη διάρκεια του σεξ.
Εάν θέλετε να τα πηγαίνετε καλά με τον σύντροφό σας, καλό είναι να αποφεύγετε ορισμένες φράσεις κατά τη διάρκεια του σεξ.
Σεξουαλικότητα

6 Απαγορευτικές Φράσεις κατά τη Διάρκεια του Σεξ

Εάν θέλετε να τα πηγαίνετε καλά με τον σύντροφό σας, καλό είναι να αποφεύγετε ορισμένες φράσεις κατά τη διάρκεια του σεξ.Όταν γίνονται αναφορές για άσχετα πράγματα κατά τη διάρκεια του σεξ, είναι ενοχλητικό.

 

Ας δούμε μερικές από αυτές…

Είσαι σίγουρος ότι έχεις μπει;

Η ερώτηση αυτή, μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητική και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα «χαλάσει» την ερωτική διάθεση του συντρόφου σας, ο οποίος αν μη τι άλλο θα προσβληθεί για τις σεξουαλικές του γνώσεις και ικανότητες.

Επιπλέον, δύναται να θιχτεί ο ανδρισμός του και να συσχετίσει την παρατήρησή σας με την ανατομία του πέους του.

Γι’ αυτό, είναι προτιμότερο να αποφύγετε την οποιαδήποτε κριτική.

Κατ’ επέκταση, όπως αντιλαμβάνεστε, αποφεύγονται γενικώς κατά τη διάρκεια του σεξ οι σχολιασμοί που αφορούν τον σωματότυπό του, όπως π.χ. «έχεις πάρει μερικά κιλάκια», «έχεις κάνει κοιλίτσα», κ.λπ.

Δεν έχεις τελειώσει ακόμα;

Η φράση αυτή, ερμηνεύεται ως «θέλω να τελειώσει η ερωτική πράξη».

Σε γενικές γραμμές, η φράση αυτή δεν είναι καθόλου «όμορφη», αλλά ουσιαστικά είναι ένας εύκολος τρόπος για να εκφράσετε την επιθυμία σας να σταματήσετε, χωρίς όμως να το πείτε.

Όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί, σε αυτή την περίπτωση, η γυναίκα ασκεί μια μορφή κριτικής, χωρίς όμως να εκφράζει τις δικές της ανάγκες.

Πρόκειται για μια κατηγορία που εκφράζεται με το γάντι, ρίχνοντας όλες τις ευθύνες στον σύντροφό σας.

Π.χ. Δεν είναι καλός στο σεξ, με πονάει κατά τη διάρκεια, κ.λπ.

Γι’ αυτό, είναι καλύτερο να αποφεύγετε τέτοιου είδους σχολιασμούς.

Αντ’ αυτού, είναι προτιμότερο να κάνετε μια μικρή συζήτηση με τον σύντροφό σας, εκφράζοντάς του ότι δεν είστε λάτρης της μεγάλης διάρκειας.

Όχι τόσο γρήγορα…

Εάν θέλετε κατά τη διάρκεια του σεξ ο σύντροφος σας να… μειώσει ταχύτητα, τότε θα πρέπει να φερθείτε διπλωματικά και να αναλάβετε δράση!

Πείτε του ότι θέλετε να είναι πιο τρυφερός μαζί σας και ότι θα προτιμούσατε να είναι πιο «ερωτικός».

Με το να δίνετε οδηγίες που λειτουργούν προς όφελός σας, θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, χωρίς να πληγώσετε ή να προσβάλετε τον σύντροφό σας.

Πλήρωσες σήμερα τους λογαριασμούς;

Όταν γίνονται αναφορές για άσχετα πράγματα κατά τη διάρκεια του σεξ, είναι ενοχλητικό.

Πρόκειται για μια διακοπή, που αποσυντονίζει τον σύντροφό σας, επαναφέροντας τον στη ρουτίνα και στην καθημερινή πραγματικότητα.

Οι αναφορές αυτές και οι άσχετες ερωτήσεις, δίνουν στον σύντροφό σας την αίσθηση ότι δεν είστε «παρούσες» εκείνη τη στιγμή και ότι το μυαλό σας «ταξιδεύει» αλλού.

Κάνε μου ένα παιδί…

Οι αναφορές που σχετίζονται με την τεκνοποίηση, θα πρέπει να αποφεύγονται, παρά μόνο στην περίπτωση όπου και οι δύο επιθυμούν την απόκτηση ενός παιδιού.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, η φράση αυτή «υπενθυμίζει» στον άνδρα τον βιολογικό και λειτουργικό του ρόλο.

Μια τέτοιου είδους φράση, λοιπόν, μπορεί να «χαλάσει» τη διάθεση του συντρόφου σας, καθώς εκείνη η στιγμή δεν είναι ιδανική για τέτοιου είδους φράσεις, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Αυτό σας το… αίτημα, είναι προτιμότερο να το αφήσετε για μια άλλη στιγμή, μετά από χάδια, αγκαλιές και συζητήσεις για τα μελλοντικά σας σχέδια…

Έχεις κάνει λίγη κοιλίτσα..

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, είναι προτιμότερο να αποφεύγονται τέτοιου είδους σχολιασμοί που έχουν να κάνουν με την εξωτερική εμφάνιση και τον σωματότυπό του, όπως π.χ. «έχεις πάρει κάποια παραπάνω κιλά» ή «είσαι αξύριστος…»

Σε κανέναν δεν αρέσει η κριτική και ο σχολιασμός για την εξωτερική του εμφάνιση, πόσο άλλωστε την πιο ακατάλληλη στιγμή.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί:

Τέτοιου είδους φράσεις και σχολιασμοί δείχνουν ότι δεν είστε ιδιαίτερα χαλαρές κατά τη διάρκεια του σεξ και αντ’ αυτού εστιάζετε την προσοχή σας σε λεπτομέρειες που δεν είναι της παρούσης, παραβλέποντας το σημαντικότερο μέρος της ερωτικής πράξης, που δεν είναι άλλο από την αμοιβαία ευχαρίστηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφροδισιακές Τροφές – Πώς Ενισχύουν την Ερωτική μας Επιθυμία;

Μετασυνουσιακή Δυσφορία – Πού Οφείλεται;

a.alefragkis

Παχυσαρκία και Ερωτική Ζωή

Πόνος στο Στομάχι μετά το Σεξ

yoadmin

Ασεξουαλικότητα: η Έλλειψη Σεξουαλικής Επιθυμίας

Evi Makavelou

Τα Νέα Ζευγάρια δεν Κάνουν Πλέον Έρωτα

10 Πράγματα που Πρέπει να Γνωρίζετε για τα Μικρά Χείλη!

Σεξουαλικός Εθισμός και Επιπτώσεις

a.alefragkis

Τι να Κάνετε Πριν το Σεξ για Ανεπανάληπτους Οργασμούς

Τι Πρέπει να Ξέρετε για το Χάπι της Επόμενης Ημέρας

yoadmin

Τέσσερις Ασθένειες που Μεταδίδει το Φιλί

a.alefragkis

Tips – Κλειδιά για την Ερωτική σας Ζωή

a.alefragkis