fbpx

Εναλλακτικοί Τρόποι για να Κόψετε το Κάπνισμα

Το κάπνισμα είναι μία από τις πιο εθιστικές συνήθειες του ανθρώπου.

Στο μυαλό των καπνιστών το τσιγάρο είναι συνδεδεμένο με πολλές δραστηριότητες και ενδεχομένως με συγκεκριμένα συναισθήματα όπως η χαρά και η ηρεμία που συνδέεται με αυτές.

Ο εθισμός αυτός κάνει τους περισσότερους καπνιστές να πιστεύουν πως είναι ακατόρθωτο να το κόψουν.

Στη συνέχεια σας προτείνουμε μερικές εναλλακτικές μεθόδους που μπορεί να σας βοηθήσουν να κόψετε και να μείνετε μακριά από το κάπνισμα μία και καλή.

Το κάπνισμα είναι μία από τις πιο εθιστικές συνήθειες του ανθρώπου.

Βελονισµός

Αν το τσιγάρο σάς έχει γίνει εθισμός, ο βελονισμός είναι η κατάλληλη επιλογή, αφού μειώνει τα συμπτώματα του στερητικού συνδρόμου.

Ο βελονισμός προκαλεί αυτοΐαση και αυτορρύθμιση του οργανισμού.

Ουσιαστικά, ρυθμίζει την ισορροπία των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο, βοηθώντας έτσι τον οργανισμό να ανακτήσει την εσωτερική του ισορροπία, ενώ παράλληλα μειώνει ή και εξαλείφει το στερητικό σύνδρομο.

Αν ταυτίζετε τις βελόνες με τον πόνο, καιρός να αναθεωρήσετε.

Η διαδικασία είναι απλή και ανώδυνη.

Ο βελονιστής τσιμπάει το δέρμα (συγκεκριμένα σημεία του προσώπου και του σώματος, όπως η μύτη, το στήθος, τα χέρια και τα πόδια) με πολύ λεπτές (σαν τρίχες) βελόνες.

Βελονισµός χωρίς βελόνες (Ηλεκτροβελονισµός)

Αν σας φαίνεται ενδιαφέρουσα η ιδέα του βελονισμού, αλλά φοβόσαστε τις βελόνες, ο ηλεκτροβελονισμός είναι η λύση.

Τονώνει τη ζωτικότητα του οργανισμού και ενισχύει τη θέλησή σας να κόψετε το τσιγάρο.

Ο εθισμός αυτός κάνει τους περισσότερους καπνιστές να πιστεύουν πως είναι ακατόρθωτο να το κόψουν.

Πρόκειται ουσιαστικά για παραλλαγή του κλασικού βελονισμού.

Ο θεραπευτής χρησιμοποιεί ειδικές βελόνες με χοντρή μυτερή απόληξη (μοιάζουν με τη μύτη του στυλό), οι οποίες δεν τρυπούν το δέρμα αλλά δέχονται ρεύμα και λειτουργούν σαν ηλεκτρόδια, τα οποία τοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος.

Η αίσθηση που έχετε είναι αυτή ενός τσιμπήματος.

Ρεφλεξολογία

Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι ιδανική για ανθρώπους πολύ στρεσαρισμένους, αφού βοηθάει τον οργανισμό να χαλαρώσει, να βρει την ισορροπία του, να αποτοξινωθεί από τη νικοτίνη και γενικότερα από τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο σώμα του και να καταφέρει να απαρνηθεί τη συνήθεια του καπνίσματος.

Πραγματοποιούνται πιέσεις σε συγκεκριμένα σημεία-κλειδιά που βρίσκονται στα πέλματα και τις παλάμες, τα οποία θεωρούνται αντανακλαστικές μικρογραφίες του σώματος.

Έτσι, ο οργανισμός χαλαρώνει και ξεμπλοκάρει, με αποτέλεσμα μετά από μερικές συνεδρίες να νιώθετε απέχθεια για το τσιγάρο.

Βιοσυντονισµός

Πέρα από τη μείωση των συμπτωμάτων του στερητικού συνδρόμου, ο βιοσυντονισμός βοηθάει και στην αποτοξίνωση του οργανισμού από βλαβερές ουσίες που έχουν συσσωρευτεί στο σώμα των χρόνιων καπνιστών, ενώ ο χρόνος θεραπείας του είναι εξαιρετικά σύντομος.

Η συγκεκριμένη μέθοδος αποτελεί επίσης ιδανική λύση για όσους φοβούνται τις βελόνες.

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του βιοσυντονισμού, το σώμα εκπέμπει και λαμβάνει ηλεκτρομαγνητικές δονήσεις.

Ένα υγιές άτομο εκπέμπει φυσιολογικά κύματα, ενώ ένας ασθενής παθολογικά κύματα.

Το σύνολο αυτών των κυμάτων μπορεί να γίνει αντιληπτό μέσω ηλεκτροδίων μιας συσκευής βιοσυντονισμού.

Η συσκευή αυτή ουσιαστικά λαμβάνει τα σήματα που εκπέμπει το σώμα σας και τα στέλνει πίσω στο σώμα, ενισχύοντας τα φυσιολογικά κύματα και εξαλείφοντας τα παθολογικά.

Στην περίπτωση ενός καπνιστή ακολουθείται μια διαδικασία εκπομπής των κατάλληλων σημάτων, προκειμένου να μειωθούν ή να εξαλειφθούν τα συμπτώματα του στερητικού συνδρόμου και να επιταχυνθεί η αποτοξίνωση του οργανισμού.

www.y-o.gr

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Με την περιήγησή σας στο y-o.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.