2 Ξεχωριστά Φυτά Σύμμαχοι του Σύγχρονου Άνδρα

Οι άνδρες συχνά αναζητούν τρόπους για να ενισχύσουν τη λίμπιντο και τη σεξουαλική τους υγεία ή να διατηρήσουν την υγεία του προστάτη τους.

Ορισμένα από τα θεραπευτικά φυτά και βότανα που βρίσκουμε στο Φαρμακείο, μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά την υγεία του σύγχρονου άντρα.

• Maca

Το Maca (Lepidium meyenii) έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για τη βελτίωση της ανδρικής σεξουαλικής υγείας και λειτουργίας, την αύξηση της αντοχής και την καταπολέμηση της κόπωσης, δράση για την οποία αναφέρεται συχνά και ως «Περουβιανό τζίνσενγκ».

Οι άνδρες συχνά αναζητούν τρόπους για να ενισχύσουν τη λίμπιντο και τη σεξουαλική τους υγεία ή να διατηρήσουν την υγεία του προστάτη τους.

Υγιείς άνδρες που δοκίμασαν το Maca ανέφεραν βελτίωση στη λίμπιντο και σε μελέτη παρατηρήθηκε βελτίωση στον αριθμό και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων.

Η δράση του Maca πιθανώς εξηγείται από την υψηλή περιεκτικότητά του σε αμινοξέα και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Η ρίζα του περιέχει αργινίνη, ιστιδίνη, φαινυλαλανίνη και τυροσίνη.

Η αργινίνη έχει αποδειχθεί κλινικά ότι συμβάλλει στην ανδρική γονιμότητα, καθώς αυξάνει την παραγωγή και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων.

Επίσης, βοηθά στην παραγωγή του νιτρικού οξειδίου και έχει αγγειοδιασταλτική δράση (ιδιότητα που έχει και η ιστιδίνη), με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα και να βελτιώνεται η σεξουαλική λειτουργία.

Η ρίζα του Maca περιέχει επίσης υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, βιταμίνες (B1, B2, Β12, C και Ε), μέταλλα (ασβέστιο, ιώδιο, κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο κ.α.), αλκαλοειδή, ταννίνες, στερόλες κ.α.

Συμβουλή:

Αξίζει να αναφέρεται ότι το Maca, πέρα από τη δράση του στη λίμπιντο και το ανδρικό αναπαραγωγικό, είναι ένα πολυθρεπτικό φυτό που τονώνει τον οργανισμό.

Τι Πρέπει να Προσέξουμε:

Το Maca περιέχει ιώδιο και πρέπει να αποφεύγεται η υπέρβαση της δόσης του, ειδικά σε άτομα με προβλήματα θυρεοειδούς.

Επίσης, πρέπει να ζητείται η σύμφωνη γνώμη του Ιατρού πριν χρησιμοποιηθεί σε άτομα με υπέρταση (μπορεί να μειώσει τη δράση των αντι-υπερτασικών φαρμάκων).

Saw Palmetto

Το Saw Palmetto (Serenoa serrulata) είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την υγεία του προστάτη.

Το Saw Palmetto (Serenoa serrulata) είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την υγεία του προστάτη.

Μελέτες δείχνουν ότι το εκχύλισμα από τους καρπούς του μπορεί να καταστείλει το σχηματισμό της διυδροτεστοστερόνης (DHT), η οποία είναι παράγωγο της τεστοστερόνης, που όταν συσσωρεύεται στο ανδρικό σώμα προκαλεί καλοήθη υπερπλασία στον προστάτη.

Καταστέλλοντας το σχηματισμό της DHT, το εκχύλισμα του Saw Palmetto συμβάλλει στη διατήρηση του προστάτη σε φυσιολογικό μέγεθος και στην καλή του λειτουργία.

Για το Saw Palmetto έχει επίσης αποδειχθεί ότι μπορεί να μετριάσει συμπτώματα όπως η συχνοουρία, η δυσκολία και ο πόνος στην ούρηση.

Επίσης, λόγω της διουρητικής του δράσης μπορεί να μειώσει την κατακράτηση υγρών.

Συνήθως χρειάζονται 4 με 6 εβδομάδες χρήσης για να εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια βελτίωσης.

Συμβουλή:

Επιλέγουμε τυποποιημένο εκχύλισμα καρπών Saw Palmetto για να εξασφαλίσουμε σταθερή περιεκτικότητα και αποτελεσματικότητα.

Τι Πρέπει να Προσέξουμε:

Το Saw Palmetto δεν πρέπει να χρησιμοποιείται παράλληλα με φάρμακα για την υπερπλασία του προστάτη ή διουρητικά, χωρίς τη συμβουλή γιατρού.

Ιωάννα Αντωνιάδου, Βιολόγος, MSc, Επιστημονική Σύμβουλος, Douni Health Products AE
www.y-o.gr

Με την περιήγησή σας στο y-o.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.