A+ A A-

Πρόσωπο

Διορθωτικό Μακιγιάζ για τα Σημάδια και τις Ουλές

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξαφανίσετε τις ουλές από το δέρμα σας, κυρίως όταν πρόκειται για ουλές που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της ακμής.

Σχετικά με το χημικό peeling, τη μικροδερμοαπόξεση και το laser, οι δερματολόγοι και οι ειδικοί επαγγελματίες υγείας προτείνουν λύσεις που έχουν τη δυνατότητα να αφαιρέσουν τελείως αυτές τις ουλές, τις κηλίδες και ορισμένα σημάδια του δέρματος.

Υπάρχει όμως και η πιο ανώδυνη λύση του: το διορθωτικό μακιγιάζ!

Διορθωτικό Μακιγιάζ για τα Σημάδια και τις Ουλές

Αν τα σημάδια στο πρόσωπο σας αποτελούν ένα πραγματικό πρόβλημα για εσάς και σας δημιουργούν απογοήτευση, η καλύτερη λύση για να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας είναι να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

Αν όμως, δεν έχετε την ελευθερία του χρόνου ή την οικονομική άνεση για να το κάνετε, το διορθωτικό μακιγιάζ είναι μια πολύ καλή και γρήγορη λύση για να καλύψετε και συγχρόνως να κρύψετε τις ατέλειες που υπάρχουν στο πρόσωπό σας.

Σημάδια και Ουλές

Για να επιτύχετε τη σωστή κάλυψη των σημαδιών ή των ουλών σας, πρέπει να διαλέξετε ένα μέικ απ υψηλής κάλυψης.

Χρειάζεται να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του χρώματος, η οποία θα πρέπει να ταιριάζει απόλυτα με το χρώμα του δέρματός σας.

Υπάρχουν πολλά είδη μέικ απ υψηλής κάλυψης τα οποία κάνουν το αποτέλεσμα να φαίνεται τελείως φυσικό.

Για καλύτερη κάλυψη συνδυάστε το μέικ απ σας με ένα κονσίλερ και μια παλέτα διόρθωσης χρωματικών ατελειών.

Με το κονσίλερ, μπορείτε να καλύψετε τα σημάδια, απλώνοντάς το στο σημείο του δέρματός που θέλετε.

Μπορείτε είτε να «γεμίσετε» ένα σημάδι όταν υπάρχει βαθούλωμα στο δέρμα, είτε κάνοντάς το να φαίνεται λείο αν έχει καμπυλωτό σχήμα.

Η Θεωρία των Χρωμάτων

Εξετάστε προσεκτικά τα σημάδια ή τις ουλές σας, με έντονο φωτισμό για να καθορίσετε το ακριβές χρώμα τους και να δείτε πως μπορείτε να τα διορθώσετε σε σύγκριση με το χρώμα του δέρματός σας.

Πλέον, υπάρχουν παλέτες χρωμάτων για τη διόρθωση κάθε χρωματικής ατέλειας, οι οποίες εφαρμόζονται πριν το μέικ απ σας.

Εφαρμόζοντας το αντίθετο χρώμα σύμφωνα με τη χρωματική παλέτα, τα σημάδια και ουλές μπορούν να γίνουν λιγότερο εμφανή.

Πχ, ένα κόκκινο σημάδι μπορεί να καλυφθεί με μια απόχρωση του πράσινου και ένα μοβ σημάδι με μια απόχρωση του κίτρινου.

Πρόκειται για την ίδια ακριβώς τεχνική με τους μαύρους κύκλους, οι οποίοι συχνά είναι σε μοβ απόχρωση.

Για να μειωθούν τα σημεία του δέρματός που έχουν ένα ελαφρύ πρήξιμο χρησιμοποιούμε μια απόχρωση πιο σκούρα σε σύγκριση με το υπόλοιπο δέρμα.

Για να τελειοποιήσετε την κάλυψη, απλώστε μια απαλή ή συμπαγή πούδρα στο πρόσωπό σας.

Ιδανική Υφή και Απόχρωση του Μέικ Απ

Το μέικ απ βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματός σας κάνοντας το να φαίνεται πιο λείο.

Σε περίπτωση που το δέρμα σας είναι ξηρό, προτιμήστε ένα μέικ απ πιο λιπαρό.

Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι συχνά τα προϊόντα που είναι πολύ λιπαρά μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση του δέρματός σας σε περίπτωση ακμής.

Αν λοιπόν το δέρμα σας είναι λιπαρό, το ιδανικό μέικ απ είναι αυτό με τη "ματ" υφή, χωρίς λιπαρά συστατικά που είναι κατάλληλο και για όλους τους τύπους δέρματος και το οποίο παραμένει στο δέρμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η επιλογή του χρώματος είναι πολύ σημαντική.

Θα πρέπει να ταιριάζει απόλυτα με το χρώμα του δέρματός σας, ώστε να μην υπάρχει χρωματική διαφορά με το λαιμό σας και να μην φαίνεται βαρύ το μακιγιάζ σας.

Διορθωτικό Μακιγιάζ για τα Σημάδια και τις Ουλές 2

Η Σωστή Εφαρμογή

• Ο σωστός τρόπος εφαρμογής του μέικ απ είναι απλώνοντάς το και με τη μέθοδο του ταμποναρίσματος.

Με αυτόν το τρόπο, στο τέλος της εφαρμογής δεν θα υπάρχουν χρωματικές διαφορές στο πρόσωπό σας.

• Ξεκινήστε την μέθοδο αυτή εφαρμόζοντας ποσότητα ίση με αυτή ενός φουντουκιού στα μάγουλα, στο μέτωπο, στη μύτη και στο πηγούνι.

• Απλώστε το με τα δάχτυλά σας κάνοντας απαλές και κυκλικές κινήσεις, μέχρι τη ρίζα των μαλλιών και μέχρι κάτω από το σαγόνι.

• Μόλις απλώσετε ομοιόμορφα το μέικ απ, αφήστε το να στεγνώσει για πέντε λεπτά και συνεχίστε το μακιγιάζ σας.

Αν θέλετε το μακιγιάζ σας να έχει διάρκεια είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα μέικ απ καλυπτικό που έχει σαν βάση τον κηρό.

Τέτοιου είδους μέικ απ είναι αρκετά πηχτό και χρειάζεται συγκεκριμένο τρόπο εφαρμογής.

Αρχικά, θα πρέπει να "ζεστάνετε" το προϊόν με κυκλικές κινήσεις μέσα στη συσκευασία του για να μαλακώσει και να γίνει πιο εύκολη η εφαρμογή του.

Μόλις τελειώσετε με την εφαρμογή του, ταμπονάρετε με λίγη ποσότητα πούδρας για να αποκτήσετε μια πιο φυσική εμφάνιση.

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας όταν εφαρμόζετε το μακιγιάζ σας.

Μη ξεχνάτε ότι ένα σωστό και όμορφο μακιγιάζ μπορεί να σας προσφέρει μια λεία και ομοιόμορφη επιδερμίδα χωρίς σημάδια, που θα κερδίσει την αυτοπεποίθηση σας.

Πόπη Χαραμή, Φαρμακοποιός

Πώς να Επιλέξετε την Κατάλληλη Ενυδατική Κρέμα

Η ποικιλία προϊόντων στη αγορά και η έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με την κατάλληλη περιποίηση προσώπου ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε επιδερμίδας, δημιουργούν πολλές φορές πανικό και μπέρδεμα στις γυναίκες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποφασίσουν ποιον τύπο ενυδατικού προϊόντος θα πρέπει να επιλέξουν.

Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να εντοπίσετε τον τύπο του δέρματός σας πριν επιλέξετε το κατάλληλο προϊόν.

Το Κανονικό Δέρμα

Πρόκειται για το ιδανικό δέρμα, το δέρμα που έχουν τα παιδιά πριν από την εφηβεία γι' αυτό είναι και εξαιρετικά σπάνιο στους ενήλικες.

Είναι φωτεινό, με "ματ" όψη και ομοιόμορφο χωρίς κηλίδες και αποχρωματισμούς, ενώ στην υφή είναι βελούδινο και απαλό (δηλαδή οι γραμμές του δέρματος εξαφανίζονται μόλις σταματήσει κάποιος να το πιέζει).

Η Φροντίδα Ομορφιάς στην Ώριμη Ηλικία

Φροντίζοντας τις Ρυτίδες

Οι ώριμες γυναίκες έχουν πια την εμπειρία και γνωρίζουν πολύ καλά ότι μια καλλυντική κρέμα σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ξαναδώσει στο δέρμα τους την όψη μιας νεαρής γυναίκας.

Οι γυναίκες πάνω από 50 δέχονται ότι έχουν ρυτίδες και γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν για να τις απαλύνουν.

Θέλουν να γεράσουν όμορφα και δεν πιστεύουν ότι μπορούν να φαίνονται πάντα νέες...

Για το λόγο αυτό και στην αντιγήρανση αναζητούν την επιστημονική συμβουλή του Φαρμακοποιού τους.

Λίγα Λόγια για τη Διαδικασία της Γήρανσης του Δέρματος

Η γήρανση του δέρματος είναι μια προοδευτική διαδικασία που ξεκινάει με τη γέννηση και καταλήγει στις εμφανισιακές και λειτουργικές διαταραχές που σχετίζονται με το γήρας.

Η Φροντίδα Ομορφιάς στην Ώριμη Ηλικία

Οι ερευνητές διαχωρίζουν τη γήρανση σε δύο διαφορετικές, αλλά αλληλοεπικαλυπτόμενες μορφές:

• τη Βιολογική ή Χρονολογική γήρανση, που χαρακτηρίζεται από γενικευμένες και αναπόφευκτες μεταβολές του δέρματος που οφείλονται στο πέρασμα του χρόνου,

• τη Φωτογήρανση, που χαρακτηρίζεται από μεταβολές του δέρματος που οφείλονται στη μακροχρόνια δράση του ήλιου.

Στο επίπεδο της επιδερμίδας παρατηρείται μείωση του πάχους της, μείωση του αριθμού των κυττάρων (κερατινοκύτταρα, μελανοκύτταρα, κύτταρα του Langerhans), οριζοντίωση της δερμο-επιδερμικής σύζευξης και στην επιφάνεια της μια υπερκεράτωση που προσδίδει τραχειά υφή.

Η έκκριση σμήγματος και ιδρώτα μειώνεται, μαζί και το επιφανειακό υδρολιπιδικό προστατευτικό φιλμ.

Η αλλοίωση του συστήματος μελανογέννεσης προάγει την εμφάνιση δυσχρωμιών, όπως μέλασμα στο πρόσωπο και στο ντεκολτέ και κηλίδες γήρανσης κυρίως στα χέρια.

Όσο για το κυρίως δέρμα, η ελαστικότητα του μειώνεται 2-5%, κάθε 10 χρόνια, εξαιτίας της σκλήρυνσης των ινών ελαστίνης και της μείωσης της σύνθεσης, της πλαστικότητας και της αναρχίας στη δομή των ινών κολλαγόνου.

Τα συμπτώματα της γήρανσης στο δέρμα είναι γνωστά: ξηρότητα, λέπτυνση και χαλάρωση, σπασμένα αγγεία, ρυτίδες και κηλίδες.

Στο επίπεδο του προσώπου έχουμε δυο ζώνες ιδιαίτερα ευαίσθητες στη γήρανση: την περιοχή γύρω από τα μάτια και την περιοχή γύρω από τα χείλη.

Το Οπλοστάσιο Κατά των Ρυτίδων

Αν δεχθούμε ότι τίποτε δεν μπορεί να σταματήσει το χρόνο, η σύγχρονη επιστήμη της κοσμητολογίας και δερμοαισθητικής μπορεί να «φρενάρει» τα σημάδια του, παράλληλα όμως με μια υγιεινή διατροφή και την αποφυγή παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο.

Ενάντια στον χρόνο υπάρχουν τα κλασικά μέσα που πάντα όμως εμπλουτίζονται με τις «μικρές καινοτομίες».

Νέα δραστικά συστατικά, νέες μορφές, νέοι μέθοδοι.

Η βιομηχανία της ομορφιάς δουλεύει ασταμάτητα...

Η έρευνα κυρίως επικεντρώνεται στο να ενεργοποιήσει τα κύτταρα να παράγουν συστατικά όπως κολλαγόνο και ελαστίνη που θα αναπληρώσουν τις καταστροφές ή θα μπλοκάρουν την αντίδραση αυτών των πρωτεϊνών με τη γλυκόζη (γλυκοζυλίωση) που αντιτίθεται στην ανανέωση τους, όπως η Ρεσβερατρόλη και άλλα συστατικά με παρόμοια δράση.

Το Υαλουρονικό Οξύ παραμένει σταρ όχι μόνο στα καλλυντικά, αλλά και στα συμπληρώματα διατροφής που προορίζονται για την ομορφιά.

Πρόκειται για συστατικό του δέρματος που παράγεται από τους ινοβλάστες και μπορεί να συγκρατεί 1000 φορές περισσότερο το βάρος του σε νερό. Ενυδατώνει λοιπόν και δίνει ελαστικότητα στους ιστούς.

Η Ρετινόλη, πρόδρομος ουσία της σύνθεσης του ρετινοϊκού οξέως (βιταμίνη Α) είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια για τις δράσεις της ενάντια στη γήρανση του δέρματος: αυξάνει τη σύνθεση δομικών πρωτεϊνών (κολλαγόνου και ελαστίνης), ενώ παράλληλα αναστέλλει τη δράση πρωτεολυτικών ενζύμων (κολλαγενάσες), εμποδίζοντας έτσι τη καταστροφή τους, ενώ αυξάνει παράλληλα το πάχος της επιδερμίδας.

Η δράση της ενισχύεται και από τα βιοπεπτίδια.

Η Φροντίδα Ομορφιάς στην Ώριμη Ηλικία

Αλλά και η Ρετιναλδεΰδη, φυσικό παράγωγο της Βιταμίνης Α, έχει αποδείξει τη δράση της στη δραστηριοποίηση της μεταβολικής διαδικασίας των κυττάρων.

Τα Αντιοξειδωτικά επίσης, βρίσκονται στη μάχη της πρώτης γραμμής κατά του χρόνου για να προστατευόσουν τα κύτταρα από την καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών.

Ανάμεσα σε αυτά αναφέρουμε τα κλασσικά αντιοξειδωτικά όπως οι Βιταμίνες C, Ε, και το σελήνιο.

Παράλληλα, όμως, με τα καλλυντικά θα πρέπει να αναφέρουμε εδώ ότι, πολλές πλέον γυναίκες καταφεύγουν για αισθητικές επεμβάσεις στον πλαστικό χειρούργο ή στον δερματοχειρούργο και μάλιστα αυτή η τάση συνεχώς μεγαλώνει.

Αφήνοντας κάπως πίσω το ολικό face lifting, οι σύγχρονες επεμβατικές μέθοδοι είναι πιο ανώδυνες και ο πελάτης μπορεί να εμφανιστεί άνετα στις υποχρεώσεις του αμέσως μετά την επέμβαση.

Ενέσεις Botοx, μεσοθεραπεία, peeling, λέιζερ και μέθοδοι πλήρωσης (Fillers) των ρυτίδων είναι στην πρώτη γραμμή.

Τα τελευταία χρόνια εμφανίσθηκαν και τα νήματα, για να διορθώσουν τη χαλάρωση και να ανορθώσουν τις γραμμές του προσώπου.

Επεμβατικές Θεραπείες Ανανέωσης

Με την πάροδο του χρόνου το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και χαλαρώνει.

Το σχήμα και οι όγκοι του προσώπου αλλάζουν, με αποτέλεσμα την πτώση και τον σχηματισμό ρυτίδων και αυλακώσεων.

Σήμερα, οι γυναίκες των 50 ετών μπορούν να φαίνονται ακόμη και 10 χρόνια νεότερες από τις μητέρες τους, όταν ήταν στην ίδια ηλικία, χάρη στις σύγχρονες παρεμβάσεις της ιατρικής.

Επεμβατικές Θεραπείες Ανανέωσης

Λιποενέσεις «Lipofiling”, υαλουρονικό οξύ, νήματα ανόρθωσης, μπότοξ (Botox®) κ.α. διαρκώς εξελίσσονται και προσφέρουν πολλά στη μάχη κατά της γήρανσης.

Σβήστε τις ρυτίδες με Υαλουρονικό οξύ και Μπότοξ

Πρόκειται για δύο προϊόντα που επιβλήθηκαν τις δύο τελευταίες δεκαετίες για τη θεραπεία των ρυτίδων.

Το Botox® (βουτυλινική τοξίνη) και το Υαλουρονικό οξύ.

Υαλουρονικό Οξύ

Χρησιμοποιείται κυρίως για γέμισμα των ρυτίδων στο μέσο και κάτω μέρος του προσώπου: γύρω από τα χείλη, τις ρυτίδες «πικρίας» (από τις γωνίες του στόματος προς το πηγούνι), τις ρινοχειλικές αύλακες (από τα πτερύγια της μύτης προς το στόμα), τους κύκλους κάτω από τα μάτια, το γέμισμα των χειλιών κ.α.

Το προϊόν μπαίνει με ένεση στην περιοχή που χρειάζεται, γεμίζει και δίνει όγκο.

Το υαλουρονικό οξύ παράγεται στο εργαστήριο, όμως πρόκειται για ένα φυσικό συστατικό του συνδετικού ιστού του δέρματός μας και γι’ αυτό γίνεται γενικά πολύ καλά αποδεκτό από το σώμα μας.

Δίνει ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα.

Εφαρμογή

Η ένεση του υλικού γίνεται με μια πολύ λεπτή βελόνη ή μικρο-κάνουλα και διαρκεί το πολύ 30 λεπτά.

Με την προσθήκη τοπικού αναισθητικού, η ένεση γίνεται ανώδυνη.

Το αποτέλεσμα φαίνεται αμέσως και διαρκεί κατά μέσο όρο ένα χρόνο.

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για την έναρξη της θεραπείας, αν και συνήθως οι ρυτίδες αρχίζουν γύρω στα 40 χρόνια.

Η τιμή αρχίζει από 200 ευρώ για διόρθωση δύο ρυτίδων, ενώ δεν υπάρχει κάποια αντένδειξη.

Botox®

Είναι η κατεξοχήν θεραπεία για τις ρυτίδες έκφρασης, ιδιαίτερα για τις ρυτίδες που βρίσκονται στο άνω μέρος του προσώπου: οι ρυτίδες της συνοφρύωσης (ανάμεσα στα μάτια), του μετώπου, του «ποδιού χήνας» κ.λ.π.

Πρόκειται για μια τοξίνη που χρησιμοποιούνταν σε ασθενείς με σπαστικότατα σε μυς.

Πριν από δύο δεκαετίες εγκρίθηκε για την υπεριδρωσία των μασχαλών, παλαμών, ποδιών και για αισθητικούς σκοπούς.

Εφαρμογή

Το Botox® εφαρμόζεται με μια πολύ λεπτή βελόνη και σε μικρές δόσεις στους επιλεγμένους μυς.

Η θεραπεία διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Το αποτέλεσμα αρχίζει να φαίνεται μετά από 2-3 μέρες και διαρκεί μέχρι 6 μήνες.

Το Botox αντενδείκνυται κατά την εγκυμοσύνη, τον θηλασμό, τις νευρομυϊκές παθήσεις και την υπερευαισθησία στην τοξίνη.

Το κόστος της θεραπείας είναι κατά μέσο όρο 300 ευρώ και είναι ανάλογο με τις περιοχές που θεραπεύονται.

Πριν τη θεραπεία συστήνεται να ζητείται από τον γιατρό η ενημέρωση για το είδος του προϊόντος που θα χρησιμοποιήσει.

Αναπληρώστε τους όγκους και το σχήμα του προσώπου που αλλοιώθηκαν με τη γήρανση

Τα ζυγωματικά που πέφτουν, το οβάλ του προσώπου που αλλάζει, το κρέμασμα στο πηγούνι…

Δύο είναι οι τεχνικές που εφαρμόζονται σήμερα: οι λιποενέσεις (lipofilling) και τα νήματα ανάρτησης.

Επεμβατικές Θεραπείες Ανανέωσης 2

Lipofilling

Είναι θεραπεία πλήρωσης με λίπος από το ίδιο άτομο με σκοπό τη διόρθωση των πρώτων σημαδιών γήρανσης και την επανόρθωση του όγκου στα ζυγωματικά, τους κροτάφους, τα μάγουλα, το πηγούνι, γύρω από το στόμα…

Η τεχνική είναι πολύ ελκυστική ιδιαίτερα σε άτομα, που θέλουν να αποφύγουν χημικές ουσίες.

Το λίπος αναρροφάται από σημεία του σώματος όπου υπάρχει σε αφθονία, όπως την κοιλιά ή τους γλουτούς.

Μετά από μια επεξεργασία γίνεται έγχυση με μια λεπτή κάνουλα στα σημεία του προσώπου όπου χρειάζεται για να ανακτηθεί το νεανικό σχήμα και όγκος.

Το αποτέλεσμα έχει μεγάλη διάρκεια, περισσότερο από 5 χρόνια, επειδή πρόκειται για αυτομεταμόσχευση ζωντανών κυττάρων.

Το αυτόλογο λίπος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για αύξηση στήθους αντί για εμφύτευμα σιλικόνης.

Εφαρμογή

Η επέμβαση διαρκεί περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά με τοπική αναισθησία και αφήνει ένα ελαφρύ οίδημα επί 3-4 μέρες.

Η ανανέωση είναι άμεσα εμφανής και μπορεί να εφαρμοσθεί σε οποιαδήποτε ηλικία.

Το κόστος είναι περίπου 1500 ευρώ, ανάλογα με τις περιοχές που θα θεραπευθούν.

Νήματα Ανάρτησης

Τα νήματα τεντώνουν το δέρμα και διορθώνουν το οβάλ του προσώπου.

Ενδείκνυνται σε πρόσωπο με μικρή πτώση.

Σε μεγάλη πτώση με πολλές ρυτίδες το αποτέλεσμα δε θα είναι πολύ ικανοποιητικό.

Τα νήματα είναι παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται στη χειρουργική στη συρραφή τραυμάτων, μπορεί να είναι απορροφήσιμα ή μόνιμα ή συνδυασμός και των δύο.

Υπάρχουν πολλά είδη, διαχωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

• τα ενέσιμα που εφαρμόζονται με λεπτές βελόνες κάτω από το δέρμα και δημιουργούν ένα στηρικτικό πλέγμα και

• τα νήματα ανάρτησης, που είναι μεγάλα, εφαρμόζονται με ειδικές βελόνες, σκαλώνουν κάτω από το δέρμα, το τραβάνε και το σταθεροποιούν στη θέση που θα δώσει την εμφάνιση ανόρθωσης του προσώπου.

Εφαρμογή

Η τοποθέτηση των νημάτων γίνεται με τοπική αναισθησία, διαρκεί περίπου 1 με 2 ώρες με συνθήκες ασηψίας.

Το οίδημα που δημιουργείται στο πρόσωπο διαρκεί περίπου 5 μέρες.

Το αποτέλεσμα μεγιστοποιείται σε 2 με 3 μήνες.

Ενδείκνυται σε γυναίκες μεταξύ 40 και 50 ετών με μικρή χαλάρωση και πτώση του προσώπου.

Η τεχνική απαιτεί δεξιοτεχνία και εμπειρία από μέρους του γιατρού που την εφαρμόζει.

Η τιμή κυμαίνεται από 500 ευρώ για τα μικρά νήματα και μέχρι 2.000-3.000 για τα μεγάλα ανόρθωσης, ανάλογα με τον αριθμό των νημάτων.

Χειρουργική Ανόρθωση Προσώπου, Facelift

Για ανανέωση του προσώπου σε ηλικίες άνω των 50, συχνά χρειάζεται να αφαιρεθεί το περίσσιο χαλαρό δέρμα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται μία τομή στη γραμμή του τριχωτού της κεφαλής και στο έσω όριο των αυτιών, το δέρμα αποκολλάται στα μάγουλα και τον λαιμό και τεντώνεται προς τα άνω.

Το περίσσιο δέρμα αποκόπτεται και το τραύμα συρράπτεται.

Είναι μια πολύ αποτελεσματική τεχνική με την προϋπόθεση, ότι ο γιατρός που την εφαρμόζει δεν κάνει υπερβολές και προσέχει να δώσει ένα φυσικό αποτέλεσμα κι όχι αυτό το «παγωμένο, παρατεντωμένο» που βλέπουμε πολλές φορές.

Τεχνική

Η επέμβαση διαρκεί 2 με 3 ώρες και γίνεται με τοπική ή γενική αναισθησία, ενώ χρειάζεται νοσηλεία σε νοσοκομείο για ένα 24ωρο.

Σε πολλές περιπτώσεις δημιουργεί οίδημα που διαρκεί 8 μέρες.

Σπάνια προκαλεί επιπλοκές όπως μόλυνση, ή δυσκολία επούλωσης (συχνότερα σε καπνιστές).

Η επιστροφή στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή γίνεται 15 με 20 μέρες μετά την επέμβαση.

Το καλύτερο αποτέλεσμα φαίνεται μετά από 3 μήνες και διαρκεί 10 με 15 χρόνια.

Το κόστος της είναι περίπου 5.000 ευρώ.

Δήμητρα Ντάσιου – Πλακίδα, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Αιθέρια Έλαια για το Πρόσωπο

Οι τελευταίες δεκαετίες χαρακτηρίζονται από συνεχείς ανακαλύψεις και ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο της υγείας και της ομορφιάς.

Νέα δραστικά μόρια, καινοτόμες ουσίες και συνθέσεις είναι διαθέσιμες στην υπηρεσία της κοσμητολογίας.

Όλα είναι καινούρια;

Όχι ακριβώς!

Αιθέρια Έλαια για το Πρόσωπο

Υπάρχουν ευτυχώς, κάποιες σταθερές αξίες, που διαχρονικά αποδεικνύουν το πόσο ευεργετικές ιδιότητες έχουν τα αιθέρια έλαια, που είναι ότι πιο αγνό και αποτελεσματικό μας δωρίζει απλόχερα η φύση.

Το πρόσωπό μας είναι καθρέφτης της υγείας μας.

Όλοι μας θέλουμε να είναι και να δείχνει όμορφο, λαμπερό, νεανικό, με όσο το δυνατό λιγότερες ατέλειες.

Όλα αυτά μπορούμε να τα κερδίσουμε, χρησιμοποιώντας αγνά αιθέρια και φυτικά έλαια.

Τα πλεονεκτήματά τους είναι σημαντικά και αδιαμφισβήτητα:

• Είναι σίγουρα αποτελεσματικά γιατί περιέχουν, σε υψηλές συγκεντρώσεις, ενεργά συστατικά (πάνω από 90%!).

• Δεν περιέχουν χημικά πρόσθετα που μπορεί να βλάψουν την επιδερμίδα.

• Υπάρχουν σε τόσο μεγάλη ποικιλία που μας δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξουμε τα κατάλληλα για κάθε τύπο δέρματος, με όσες ιδιαιτερότητες και αν έχει αυτό.

• Τα προϊόντα που προκύπτουν από τη μίξη αιθέριων και φυτικών ελαίων είναι τόσο εξατομικευμένα που ταιριάζουν στις ανάγκες που έχει το πρόσωπό μας.

Προσαρμόζουμε το προϊόν που παρασκευάζουμε σε αυτό που χρειαζόμαστε, σε αυτό που έχει ανάγκη το δέρμα μας.

Μπορούμε να επιλέξουμε κρέμα ή λάδι, ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δέρμα μας.

Η επιλογή εξαρτάται από το τι θέλουμε και τι μας ταιριάζει.

Μη σας ακούγεται παράξενο, αλλά πολλές φορές αυτό που θέλουμε δεν ταυτίζεται με αυτό που χρειαζόμαστε!

Εδώ, είναι απαραίτητη η συμβουλή ενός εξειδικευμένου επαγγελματία.

Αυτό άλλωστε είναι κανόνας που αφορά όχι μόνο την επιλογή των καλλυντικών μας, αλλά και τα προϊόντα που αφορούν την υγεία μας γενικότερα.

Ο φαρμακοποιός είναι πάντα ένας πιστός και αξιόπιστος σύμβουλος.

Αξίζει να δούμε τα κυριότερα φυτικά και αιθέρια έλαια καθώς και μερικά ανθόνερα που χρησιμοποιούμε στην Αρωματοθεραπεία για τη φροντίδα του προσώπου μας!

Φυτικά έλαια

Έλαιο Αγριοτριανταφυλλιάς

Περιέχει βιταμίνες Α,D,E και μεγάλη ποσότητα από ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν την αναγέννηση των κυττάρων.

Έχει θρεπτικές, επουλωτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες και το χρησιμοποιούμε ιδιαίτερα στη φροντίδα της ώριμης επιδερμίδας.

Αργκάν

Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται ως αντιγηραντικό.

Προστατεύει την επιδερμίδα από εξωτερικές επιθέσεις (ήλιος, κρύο) και είναι χρήσιμο σε περιπτώσεις ακμής και σε μικροερεθισμούς (κοκκινίλες).

Αβοκάντο

Το χρησιμοποιούσαν οι Αζτέκοι και για το πρόσωπο αλλά και στη μαγειρική.

Πλούσιο σε βιταμίνες A,B,C,D,E,H,K καθώς και σε λεκιθίνη.

Χαρίζει λάμψη και ελαστικότητα στο δέρμα και στην περιοχή των ματιών.

Ενδείκνυται για ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες.

Κάνναβη

Έλαιο πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και επειδή έχει ενυδατική, μαλακτική και αναζωογονητική δράση, ωφελεί ιδιαίτερα τα αφυδατωμένα, ταλαιπωρημένα και με ρυτίδες δέρματα.

Μακαντάμια

Πλεονέκτημά του είναι το γεγονός ότι κρατάει ζωντανές τις ιδιότητές του περισσότερο χρονικό διάστημα από άλλα έλαια.

Κάνοντας μασάζ στο πρόσωπο, βελτιώνει τοπικά την κυκλοφορία του αίματος στα πολύ μικρά αγγεία.

Δίνει λάμψη και ελαστικότητα, χωρίς να αφήνει αίσθηση λιπαρότητας.

Χρησιμοποιείται σε ευαίσθητα δέρματα και σε περιπτώσεις που υπάρχουν βλάβες στο δέρμα, για επούλωση τοπικά.

Νυχτολούλουδο

Προστατεύει την επιδερμίδα προσφέροντάς της θρέψη και λάμψη, και αυξάνοντας την ελαστικότητά της.

Είναι πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και άριστο αντιγηραντικό συστατικό.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι αυτό το έλαιο χρησιμοποιείται και για λήψη από το στόμα, βοηθώντας στο προεμμηνορροϊκό σύνδρομο και σε διαταραχές της εμμηνόπαυσης.

Χοχόμπα

Από τα σπουδαία φυτικά έλαια.

Ρυθμίζει τη λιπαρότητα και την έκκριση σμήγματος, αλλά έχει και πολύ καλή δράση σε πολύ ξηρά δέρματα.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ντεμακιγιάζ αλλά και για μετά το ξύρισμα.

Αιθέρια Έλαια για το Πρόσωπο

Αιθέρια έλαια

Ελίχρυσος

Δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, το αναφέρουμε όμως λόγω της εντυπωσιακής του δράσης στην αντιμετώπιση των αιματωμάτων.

Αυτή του η ιδιότητα, το καθιστά ιδανικό συστατικό σε προϊόντα κατά της ευρυαγγείας και της ροδόχρου νόσου.

Εξαιρετικό και για να απαλύνει τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια.

Κίστος

Έχει ισχυρή επουλωτική δράση.

Συμβάλλει στην ομορφιά της επιδερμίδας ως αντιγηραντικό και επιβραδυντικό του σχηματισμού ρυτίδων.

Ρόδο Δαμασκού

Πρόκειται για ένα αιθέριο έλαιο με υπέροχο άρωμα.

Βασικό συστατικό σε προϊόντα με αντιγηραντική δράση, τονώνει και συσφίγγει την επιδερμίδα.

Γεράνι Αιγύπτου

Αιθέριο έλαιο πλούσιο σε δραστικά μόρια. Ισχυρό αντιβακτηριακό, επουλωτικό, αντιφλεγμονώδες και τονωτικό του δέρματος, χρησιμοποιείται κατά της ακμής.

Δυνατό αιμοστατικό, κατάλληλο για κοψίματα μετά το ξύρισμα!

Τριαντάφυλλο

Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, ιδιαίτερα για ξηρές, ώριμες επιδερμίδες.

Μαζί με λάδι αγριοτριανταφυλλιάς, εξισορροπεί την ενυδάτωση της επιδερμίδας και λειαίνει τις γραμμές έκφρασης.

Μέντα πιπερίτα

Είναι από τα πιο γνωστά αιθέρια έλαια στην Αρωματοθεραπεία.

Τονώνει την επιδερμίδα και αφήνει αίσθηση δροσιάς.

Κατάλληλο για λιπαρά, ακνεϊκά και με μαύρα στίγματα δέρματα.

Ανθόνερα

Ειδική κατηγορία, είναι τα αρωματικά νερά που λαμβάνονται κατά τη διαδικασία παρασκευής των αιθέριων ελαίων, μετά από απόσταξη με ατμό του νερού.

Χρησιμοποιούνται ως λοσιόν καθαρισμού του προσώπου, με διαφορετικές ιδιότητες το καθένα.

Τα ανθόνερα είναι πολύ ευαίσθητα σε μικροβιακές μολύνσεις και χρειάζεται να τα συντηρούμε στο ψυγείο.

Να χρησιμοποιούνται μέσα σε έξι μήνες από το άνοιγμα της συσκευασίας τους.

Αμαμελίδα

Καθαριστικό, τονωτικό, συσφίγγει τους πόρους, καθαρίζει και τονώνει την επιδερμίδα.

Νερατζιά

Αναγεννά, δίνει λάμψη στην επιδερμίδα.

Καταπραΰνει και δροσίζει με ήπιο τρόπο.

Γκρέιπφρουτ

Ιδανικό για τη λιπαρή επιδερμίδα, καθαρίζει και συσφίγγει τους πόρους.

Τίλιο

Για άτονες, θαμπές και ευαίσθητες επιδερμίδες που ερεθίζονται εύκολα.

Διονύσης Μεντές, Φαρμακοποιός, Αρωματοθεραπευτής, www.pharmajoy.gr

Κατεβάστε τώρα το Application!

Με την περιήγησή σας στο y-o.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.