Κολλαγόνο με Φυσικό Τρόπο

Το κολλαγόνο είναι μία σημαντική για τη διατήρηση της υγείας και της ομορφιάς φυσική πρωτεΐνη, η οποία βρίσκεται στα οστά, στο δέρμα, στους τένοντες, στους συνδέσμους και στους χόνδρους του σώματός μας.

Κολλαγόνο με Φυσικό Τρόπο

Η παραγωγή κολλαγόνου εξαρτάται από τα επαρκή επίπεδα εννέα αμινοξέων, που δεν μπορεί να κατασκευάσει από μόνο του το σώμα και πρέπει να λαμβάνονται μέσω της διατροφής.

Γενικά, ζωικές πηγές όπως πουλερικά, ψάρια, τυρί, γάλα και αυγά παρέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα.

Για την καλλίτερη σύνθεση του κολλαγόνου, ωστόσο, πρέπει να προσθέσετε και ασπράδια αυγών και φύτρα σιταριού.

Επίσης χρειάζονται και τροφές με βαθύ κόκκινο και μοβ χρώμα, όπως τα κεράσια, τα βατόμουρα και τα σμέουρα.

Επιπρόσθετα, ιδιαίτερη σημασία στην παραγωγή του κολλαγόνου έχουν τα ακτινίδια, το μπρόκολο, το κάρδαμο, τα πορτοκάλια, οι πιπεριές, τα πεπόνια και η πικραλίδα.

Πόπη Χαραμή, Φαρμακοποιός
ΧΑΡΑΜΗ ΑΕ
www.y-o.gr

Με την περιήγησή σας στο y-o.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.