fbpx

Λάδι Καρύδας – Οι Χρήσεις του στα Μαλλιά και την Επιδερμίδα

Οι ευεργετικές δράσεις του ελαίου καρύδας έχουν πάψει να είναι μυστικό.

Έλαιο καρύδας μπορούμε να βρούμε πλέον πολύ εύκολα.

Το λάδι καρύδας μπορεί να αφαιρέσει ακόμα και το αδιάβροχο μακιγιάζ. 

Εκτός από τη χρήση του στη μαγειρική ως υποκατάστατο των άλλων ελαίων, μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινή περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών μας.

Ας δούμε πιο συγκεκριμένα.

Αντικαθιστά την ενυδατική κρέμα

Αν μας τελείωσε η ενυδατική κρέμα, το λάδι καρύδας την αντικαθιστά ιδανικά.

Είναι κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος και για όλο το σώμα και το πρόσωπο γιατί τα ενυδατώνει τόσο καλά όσο λίγα προϊόντα.

Τιθασσεύει τα φριζαρισμένα μαλλιά

Όπως και όλα τα έλαια που κυκλοφορούν στην αγορά καλλυντικών, έτσι και το έλαιο καρύδας είναι ιδανικό για τις φριζαρισμένες άκρες των μαλλιών.

Η σύστασή του είναι τέτοια που διαπερνά την τρίχα και κλειδώνει την υγρασία στα μαλλιά μη επιτρέποντάς τα να φριζάρουν.

Μειώνει τις ραγάδες

Κάνοντας απαλό μασάζ με λάδι καρύδας στις προβληματικές περιοχές του σώματος καθημερινά, μπορούμε να περιμένουμε αισθητή βελτίωση μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Οπωσδήποτε η εικόνα του δέρματος καλυτερεύει.

Φυσικά, αυτό οφείλεται και στην έντονα ενυδατική του δράση.

Είναι ιδανικό για ντεμακιγιάζ

Υπάρχουν ένα σωρό προϊόντα για ντεμακιγιάζ στην αγορά, αλλά το έλαιο καρύδας μπορεί να μας ξελασπώσει ικανοποιητικά σε περίπτωση που μας έχουν τελειώσει.

Βάζοντας λίγη ποσότητα σε ένα βαμβάκι και τρίβοντας απαλά το πρόσωπο, το λάδι καρύδας μπορεί να αφαιρέσει ακόμα και το αδιάβροχο μακιγιάζ.

To έλαιο καρύδας μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινή περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών μας.

Θεραπεύει τα σκασμένα χείλη

Τον χειμώνα είναι συνηθισμένο να σκάνε τα χείλη μας λόγω του ξηρού αέρα και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Με λίγη ποσότητα ελαίου καρύδας στα χείλη αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, πετυχαίνουμε τέλεια ενυδάτωση και θεραπεία από τα σκασίματα και τις πληγές.

Χρησιμοποιείται ως αποσμητικό

Το έλαιο καρύδας εξοντώνει βακτήρια και μύκητες αφήνοντας παράλληλα ένα ελαφρύ, ευχάριστο άρωμα.

Δε χρησιμοποιείται όμως σαν αντιιδρωτικό.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να είμαστε ασφαλείς είναι να εφαρμόσουμε πρώτα ένα ουδέτερο αντιιδρωτικό και αφού στεγνώσει, να εφαρμόσουμε από πάνω το έλαιο καρύδας.

Καταπραΰνει από τα ηλιακά εγκαύματα

Θαυματουργή για αυτόν το σκοπό είναι η αλόη, όμως και το λάδι καρύδας μπορεί να δράσει εξίσου καλά και να μας ανακουφίσει από το έγκαυμα.

Δεν έχει εποχή, επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αίσθηση τραβήγματος ή ξηρότητας που νιώθουμε το καλοκαίρι από τον ήλιο και τη θάλασσα.

Αρκεί να απλώσουμε λίγη ποσότητα πάνω στο ερεθισμένο σημείο.

Συμβάλλει στην καλή στοματική υγιεινή

Μια στο τόσο μπορούμε να καθαρίζουμε το στόμα μας κάνοντας μπουκώματα με λάδι καρύδας σε ποσότητα ίση με ένα κουταλάκι του γλυκού για μερικά λεπτά.

Ο λόγος είναι ότι το έλαιο αφαιρεί την πλάκα ακόμα και από σημεία που δεν τα πιάνει το οδοντικό νήμα.

Έτσι, μειώνονται οι φλεγμονές που οδηγούν σε ασθένειες, όπως η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα, ενώ απολαμβάνουμε και δροσερή αναπνοή.

www.y-o.gr

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Με την περιήγησή σας στο y-o.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.