fbpx

Απλοί Τρόποι για να Σβήσετε το «Πόδι της Χήνας» από τα Μάτια σας

Οι ρυτίδες που δημιουργούνται στην εξωτερική γωνία των ματιών είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα.

Το λεγόμενο «πόδι της χήνας» αντιμετωπίζει αποτελεσματικά η αισθητική χειρουργική.

Το "πόδι της χήνας" είναι ένα σημείο που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες.

Πρόκειται για τις ρυτίδες έκφρασης που δημιουργούνται επειδή η επιφάνεια του δέρματος γύρω από τα μάτια κινείται συνεχώς όταν μιλάτε, γελάτε και γενικά εκφράζεστε.

Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις που γίνονται δημιουργούν αυτές τις γραμμές σε εκείνο το σημείο πιο γρήγορα από τις ρυτίδες στο υπόλοιπο πρόσωπο.

Φυσικά, εδώ ρόλο παίζει ο τρόπος ζωής, το πόσο περιποιείστε το δέρμα σας, η έκθεσή σας στον ήλιο, η διατροφή σας, το αν πίνετε αρκετό νερό, καπνίζετε ή λαμβάνετε αντιοξειδωτικά μέσω της διατροφής σας.

Αν δεν αντιμετωπιστούν, οι ρυτίδες γίνονται πιο βαθιές, ενώ η σταδιακή απώλεια του κολλαγόνου προκαλεί και χαλάρωση στην περιοχή.

Υπάρχουν όμως, κάποιοι εύκολοι τρόποι να εξαλείψετε το «πόδι της χήνας» ή έστω να μειώσετε την ένταση των ρυτίδων που το δημιουργούν.

Καθημερινή ενυδάτωση

Ενυδατώνοντας την επιδερμίδα στις εξωτερικές γωνίες των ματιών με τα κατάλληλα προϊόντα σε καθημερινή βάση, θα νιώθετε το δέρμα σας πιο «άνετο».

Σιγά σιγά η περιοχή θα αρχίσει να λειαίνει.

Επίσης, πριν τον ύπνο μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε μια δραστική κρέμα αναδόμησης ώστε να έχει χρόνο να ενεργήσει όλη τη νύχτα.

Επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα

Καλλυντικά με ραμνόζη που δρουν ενάντια στις ρυτίδες και τη χαλάρωση, με καφεΐνη για τόνωση της μικροκυκλοφορίας και δράση κατά του οιδήματος και του πρηξίματος στην περιοχή είναι δύο καλές επιλογές.

Επίσης, οι κρέμες με επαρκή περιεκτικότητα σε καθαρή βιταμίνη C δίνουν λάμψη και είναι αντιοξειδωτικές, προλαμβάνουν την πρόωρη γήρανση, κρατούν το δέρμα ενυδατωμένο και ελαστικό και ενισχύουν την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Αν προτιμήσετε τη ρετινόλη, θα δείτε τις ρυτίδες σας σιγά σιγά να σβήνουν.

Η ρετινόλη θα πρέπει να εφαρμόζεται τη νύχτα και όχι προτού εκτεθείτε στην ηλιακή ακτινοβολία.

Κάντε μασάζ

Όταν νιώθετε κούραση ή εξάντληση για οποιονδήποτε λόγο, είναι πιθανό αυτό να αποτυπώνεται στα μάτια σας και στην περιοχή γύρω από αυτά.

Όταν κάνετε μακιγιάζ μην χρησιμοποιείτε βαριές συνθέσεις.

Τότε είναι η ώρα για να κάνετε λίγο μασάζ.

Καλύψτε με τις παλάμες σας τα μάτια χωρίς όμως να τις κρατάτε επίπεδες αλλά δημιουργώντας μια μικρή κοιλότητα με αυτές σαν να θέλετε να κλείσετε τα μάτια σας μέσα σε αυτές.

Επίσης, μην παραλείπετε να σηκώνετε το βλέμμα σας από τον υπολογιστή αν δουλεύετε σε αυτόν πολλές ώρες κάθε φορά που αισθάνεστε την ανάγκη.

Τέλος, κρατάτε ενεργή την περιοχή στο «πόδι της χήνας» κάνοντάς της απαλό μασάζ με τα ακροδάχτυλά σας.

Βαφτείτε έξυπνα

Όταν κάνετε μακιγιάζ μην «παραφορτώνετε» το σημείο με βαριές συνθέσεις.

Προτιμήστε μια βάση μέικ απ και ένα concealer με πλούσιους ενυδατικούς παράγοντες που θα αναμειγνύονται καλά και θα στρώνουν σωστά στην επίμαχη περιοχή δίνοντας ένα ενιαίο αποτέλεσμα.

Επίσης, μη βάζετε πολλές πούδρες, λάμψεις και σκιές γιατί όχι μόνο δε θα πετύχετε κάλυψη, αλλά θα προκαλέσετε ξηρότητα, κάτι που θα κάνει τις ρυτίδες που ήδη έχετε περισσότερο εμφανείς.

www.y-o.gr

 

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Με την περιήγησή σας στο y-o.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.