fbpx

Δώστε Τέλος στην Εποχιακή Τριχόπτωση

Μήπως μαζί με τα φύλλα που πέφτουν, πέφτουν και τα μαλλιά σας;

Πιθανότατα υποφέρετε από εποχιακή τριχόπτωση.

Ξεκινήστε άμεσα τη θεραπευτική αγωγή και ξαναβρείτε την αυτοπεποίθησή σας.

Η τριχόπτωση είναι και ανδρική και γυναικεία υπόθεση.

Φυσιολογικά μπορεί να πέφτουν μέχρι και 100 τρίχες την ημέρα.

Οι ειδικοί ασχολούνται με παθολογική τριχόπτωση εάν ο αριθμός ξεπερνάει τις 100.

Οι γυναίκες φαίνεται να πλήττονται περισσότερο από την εποχιακή τριχόπτωση, λόγω άγχους και ορμονικών διαταραχών, ενώ οι άνδρες συνήθως έχουν χρόνια τριχόπτωση, που οφείλεται σε κληρονομικότητα και οδηγεί σε φαλάκρα.

Δώστε Τέλος στην Εποχιακή Τριχόπτωση

Η διάχυτη αντιδραστική ή εποχιακή τριχόπτωση, εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες, λόγω στρες, ενός ψυχολογικού σοκ, μιας πρόσφατης εγκυμοσύνης, μιας διατροφικής διαταραχής ( εξαντλητική δίαιτα, ή έλλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων στη διατροφή), μιας έντονης και παρατεταμένης κούρασης, λόγω κακομεταχείρισης των μαλλιών (περμανάντ, ντεκολορασιόν, τραβηγμένα χτενίσματα…).

Μπορεί επίσης να προκληθεί μετά από μια χειρουργική επέμβαση ή λήψη ορισμένων φαρμάκων ή μετά από μια σοβαρή ίωση.

Η τριχόπτωση στις παραπάνω περιπτώσεις εμφανίζεται συνήθως έναν με τρεις μήνες μετά τον «ενοχοποιητικό» παράγοντα, είναι αναστρέψιμη και αρχίζουν να βγαίνουν νέες τρίχες μετά από 3-4 μήνες από τότε που σταματά ο παράγοντας που την προκαλεί.

Παράλληλα όμως είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι συχνά πολλές τρίχες μαζί φτάνουν στην τελογενή φάση του κύκλου ζωής τους, δηλαδή ήρθε η ώρα τους να πέσουν και να επαναφυτρώσουν νέες τρίχες.

Έτσι νομίζουμε ότι έχουμε μια μη φυσιολογική τριχόπτωση ενώ πρόκειται για μια συνήθη εποχιακή τριχόπτωση.

Και Τώρα Τι Κάνουμε;

Ευτυχώς τα νέα είναι ευχάριστα και η τριχόπτωση μπορεί πλέον να αντιμετωπιστεί!

Στο φαρμακείο θα βρείτε πολλά διαφορετικά προϊόντα για να επιλέξετε ποιο είναι το κατάλληλο για την περίπτωσή σας.

Τα δερμοκαλλυντικά κατά της τριχόπτωσης αποτελούν τη θεραπεία της 1ης γραμμής για την εποχιακή και διάχυτη τριχόπτωση, ειδικά στις γυναίκες.

Ο συνδυασμός της θεραπείας σας με κάποιο συμπλήρωμα διατροφής που ενισχύει την τριχοφυΐα θα σας προσφέρει καλύτερο αποτέλεσμα.

Ας δούμε πιο συγκεκριμένα την κατάλληλη αγωγή.

• Η δερμοκαλλυντική φροντίδα (σαμπουάν +λοσιόν) για την τριχόπτωση έχει στόχο να καθαρίσει απαλά το τριχωτό της κεφαλής, να ρυθμίσει τυχόν υπερβολική έκκριση σμήγματος, να εξυγιάνει το τριχωτό (από υπερβολική ανάπτυξη βακτηριδίων και μυκήτων ), να ενεργοποιήσει τη μικροκυκλοφορία στον θύλακα της τρίχας και να δώσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ενδυνάμωση της τρίχας, με επακόλουθο να σταματήσει η τριχόπτωση, να δυναμώσουν τα μαλλιά και να αρχίσουν να βγαίνουν νέες τρίχες.

Οι καλλυντικές λοσιόν εφαρμόζονται πάνω στο τριχωτό 1-3 φορές την βδομάδα ή και καθημερινά, ανάλογα με το προϊόν, ανοίγοντας χωρίστρες και κάνοντας ελαφρό μασάζ για την καλή απορρόφησή τους.

Τα σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης ενισχύουν τη δράση της λοσιόν.

Εποχιακή Τριχόπτωση

• Η λήψη ειδικών συμπληρωμάτων διατροφής για την τριχόπτωση ενισχύει πάντα το αποτέλεσμα διότι δρούνε εκ των έσω και κυρίως προσφέρουν τα απαραίτητα αμινοξέα για την σύνθεση της κερατίνης της τρίχας.

Παράλληλα λοιπόν μπορείτε να πάρετε και κάποιο συμπλήρωμα που θα σας προτείνει ο φαρμακοποιός σας, που να περιέχει θειούχα αμινοξέα, βασικά λιπαρά οξέα, ιχνοστοιχεία μετάλλων όπως ψευδάργυρο ή ο σίδηρο, καθώς και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ή βιταμίνη Α.

• Ακολουθείστε μια αγωγή για την τριχόπτωση τουλάχιστον για 3 μήνες.

Το μασάζ κατά την εφαρμογή διευκολύνει τη διείσδυση των δραστικών συστατικών, ενώ παράλληλα διεγείρει τη μικροκυκλοφορία τοπικά.

• Αποφύγετε ντεκολορασιόν, περμανάντ, έντονο brushing με πολύ ζεστό αέρα και χτενίσματα με τραβηγμένα μαλλιά.

www.y-o.gr

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Με την περιήγησή σας στο y-o.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.