fbpx

Καθυστέρηση Τοκετού - Πώς να τον Επισπεύσετε με Φυσικούς Τρόπους

Το να καθυστερήσει ένα μωρό να γεννηθεί είναι απόλυτα φυσιολογικό, ειδικά στην πρώτη κύηση.

Συνήθως, η πρώτη εγκυμοσύνη «παίρνει» όλο τον 9ο μήνα και είναι απόλυτα φυσιολογικό το μωρό να γεννηθεί στην 41η ή 42η εβδομάδα.

Με συχνές επισκέψεις στον γιατρό σας θα βεβαιωθείτε πως όλα είναι καλά, αφού ο υπέρηχος δείχνει αν παρέχεται αρκετό οξυγόνο από τον πλακούντα αλλά και τα ίδια θρεπτικά συστατικά.

Στις περιπτώσεις που έχετε περάσει την ημερομηνία που σας έχει δώσει ο γιατρός σας, θα σας συμβουλεύει για πρόκληση τοκετού ή καισαρική τομή, ανάλογα με την περίπτωση.

Ωστόσο, υπάρχουν και μερικοί φυσικοί τρόποι που μπορείτε να επισπεύσετε τον τοκετό σας.

Το να καθυστερήσει ένα μωρό να γεννηθεί είναι απόλυτα φυσιολογικό, ειδικά στην πρώτη κύηση.

Αυτοί είναι:

Περπάτημα 

Το απλό περπάτημα κατά το τέλος της εγκυμοσύνης μπορεί να βοηθήσει, χάρη στη βαρύτητα και το λίκνισμα των γοφών, να κατέβει το μωρό χαμηλά στη λεκάνη σας.

Η πίεση του μωρού μπορεί να ωθήσει τον τράχηλο να αρχίσει να διαστέλλετε και να συμβάλει στην πρόοδο της εργασίας των συσπάσεων, αν ήδη υπάρχουν.

Αλλά ακόμη και αν αυτό δεν γίνει, η φυσική σας κατάσταση ασφαλώς θα καλυτερεύσει.

Απλά μην το παρακάνετε, γιατί θα χρειαστείτε όλη την ενέργεια σας για τη συγκεκριμένη ημέρα του τοκετού.

Σεξ

Αν και φαίνεται αδύνατο να σκεφτείτε κάτι τέτοιο όταν είστε 40 εβδομάδες έγκυος και ίσως περισσότερο, αξίζει όμως να δώσετε μία ευκαιρία στο σεξ.

Το σπέρμα περιέχει προσταγλανδίνες ορμόνες που μπορούν να βοηθήσουν τον τράχηλο να ανοίξει και να λεπτύνει, δηλαδή να είναι έτοιμος για τον τοκετό.

Επίσης ο οργασμός απελευθερώνει την οξυτοκίνη, ορμόνη που προκαλεί συστολές.

Επιπλέον, η προσπάθεια αυτή που δεν κοστίζει τίποτε, θα ανακουφίσει την όποια ένταση υπάρχει, κυρίως από το γέλιο στην προσπάθειά σας να τα καταφέρετε!

Το απλό περπάτημα κατά το τέλος της εγκυμοσύνης μπορεί να βοηθήσει, χάρη στη βαρύτητα και το λίκνισμα των γοφών, να κατέβει το μωρό χαμηλά στη λεκάνη σας.

Το έλαιο του νυχτολούλουδου

Πολλές μαίες προτείνουν το έλαιο του νυχτολούλουδου για τις έγκυες δεδομένου ότι το βότανο αυτό μπορεί να βοηθήσει τον τράχηλο της μήτρας.

Υπάρχουν και άλλα βότανα, όπως τα φύλλα από κόκκινο βατόμουρο, όμως είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας.

Δεν υπάρχουν μελέτες για τον προσδιορισμό της ασφάλειας των βοτάνων αυτών.

Καστορέλαιο

Το φυτικό αυτό έλαιο είναι καθαρτικό και για πολλές δεκαετίες χρησιμοποιείται για την θεραπεία της δυσκοιλιότητας.

Προκαλεί σπασμούς στα έντερα και μπορεί να ερεθίσει τη μήτρα για να επισπεύσει τη διαδικασία του τοκετού.

Βελονισμός

Ο βελονισμός, δγηλαδή η τέχνη της εισαγωγής λεπτών βελόνων σε συγκεκριμένα σημεία πίεσης στο σώμα, μπορεί να τονώσει τη δραστηριότητα της μήτρας, και πολλοί ειδικοί βεβαιώνουν ότι είναι ένας φυσικός τρόπος για την πρόκληση τοκετού.

Φυσικά ακόμη και οι πιο σκληροπυρηνικοί υποστηρικτές του βελονισμού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, λένε ότι αν το μωρό δεν είναι έτοιμο, ο βελονισμός μόνος του δεν είναι πιθανό να το κάνει να συμβεί.

Έτσι, εκτός και αν είστε πράγματι ανυπόμονη, φυλάξτε τα χρήματά σας.

Διέγερση της θηλής

Είναι ένας ακόμη τρόπος που όπως λέγεται προκαλεί την απελευθέρωση της οξυτοκίνης ορμόνη που φέρνει συστολές.

Όμως και αυτός ο φυσικός τρόπος μπορεί να γίνει επικίνδυνος, προκαλώντας οδυνηρή και ισχυρή συστολή της μήτρας προκαλώντας έτσι χαμηλότερο καρδιακό ρυθμό στο έμβρυο.

Έτσι εκτός και αν σας παρακολουθεί ο γιατρός, μακριά τα χέρια από τις θηλές.

www.y-o.gr

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Με την περιήγησή σας στο y-o.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.