Υγεία & Ομορφιά
Βιταμίνη D3 και Βιταμίνη Κ2: Μια Μοναδική Συνέργεια!
Βιταμίνη D3 και Βιταμίνη Κ2: Μια Μοναδική Συνέργεια!
Χωρίς κατηγορία

Βιταμίνη D3 και Βιταμίνη Κ2: Μια Μοναδική Συνέργεια!

Σύμφωνα με τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα, η παρατεταμένη και μεγάλη πρόσληψη βιταμίνης D προάγει την παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων πρωτεϊνών, που εξαρτώνται από την βιταμίνη Κ.

Οι πρωτεΐνες αυτές πολύ συχνά παραμένουν ανενεργές, ενδεχομένως λόγω χαμηλής συγκέντρωσης βιταμίνης Κ2, η οποία απαιτείται προκειμένου να ενεργοποιηθούν (καρβοξυλιωθούν).

Βιταμίνη D3 και Βιταμίνη Κ2: Μια Μοναδική Συνέργεια!

Όπως υπογραμμίζουν κορυφαίοι επιστήμονες, η βιταμίνη Κ2 ενεργοποιεί τις 2 σημαντικές πρωτεΐνες (οστεοκαλσίνη και matrix GLA) οι οποίες έτσι, λειτουργούν ως «τροχονόμος» για το ασβέστιο, καθοδηγώντας το στα οστά και όχι στα αγγεία για καθίζηση.

Το αντίθετο φαίνεται να συμβαίνει όταν δεν ενεργοποιηθούν οι 2 αυτές πρωτεΐνες.

Συνυπολογίζοντας πρόσφατα στοιχεία μελετών, τα οποία εξετάζουν την συγχορήγηση βιταμίνης D και βιταμίνης Κ2 (J Am Coll Nutr. 2017 Jul;36(5):399-412., Aging 2017 Jan 26;9(1):256-285), καταλήγουμε σε θετικά συμπεράσματα ως προς τη δράση αυτής της συνέργειας στην οστική πυκνότητα (BMD).

Ωστόσο η συνεργιστική δράση των βιταμινών D και Κ2 φαίνεται να μην σταματά μόνο στον οστίτη ιστό.

Ο συνδυασμός αυτών των βιταμινών προάγει τον μεταβολισμό της ινσουλίνης, μέσα από την υπερδραστηριοποίηση των γονιδίων των υποδοχέων της ινσουλίνης, τη ρύθμιση της έκκρισης ινσουλίνης από τα β-κύτταρα του παγκρέατος, την ενίσχυση του πολλαπλασιασμού των β-κυττάρων και την εξομάλυνση της παραθυρεοειδικής ορμόνης (International Journal of Endocrinology Vol 2017, Article ID 7454376, 12).

Στο Πανεπιστήμιο του Cardiff αναπτύχθηκε σχετικά πρόσφατα ένα μοναδικό συμπλήρωμα διατροφής σε μορφή στοματικού σπρέι βιταμίνης D3 (3000 IU) και Κ2 (75 μg), το Dlux+, το οποίο απορροφάται μέγιστα από τον στοματικό βλεννογόνο και συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τις ευεργετικές ιδιότητες της D3 με την Κ2.

Η BetterYou χρησιμοποιεί την πιο βιοδιαθέσιμη και σταθερή μορφή K2, την MK-7 που μπορεί εύκολα να αξιοποιηθεί από το σώμα.

Η μορφή της K2 προέρχεται από λουλούδια.

Πώς δουλεύει το στοματικό σπρέι;

Το σπρέι βιταμίνης D3 και K2 παρέχει μικρο-σταγονίδια που διαπερνούν το πλούσιο φλεβικό σύστημα που βρίσκεται στο εσωτερικό της στοματικής κοιλότητας, παρέχοντας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος, παρακάμπτοντας το έντερο.

Magnesium Oil Original Spray.

Διαδερμικό Μαγνήσιο – ο τρίτος «παίκτης»

Τα οφέλη του μοναδικού συνδυασμού D3+K2 μπορεί ακόμη περισσότερο να ενισχυθούν αν δοθεί και η απαραίτητη μέριμνα για επάρκεια σε μαγνήσιο.

Ένας από τους βέλτιστους τρόπους που μπορεί κάποιος να προσλάβει μαγνήσιο είναι η διαδερμική χρήση.

Το μαγνήσιο που χρησιμοποιείται στα Magnesium Oils και Magnesium Flakes της Better You είναι υπό τη μορφή «εξαϋδρικού χλωριούχου μαγνησίου», η οποία είναι εξαιρετικά απορροφήσιμη από το δέρμα και αποτελεί τη πιο διαλυτή μορφή όλων των ενώσεων μαγνησίου.

Επίσης είναι εξ ολοκλήρου ιονισμένο, επιτρέποντας τη βέλτιστη απορρόφηση του μέσω του δέρματος.

Το ποσό του μαγνησίου που μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί από τους ιστούς υπολογίζεται με βάση το πόσο διαλυτή είναι η ένωση του μαγνησίου καθώς και την ποσότητα ιοντικού μαγνησίου που απελευθερώνεται.

Να σημειωθεί πως το Διαδερμικό Μαγνήσιο της Better You δεν έχει καμία σχέση με προϊόντα που εμπεριέχουν θειϊκό μαγνήσιο και τα οποία μπορεί να απορροφώνται από το δέρμα, αλλά δεν συγκρατούνται επαρκώς από τον οργανισμό μας, αδυνατώντας να συμβάλλουν στην ουσιαστική αποκατάσταση των επιπέδων μαγνησίου.

Μια κλινική δοκιμή από το Πανεπιστήμιο του Cardiff έδειξε πόσο καλά απορροφάται το μαγνήσιο μέσω του δέρματος, τροφοδοτώντας κάθε κύτταρο.

Συγκεκριμένα, οι Watkins & Josling εξέτασαν κατά πόσο η διαδερμική εφαρμογή εξαϋδρικού χλωριούχου μαγνησίου θα μπορούσε να μεταβάλει τα επίπεδα μαγνησίου στον ορό και στις αναλογίες ασβεστίου / μαγνησίου του σώματος.

Μετά από 12 εβδομάδες, το 89% των συμμετεχόντων παρουσίασε αύξηση των κυτταρικών επιπέδων μαγνησίου κατά 59,7%.

Αυτό το ποσοστό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αντιπροσωπεύει πέντε φορές ταχύτερο αποτέλεσμα από ό,τι αποδίδουν τα συμπληρώματα μαγνησίου, που λαμβάνονται από το στόμα.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζήσε τη Ζωή σου με Χαμόγελο από το Φαρμακείο Δoυβή

yoadmin

Καμπαρντίνα – Πώς να τη Φορέσετε με 7 Διαφορετικούς Τρόπους

Evi Makavelou

Πόνοι Περιόδου

yoadmin

6 Tips για να Είσαι Μοδάτη με Λαμπερά και Υγιή Μαλλιά

Evi Makavelou

Οι Προτάσεις του ΣΦΕΕ για Ένα Ισχυρό, Βιώσιμο και Αποδοτικό Εθνικό Σύστημα Υγείας

yoadmin

Φωτογραφίες – Video – Ημέρες Υγείας και Ομορφιάς

yoadmin

Τύπος – Ημέρες Υγείας και Ομορφιάς

yoadmin

Φυσικοί Τρόποι για να Καταπολεμήσετε τη Στυτική Δυσλειτουργία

Διαγωνισμός Υγεία και Ομορφιά στο Instagram – Λήγει 31 Ιανουαρίου 2020

yoadmin

Οι Καλύτερες Πετσέτες Παραλίας που θα Κάνουν τις Μέρες σας στην Παραλία Απολαυστικές

Evi Makavelou

Τα Απόλυτα Καλοκαιρινά Αξεσουάρ για Άντρες

Evi Makavelou

Νέες Τάσεις στη Γυμναστική και τη Διατροφή

Evi Makavelou