Υγεία & Ομορφιά
Τα Γαλακτοκομικά Συνδέονται με Μειωμένο Κίνδυνο Διαβήτη και Υπέρτασης.
Τα Γαλακτοκομικά Συνδέονται με Μειωμένο Κίνδυνο Διαβήτη και Υπέρτασης.
Επικαιρότητα

Τα Γαλακτοκομικά Συνδέονται με Μειωμένο Κίνδυνο Διαβήτη και Υπέρτασης

Η κατανάλωση τουλάχιστον δύο μερίδων γαλακτοκομικών προϊόντων την ημέρα συνδέεται με μικρότερο κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη και υψηλής αρτηριακής πίεσης, καθώς και μεταβολικού συνδρόμου, σύμφωνα με μία νέα διεθνή επιστημονική μελέτη σε 21 χώρες πέντε ηπείρων, η οποία επιβεβαιώνει ευρήματα προηγούμενων ερευνών.

Η μείωση του κινδύνου είναι μεγαλύτερη για τα γαλακτοκομικά με πλήρη λιπαρά.

Τα Γαλακτοκομικά Συνδέονται με Μειωμένο Κίνδυνο Διαβήτη και Υπέρτασης.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Δρ. Άντριου Μέντε του καναδικού Πανεπιστημίου ΜακΜάστερ του Οντάριο, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό “BMJ Open Diabetes Research & Care”.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, που εξετάστηκαν κατά πόσο καταναλώνονταν στη διάρκεια των προηγούμενων 12 μηνών, ήταν γάλα, γιαούρτι, ροφήματα γιαουρτιού, βούτυρο, κρέμα γάλακτος και τυριά, είτε με πλήρη είτε με χαμηλά λιπαρά (1% έως 2%).

Στη μελέτη συμμετείχαν συνολικά περίπου 148.000 άνθρωποι ηλικίας 35 έως 70 ετών, από τους οποίους 13.640 εμφάνισαν υπέρταση και οι 5.351 διαβήτη κατά τη διάρκεια μίας περιόδου εννέα ετών.

Η μέση ημερήσια ολική κατανάλωση γαλακτοκομικών από τους συμμετέχοντες ήταν 179 γραμμάρια, με την ποσότητα να είναι διπλάσια για τα πλήρη σε σχέση με τα χαμηλά λιπαρά.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι έτρωγαν τουλάχιστον δύο μερίδες πλήρων γαλακτοκομικών ημερησίως, είχαν 12% μικρότερο κίνδυνο για διαβήτη και υπέρταση, ενώ ο κίνδυνος μειωνόταν κατά 14% εάν έτρωγαν τρεις μερίδες.

Η καθημερινή κατανάλωση δύο μερίδων γαλακτοκομικών σχετιζόταν, επίσης, με 24% μικρότερο κίνδυνο για εκδήλωση μεταβολικού συνδρόμου (μείωση κινδύνου κατά 28% εάν τα γαλακτοκομικά ήταν με πλήρη λιπαρά).

«Αν τα ευρήματά μας επιβεβαιωθούν από μεγαλύτερες και πιο μακρόχρονες μελέτες, τότε η αύξηση στην κατανάλωση γαλακτοκομικών μπορεί να αποτελέσει μία προσιτή και χαμηλού κόστους προσέγγιση για τη μείωση του μεταβολικού συνδρόμου, της υπέρτασης, του διαβήτη και τελικά των περιστατικών καρδιαγγειακής νόσου παγκοσμίως», συμπέραναν οι ερευνητές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ΕΕ Πρέπει να «Κινηθεί Ταχύτερα» στο Ζήτημα των Διαβατηρίων Εμβολιασμού

Evi Makavelou

Τα Εγκεφαλικά Αυξάνουν Σημαντικά τον Κίνδυνο Άνοιας

Evi Makavelou

Σε Ετοιμότητα το Υπουργείο Υγείας για το Ενδεχόμενο Τρίτο Κύμα Κορωνοϊού και Προβληματισμός για την Αττική και τις Νέες Μεταλλάξεις

Evi Makavelou

Οι Επαναλοιμώξεις Covid-19 Αυξάνουν Σημαντικά τον Κίνδυνο για Άλλες Παθήσεις

Άνθρωποι Κοντά σε Πράσινους Χώρους Βιολογικά Νεότεροι Κατά Δυόμισι Χρόνια

Στοιχεία από το Νοσοκομείο “Αττικόν” για Επιπλοκές της Λοίμωξης COVID-19 σε Έγκυες και Λεχώνες

Evi Makavelou

Τι Πρέπει να Γνωρίζετε για την Εποχή του Κρυολογήματος και της Γρίπης εν Μέσω της COVID-19

Βρισκόμαστε Κοντά στη Θεραπεία Όλων των Μορφών Καρκίνου; Σημαντική Ανακάλυψη των Επιστημόνων

a.alefragkis

Κικίλιας: Ο Αντικαπνιστικός Νόμος Εφαρμόζεται Επιτυχώς

a.alefragkis

Οι Περισσότερες Πτώσεις των Ηλικιωμένων Γίνονται στο Σπίτι

yoadmin

Οι Νεοπλασματικές Παθήσεις και οι Επιπτώσεις του Κορωνοϊού

yoadmin

Από τι Κινδυνεύουν Όσοι Πάσχουν από το Σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης;

a.alefragkis