Υγεία & Ομορφιά
Οδηγίες Ασφαλείας κατά την Οδήγηση λόγω Κορωνοϊού.
Οδηγίες Ασφαλείας κατά την Οδήγηση λόγω Κορωνοϊού.
Επικαιρότητα

Οδηγίες Ασφαλείας κατά την Οδήγηση λόγω Κορωνοϊού

Σύμφωνα με οδηγίες του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) «Παύλος Μυλωνάς», αυτό το διάστημα, λόγω κορωνοϊού, θα πρέπει να μένουμε στο σπίτι.

Αλλά για όσους όμως η μετακίνηση κρίνεται αναγκαία, συνίσταται προσοχή και υπεύθυνότητα στον δρόμο κατά την οδήγηση.

Οδηγίες Ασφαλείας κατά την Οδήγηση λόγω Κορωνοϊού.

Το Ι.Ο.ΑΣ. υπογραμμίζει την ανάγκη ιδιαίτερης προσοχής κατά την περίοδο που διανύουμε, η οποία διακατέχεται από έντονο στρες και ψυχολογική πίεση λόγω κορωνοϊού.

«Θέλουμε να τονίσουμε ότι πρέπει, ως οδηγοί και χρήστες του δρόμου γενικότερα, να είμαστε όσο γίνεται πιο προσεκτικοί και υπεύθυνοι στις μετακινήσεις μας.

Η ατομική μας ευθύνη για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι μεγάλη.

Το ίδιο μεγάλη είναι και η ευθύνη μας για την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Παύλος Μυλωνάς», το οποίο ανέβαλε, λόγω κορωνοϊού, πολλές από τις προγραμματισμένες εκπαιδευτικές δράσεις σε παιδιά και νέους και δράσεις ευαισθητοποίησης μαθητών που επρόκειτο να γίνουν στο πλαίσιο της 13ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, υπενθυμίζει ότι η ασφάλεια στον δρόμο μας αφορά όλους.

Σε περίπτωση που χρειαστεί να μετακινηθούμε στη διάρκεια αυτής της περιόδου, παρ’ όλο που το γενικό πρόσταγμα είναι «μένουμε σπίτι», αυτό θα πρέπει να γίνει με προσοχή και υπευθυνότητα.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το Ινστιτούτο σημειώνει ότι στην παρούσα κατάσταση «οι πολίτες περιόρισαν κατά 50% τις μετακινήσεις τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που από πλευράς Οδικής Ασφάλειας είναι ο πιο ασφαλής τρόπος μετακίνησης».

Το Ι.Ο.ΑΣ. επισημαίνει πως «ο κόσμος διακατέχεται από έντονο στρες και ψυχολογική πίεση λόγω της πανδημίας» και ότι «οι μαθητές και οι νέοι, αλλά και οι ενήλικες, συνεχίζουν να κυκλοφορούν στους δρόμους παρά τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας», ενώ αναφέρεται και σε «σχετικά περιστατικά λανθασμένης οδικής και οδηγικής συμπεριφοράς και τροχαία συμβάντα».

Ιδιαίτερη μνεία κάνει το Ι.Ο.ΑΣ. στους επαγγελματίες οδηγούς που καθημερινά, αλλά ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας με τις αυξημένες ανάγκες σε μεταφορά απαραίτητων υλικών και προϊόντων εργάζονται σκληρά για τις ανάγκες εφοδιασμού της αγοράς.

Για την υποστήριξη αυτών, το Ινστιτούτο, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) και την υποστήριξη της HELLASTRON έχει σχεδιάσει και αναρτήσει ενημερωτικό υλικό με βασικές αρχές ασφαλούς οδήγησης για τον επαγγελματία οδηγό.

Όπως υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ., κα. Βασιλική Δανέλλη- Μυλωνά:

«Η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά δύσκολη και πρωτόγνωρη, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε -και θα αντιμετωπίσουμε- είναι πολλές και απαιτούν υπεύθυνη στάση από όλους μας.

Είναι η στιγμή που πρέπει να κοιτάξουμε όχι μόνο τη δική μας ασφάλεια και την υγεία των αγαπημένων μας προσώπων, αλλά και την υγεία και ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου.

Το ίδιο ισχύει και για την ασφάλεια στον δρόμο, μας αφορά όλους».

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιες Είναι οι Παράπλευρες Απώλειες της COVID-19;

yoadmin

Καλά Νέα για τους Φίλους του Καφέ!

Ανοίγει Αύριο η Πλατφόρμα Freedom Pass για την Προπληρωμένη Κάρτα των 150 Ευρώ

Συνέντευξη Προέδρου των Ραδιοταξί Kosmos για τη ΔΩΡΕΑΝ Μεταφορά Ατόμων με Προβλήματα Υγείας στα Κέντρα Εμβολιασμού Αττικής

Τα Όπλα για την Αντιμετώπιση της Πανδημίας

Η Μακρόχρονη Χρήση Φαρμάκων για την Αϋπνία δεν Φέρνει Καλύτερο Ύπνο

Αυξημένος ο Κίνδυνος Άνοιας και Γνωστικής Διαταραχής για τους Ανθρώπους με Προδιαβήτη

Evi Makavelou

Κορωνοϊός – Η Συντριπτική Πλειονότητα των Ασυμπτωματικών θα Παραμείνουν Χωρίς Συμπτώματα

yoadmin

Η ψηφιακή Τεχνολογία Βοηθάει στον Καλύτερο Ύπνο

yoadmin

Μωβ Μέδουσες – Σε Έξαρση και Φέτος ο Πληθυσμός τους

Διαταραχή Ύπνου και Κόπωση Λόγω Κορωνοϊού

Αισιοδοξία των Επιστημόνων για Δημιουργία Νέου Εμβολίου κατά του Καρκίνου

a.alefragkis