fbpx

Οδηγίες για Ασφαλή Κατανάλωση Τροφίμων Λόγω του Κορωνοϊού

Λόγω του κορωνοϊού, το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας συστήνει τις πιο κάτω 7 πρακτικές για την προετοιμασία των τροφίμων:

Οδηγίες για Ασφαλή Κατανάλωση Τροφίμων Λόγω του Κορωνοϊού

  1. Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν, κατά την διάρκεια και μετά την προετοιμασία του φαγητού.

  2. Επιμελές πλύσιμο των χεριών κατά την εναλλαγή χειρισμού ωμού και μαγειρεμένου φαγητού.

  3. Αποφυγή επαφής των χεριών με τη μύτη, το στόμα ή τα μάτια κατά την παρασκευή του φαγητού.

  4. Επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν την κατανάλωση του φαγητού.

  5. Χρήση διαφορετικών μαχαιριών και επιφανειών κοπής για τα ωμά και τα μαγειρεμένα τρόφιμα.

  6. Καλό μαγείρεμα των τροφίμων, ειδικά του κρέατος και των προϊόντων του.

  7. Καλός καθαρισμός επιφανειών και σκευών μετά τον χειρισμό ωμών τροφίμων.

Σημειωτέον, με βάση τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, δεν υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα τρόφιμα αποτελούν πηγή ή δίοδο μετάδοσης του νέου κορωνοϊού.

www.y-o.gr

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Με την περιήγησή σας στο y-o.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.