Μεγαλύτερος Κίνδυνος Καρδιακών Παθήσεων και Πρόωρου Θανάτου για Όσους Καταναλώνουν Πολύ Κόκκινο Κρέας

Σύμφωνα με νέα έρευνα, όσοι καταναλώνουν δύο μερίδες κόκκινου κρέατος την εβδομάδα αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και πρόωρου θανάτου.

Τον ρόλο της διατροφής στις καρδιαγγειακές παθήσεις φέρνει στο προσκήνιο νέα έρευνα.

Η έρευνα αυτή δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό “JAMA Internal Medicine”.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της συγκεκριμένης μελέτης, την οποία έκαναν ερευνητές από τα πανεπιστήμια Northwestern Medicine και Cornell, όσοι κατανάλωναν τουλάχιστον δύο μερίδες κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος την εβδομάδα αντιμετώπιζαν από 3% έως και 7% μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα, ενώ είχαν και κατά 3% αυξημένες πιθανότητες πρόωρου θανάτου.

Επίσης, όσοι κατανάλωναν τουλάχιστον δύο μερίδες κοτόπουλου εβδομαδιαίως αντιμετώπιζαν κατά 4% μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ωστόσο, οι επιστήμονες τόνιζουν πως το θέμα χρήζει περαιτέρω έρευνας ώστε να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Αναφέρουν, δε, ότι όσον αφορά το κοτόπουλο, είναι πιθανό ο μεγαλύτερος κίνδυνος να σχετίζεται με τον τρόπο μαγειρέματος και όχι με το ίδιο το κοτόπουλο.

www.y-o.gr

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Με την περιήγησή σας στο y-o.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.