Υγεία & Ομορφιά
Ποια η Σχέση της Διακοπής του Καπνίσματος με τις Μετεγχειρητικές Επιπλοκές;
Ποια η Σχέση της Διακοπής του Καπνίσματος με τις Μετεγχειρητικές Επιπλοκές;
Επικαιρότητα

Ποια η Σχέση της Διακοπής του Καπνίσματος με τις Μετεγχειρητικές Επιπλοκές;

Οι καπνιστές διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μετεγχειρητικών επιπλοκών, όπως διαταραχές της λειτουργίας της καρδιάς και των πνευμόνων, λοιμώξεις και καθυστερημένη ή μειωμένη επούλωση πληγών, σε σχέση με τους μη καπνιστές, όπως επισημαίνει νέα έρευνα.

Ωστόσο, ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας αυτής έρευνας, οι καπνιστές που διακόπτουν το κάπνισμα περίπου τέσσερις εβδομάδες, ή και ακόμη περισσότερο, πριν από μία επέμβαση έχουν χαμηλότερο κίνδυνο επιπλοκών και καλύτερα αποτελέσματα.

Επίσης, έξι μήνες μετά την επέμβαση, όσοι διακόπτουν το κάπνισμα είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν επιπλοκές σχετιζόμενες με την αναισθησία, σε σύγκριση όσους δεν το διακόπτουν.

Συγκεκριμένα, η νέα κοινή μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), το Πανεπιστήμιο του Newcastle και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αναισθησιολόγων (World Federation of Societies of Anaesthesiologists – WFSA) έδειξε ότι κάθε εβδομάδα μετά από τέσσερις εβδομάδες αποχής από το κάπνισμα βελτιώνει τα αποτελέσματα υγείας κατά 19% με βελτιωμένη ροή αίματος σε όλα τα βασικά όργανα του σώματος.

Η νικοτίνη και το μονοξείδιο του άνθρακα, που υπάρχουν στα τσιγάρα, μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα οξυγόνου και να αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών επιπλοκών μετά από χειρουργική επέμβαση.

Ο καπνός επηρεάζει επίσης τους πνεύμονες, καθιστώντας δύσκολη τη ροή του κατάλληλου ποσού αέρα, αυξάνοντας τον κίνδυνο μετα-χειρουργικών επιπλοκών στους πνεύμονες.

Το κάπνισμα παραμορφώνει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ασθενούς και μπορεί να καθυστερήσει την επούλωση, αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης στην περιοχή του τραύματος.

«Είναι φανερό ότι υπάρχουν πλεονεκτήματα από την αναβολή της χειρουργικής επέμβασης ώστε να δοθεί στους ασθενείς η ευκαιρία να σταματήσουν το κάπνισμα, οδηγώντας σε καλύτερη υγεία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Dr Vinayak Prasad, επικεφαλής της μονάδας “WHO Tobacco Free Initiative (TFI)” του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός – Ενθαρρυντικά τα Πρώτα Αποτελέσματα από τα Πειραματικά Εμβόλια

yoadmin

Μάσκα και Κακοσμία Στόματος – Πώς Συνδέονται

Evi Makavelou

Εργασιακός Χώρος και Μετάδοση της Πανδημίας COVID-19

a.alefragkis

30 έως 60 Λεπτά Άσκησης την Εβδομάδα Μειώνουν έως 20% τον Κίνδυνο Πρόωρου Θανάτου

Δωρεά στο Νοσοκομείο Παίδων για Ανακαίνιση της Οικογενειακής Αίθουσας

Danae Stratiki

Alcon Hellas: Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Πρεσβυωπία «Μην Κρατάς Μακριά Ό,τι Έχει Αξία»

Danae Stratiki

Covid-19 – Tο Εμβόλιο των Pfizer/BioNTech Φαίνεται Αποτελεσματικό Κατά του Παραλλαγμένου Στελέχους του Νέου Κορωνοϊού που Ταυτοποιήθηκε Πρώτα στη Μεγάλη Βρετανία

Evi Makavelou

Τα Οφέλη της Τακτικής Άσκησης με Βαράκια στη Μέση και Τρίτη Ηλικία

Κορωνοϊός – Αλλαγές από Σήμερα στα Μέτρα

Παρατείνεται Μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2022 η Ασφαλιστική Ικανότητα για τους Ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ

Κορωνοϊός – Η Ανοσολογική Απόκριση Μετά από Εμβολιασμό ή Νόσηση

Αυξημένος ο Κίνδυνος Ψυχικών Διαταραχών Ένα Χρόνο Μετά από Λοίμωξη με Covid-19