Υγεία & Ομορφιά
Από τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψε ότι όσοι έπιναν συχνά τσάι, είχαν 20% μικρότερο κίνδυνο για έμφραγμα ή εγκεφαλικό, καθώς επίσης 15% μικρότερο κίνδυνο για πρόωρο θάνατο από οποιαδήποτε αιτία.
Από τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψε ότι όσοι έπιναν συχνά τσάι, είχαν 20% μικρότερο κίνδυνο για έμφραγμα ή εγκεφαλικό, καθώς επίσης 15% μικρότερο κίνδυνο για πρόωρο θάνατο από οποιαδήποτε αιτία.
Επικαιρότητα

Το Τσάι και η Συμβολή του στη Μακροζωία

Σύμφωνα με τα πορίσματα μιας νέας επιστημονικής έρευνας, όσοι καταναλώνουν τσάι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο, όντας μάλιστα και πιο υγιείς!

Από τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψε ότι όσοι έπιναν συχνά τσάι, είχαν 20% μικρότερο κίνδυνο για έμφραγμα ή εγκεφαλικό, καθώς επίσης 15% μικρότερο κίνδυνο για πρόωρο θάνατο από οποιαδήποτε αιτία.

Οι ερευνητές που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “European Journal of Preventive Cardiology” της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, με επικεφαλής τον Δρ. Σινιάν Γουάνγκ της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών στο Πεκίνο, μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 101.000 άτομα τα οποία δεν είχαν κανένα ιστορικό καρδιαγγειακής πάθησης ή καρκίνου.

Το δείγμα της έρευνας χωρίστηκε σε δύο ομάδες.

Στην πρώτη ομάδα κατατάχθηκαν όσοι έπιναν τσάι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ η δεύτερη ομάδα περιλάμβανε όσους έπιναν τσάι πιο αραιά ή και καθόλου.

Ακολούθως, οι δύο ομάδες παρακολουθήθηκαν για περίπου 7 χρόνια.

Από τα αποτελέσματα της έρευνας προέκυψε ότι όσοι έπιναν συχνά τσάι, είχαν 20% μικρότερο κίνδυνο για έμφραγμα ή εγκεφαλικό, καθώς επίσης 15% μικρότερο κίνδυνο για πρόωρο θάνατο από οποιαδήποτε αιτία.

Όσον αφορά το είδος του τσαγιού, το πράσινο τσάι αποδείχθηκε πιο ωφέλιμο, σε σχέση με το μαύρο, γεγονός το οποίο έχει αποδειχθεί και από προγενέστερες έρευνες.

Οι πολυφαινόλες που εμπεριέχονται στο πράσινο τσάι, προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, υπέρταση, δυσλιπιδαιμία κ.ά.

Αντιθέτως, στο μαύρο τσάι οι πολυφαινόλες έχουν υποστεί οξείδωση και έχουν χάσει πολλές από τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυξημένος ο Κίνδυνος Παχυσαρκίας για τους Νέους που δεν Κοιμούνται Αρκετά

Κορωνοϊός – Οι Πρωτεΐνες στο Αίμα Ασθενών Μπορούν να Λειτουργήσουν ως Προγνωστικοί Βιοδείκτες

yoadmin

Η Βρετανική Μετάλλαξη του Κορωνοϊού Πιθανώς Σχετίζεται με Αυξημένο κατά 60% Κίνδυνο Θανάτου

Evi Makavelou

Ο Ρυθμός Εξάπλωσης του Κορωνοϊού

Η Συχνή Χρήση Οθονών Επηρεάζει Αρνητικά τις Σχολικές Επιδόσεις των Μαθητών

COVID-19 και Οδηγίες Σχετικά με τους Κανόνες Υγιεινής Κατά τη Συγκατοίκηση

Πώς θα Επιστρέψουμε στη Νέα Κανονικότητα – Οδηγίες και Συμβουλές

yoadmin

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Παιδικού Καρκίνου – Το 80% των Παιδιών που Νοσούν από τις Ανεπτυγμένες Χώρες Αναρρώνει

a.alefragkis

Διαβάστε Τώρα το Περιοδικό Υγεία και Ομορφιά – Τεύχος Άνοιξη 2022

Κικίλιας: Ο Αντικαπνιστικός Νόμος Εφαρμόζεται Επιτυχώς

a.alefragkis

Η Ορμονική Θεραπεία και τα Αντιπηκτικά Φάρμακα Φαίνεται να Προφυλάσσουν από τον Κορωνοϊό

yoadmin

Η Μετάβαση στη Δουλειά με τα Πόδια ή με Ποδήλατο Μειώνει τον Κίνδυνο Σοβαρής Αρρώστιας ή Πρόωρου Θανάτου

yoadmin