Υγεία & Ομορφιά
Το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό Υιοθέτησε έναν 22χρονο Καρκινοπαθή.
Το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό Υιοθέτησε έναν 22χρονο Καρκινοπαθή.
Επικαιρότητα

Το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό Υιοθέτησε έναν 22χρονο Καρκινοπαθή

Δεν συνηθίζουμε να αναφερόμαστε στη δραστηριότητα νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) της χώρας μας, αλλά σήμερα θα κάνουμε μία υποχρεωτική εξαίρεση και θα καταλάβετε πολύ καλά για ποιους λόγους το κάνουμε αυτό.

Το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό Υιοθέτησε έναν 22χρονο Καρκινοπαθή.

Ad hoc και παντελώς νομίμως, το σπουδαίο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό έρχεται για έναν πολύ καλό λόγο στην επικαιρότητα!

Το εν λόγω νοσοκομείο «υιοθέτησε» έναν 22χρονο Πακιστανό καρκινοπαθή, του οποίου θα καλύψει για μία φορά τις δαπάνες για τη θεραπεία του, στο μεσοδιάστημα, το οποίο απαιτείται, προκειμένου ο νεαρός Πακιστανός να λάβει τα νομιμοποιητικά έγγραφά του από το ελληνικό Δημόσιο.

Το μεγαλείο του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Λαϊκό, στο πλαίσιο του ΕΣΥ της χώρας μας, αποκάλυψε ανάγλυφα πρόσφατα ο απερχόμενος διοικητής του ιδρύματος κ. Ηρακλής Χαρμανίδης και η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου κα. Αδαμαντία Εγγλεζοπούλου, σε ειδική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον κ. Ηρακλή Χαρμανίδη, λοιπόν, το εν λόγω Νοσοκομείο δαπανά κατ΄ έτος περίπου 80 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 52 εκατ. ευρώ αφορούν το φάρμακο, μία δαπάνη η οποία βαίνει αυξανόμενη, καθώς για το 2016 βρισκόταν στα 42 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Ηρακλής Χαρμανίδης σημείωσε ακόμη ότι ο μέσος όρος νοσηλείας στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό φθάνει τις 3,2 ημέρες για το 2019, έναντι 3,47 ημέρες για το 2016, ενώ το νοσοκομείο διενεργεί περισσότερες από 124.000 εξετάσεις τον χρόνο και πραγματοποιεί περισσότερες από 8.200 χειρουργικές επεμβάσεις παντός τύπου, με μία δυναμικότητα 1.000 εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων, εκ των οποίων οι 464 είναι γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί γιατροί.

Ο κ. Ηρακλής Χαρμανίδης έκανε επίσης ιδιαίτερη και εμφατική αναφορά στο τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Λαϊκό, το οποίο «αντιμετωπίζει συχνά πολύ δύσκολα επείγοντα περιστατικά», ενώ το τμήμα θα ενισχυθεί άμεσα με 12 επιμελητές γιατρούς του ΕΣΥ, τον διορισμό των οποίων υπέγραψε τις προηγούμενες ημέρες ο υφυπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Τέλος, ο απερχόμενος διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Λαϊκό επεσήμανε τον τεράστιο ρόλο, τον οποίο επιτελούν στο ίδρυμα οι πολλές πανεπιστημιακές κλινικές, οι οποίες προσφέρουν υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες προς τους ασθενείς, αλλά και άρτια εκπαίδευση στους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και υψηλού επίσης επιπέδου συνεχιζόμενη εκπαίδευση στους γιατρούς του ΕΣΥ και τους πανεπιστημιακούς γιατρούς.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Μυστικά των Ανθρώπων που Παραμένουν με Τέλεια Υγεία

yoadmin

Εμβόλια – Καλά τα Αποτελέσματα Έναντι της Παραλλαγής Delta

Τα πιο Συνηθισμένα Λάθη που Κάνετε με τα Αντισηπτικά

a.alefragkis

Τα Οφέλη της Τακτικής Άσκησης στη Μείωση των Σοβαρών Εκβάσεων της COVID-19

Τελομερή – Η Προστατευτική Ασπίδα του Γονιδιώματος

Ανάκληση Παρτίδας της Βρεφικής Κρέμας NESTLE SINLAC

Η Σωματική Άσκηση Αυξάνει τα Αντισώματα Μετά τον Εμβολιασμό

Ενέσιμα Εμφυτεύματα και Εμβόλιο Έναντι του SARS-CoV-2

Το «προΣfΕΕρουμε» στα Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Ε.Ε.Σ.

yoadmin

Είναι Απίθανο η Χρήση Μάσκας να Προκαλέσει Προβλήματα Υγείας

Διαβάστε Τώρα το Περιοδικό Υγεία και Ομορφιά – Τεύχος Χειμώνας 2022

yoadmin

Covid: Σημαντικός ο Εμβολιασμός των Εγκύων

Vasiliki Tsantila