Οι Εξάψεις Συνδέονται με Αυξημένο Κίνδυνο Καρδιαγγειακών Επεισοδίων

Σύμφωνα με νέα ερευνητικά δεδομένα, οι εξάψεις συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων, όπως καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά.

Σε σύγκριση με προγενέστερες έρευνες, η παρούσα έρευνα είναι η πρώτη που προσπάθησε να κάνει αυτή τη σύνδεση με συγκεκριμένα καρδιαγγειακά περιστατικά.

Σύμφωνα με νέα ερευνητικά δεδομένα, οι εξάψεις συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων, όπως καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά.

Από τα συμπεράσματα της έρευνας προέκυψε ότι: τόσο οι συχνές όσο και οι επίμονες εξάψεις κατά την εμμηνόπαυση συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, οι συχνές εξάψεις συνδέθηκαν με διπλάσιο κίνδυνο καρδιαγγειακών ασθενειών, ενώ οι επίμονες (σχεδόν μόνιμες) εξάψεις με κατά 80% αύξηση του κινδύνου τα επόμενα 20 χρόνια.

Όπως δήλωσε η δρ Ρεμπέκα Θέρστον, επικεφαλής συντάκτρια της μελέτης από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ:

«Είναι μια από τις σημαντικότερες μελέτες αυτού του είδους, καθώς μελέτησε τις εξάψεις πολλές φορές σε όλη την περίοδο της εμμηνόπαυσης και δεν ζητούσε από τις συμμετέχουσες να ανακαλούν εξάψεις που έγιναν μήνες ή χρόνια πριν, ενώ επίσης μετρήθηκαν τα καρδιαγγειακά περιστατικά και δεν χρησιμοποιήθηκαν άλλες υποκατάστατες μετρήσεις».

Η κα. Στέφανι Φόμπιον, διευθύντρια της Βορειοαμερικάνικης Εταιρείας Εμμηνόπαυσης, υπογραμμίζει ότι είναι σημαντικό να κατανοούμε τους παράγοντες κινδύνου γι’ αυτά τα ιατρικά περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή πολλών γυναικών, καθώς έτσι, μπορούμε να βελτιώσουμε τις στρατηγικές πρόληψης και θεραπείας κατά την εμμηνόπαυση.

www.y-o.gr

Με την περιήγησή σας στο y-o.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.