Το Φαρμακείο Παρέχει Υπηρεσίες Υγείας

To Φαρμακείο είναι χώρος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και όχι επιχειρηματικό κέντρο και παρέχει Υπηρεσίες Υγείας στον πολίτη και όχι στον πελάτη, που είναι μια έννοια που ενέχει αμιγώς οικονομική συναλλαγή.

Υπηρεσίες Υγείας

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας για το θέμα του ωραρίου των φαρμακείων στη ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΙ «εφέ» και στη δημοσιογράφο Μάιρα Μπάρμπα, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κος Απόστολος Βαλτάς.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν από τη μείωση του ωραρίου λειτουργίας των διευρυμένων φαρμακείων, ο πρόεδρος του ΠΦΣ απάντησε πως κανείς δημοσιογράφος δεν τον ρώτησε για τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν μέχρι σήμερα και τα φαρμακεία που έκλεισαν λόγω του κανιβαλισμού που δημιούργησε μεταξύ των φαρμακείων το διευρυμένο ωράριο.

 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Κος Απόστολος Βαλτάς ανέφερε πως θα υπάρχει ικανότατος αριθμός φαρμακείων που ικανοποιεί τις ανάγκες του κόσμου και δεν παρέλειψε να επισημάνει πως το νέο ωράριο το ψήφισαν και τα τρία κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

www.y-o.gr 

Με την περιήγησή σας στο y-o.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.